icon

Ktorý strom spôsobuje alergiu vo februári?

15. feb 2024

Cez den viem fungovat bez vsetkeho ak nehovorim o trochu svrbiacich ociach…. Ale pride 1h v noci a som v riti…Pravdaze sa zobudim nato,ze neviem dychat…Upchaju sa mi obe nosne dierky. Len s otvorenymi ustami dycham… A upchava sa mi este aj zvukovid🤦‍♀️(sem tam).Ktory strom toto moze sposobovat uz vo februari a este takto v noci?🤦‍♀️Ma to tiez teraz niekto?Co si davate?

ivuska00
15. feb 2024

Roztoče...aj ja mám teraz problém..

lugie
Autor odpoveď zmazal
1mina
15. feb 2024

Moja dcera ma celorocnu alergiu na roztoce a prach a prave v noci a rano sa budi s plnym nosom a kychanim

pribinak
15. feb 2024

Kúp si aspoň volnopredajne antihistaminika

mandzula
15. feb 2024

Lieska, jeľša. Sleduj peľový kalendár.
A nespôsobuje to v noci, ide o to, že v noci sa prejaví imunitná odozva na to, čo si cez deň "nazbierala".
A pomozu ti antihistaminika.

autor
15. feb 2024

Prach ani roztoce to nebudu…Trva to v noci od cca 1h do 3-4h…Potom sa nos zrazu uvolni a ja mozem dychat ako normalny clovek…Cez den spominam ze nemam nic okrem toho,ze ak idem okolo stromov ma zacne trocha skrabat hrdlo alebo oci a pomaly upchavat nos…Takze skor strom…
@lugie Dakujem kuknem ci su pred domom liesky🤦‍♀️.Alebo lieska…Potrebujem poriesit tie 3-4h spanku…Nechcem tabletky kedze iba 3-4hodiny som mimo…Skor sprej asi do nosa.Mate niekto alergiu na strom lieska. Co Vam pomaha alebo ktory sprej do nosa Vam pomaha?Poprosila by som skor odpoved tych co su alergici na liesku….Dakujem

katica06
15. feb 2024

Mám alegria na liesky ale aj na všeličo iné (trávy, prach,...)už od minulého týždňa cítim že kvitne. Poradiť ti neviem, u mňa dlhodobo neliečená alergia spôsobila astmu. Mám celoročnú medikamentóznu liečbu.

mandzula
15. feb 2024

@autor antihistaminiká nie sú delené podľa stromov, tráv, roztočov... Ich ulohou je potlačenie alebo zníženie účinkov vyvolaných histamínom, ktorého produkciu vyvolá alergén - roztoč, peľ, jedlo...

viestta
15. feb 2024

Preco sa neobjednas na alergologiu a nedas spravit testy? Tam ti predpisu aj antihistaminika ale mozu riesit aj inu liecbu.

nyusika
15. feb 2024

@viestta
ja mam alergicku reakciu od utorka.
ak by som sa v utorok objednala k alergologovi, termin dostanem (plateny) v maji a neplateny mozno na jesen.

nie je u mna bezne, ze mam taky stav, ako teraz...pozerala som si pelovy kalendar - podla neho vo februari este nic drazdive nekvitne...tak moje telo potom reaguje asi na nieco ine.

viestta
15. feb 2024

@nyusika u nas kvitnu aj liesky aj olse, (videla som ich nakvitnute). Chodime na alergologiu dlho a uz som nasadila to co mame predpisane a co zvycajne vytahujem az koncom marca. Proste tato pelova sezona je ina, lebo v podstate cely februar ani nemrzlo. A treba sledovat pelovu signalizaciu, tam je realny stav.
A ak sa aj na alergologiu dostane v juni, tak testy na alergeny sa daju robit aj vtedy. Dokonca je to lepsie ak alergen uz "nema sezonu"

nyusika
15. feb 2024

@viestta jasne.
ale teraz jej nepomoe rada "objednaj sa na vysetrenie"
ja nie som alergicka, resp doteraz som nebila...tiez som letela do lekarne a kupila n
ieco volnepredajne, co mi teda zabera minimalne.
a oci ma rezu, ako keby som v nich mala ziletky

viestta
15. feb 2024

@nyusika teraz je jasne, ze treba hladat okamzite riesenie, ale pre buducnost to treba riesit s odbornikom

slovakboy
15. feb 2024

Áno aj ja mám vždy vo februári silný problém. Potom v marci sa to ukľudní a v máji zas začínajú ďalšie stromy. Myslím, že je to tá lieska. Aj mi to vyšlo v testoch ako silný alergén.

zuzana_ci
15. feb 2024

RHINALLERGY® - Peľové alergie, slzenie očí, alergická nádcha

Rhinallergy® tablety je homeopatický liek, ktorý sa používa na symptomatickú liečbu alergickej nádchy.

Mne zabera toto. Bezpecne a bez predpisu. Tiez som vcera nasadila... sezona liesky je tu. Chemiu neuzivam, ked netreba.

jankaryan
20. feb 2025

Aj ja mám na lieksu kaslem velmi