Alergik - zhoršený stav po sťahovaní

adelakom12
22. jan 2019

Ahojte, mám doma silného alergika. Asi tri mesiace dozadu sme sa sťahovali a jeho stav sa výrazne zhoršil. Je možné, že to je zmenou prostredia a kvalitou vzduchu v byte? Neviete mi niečo odporučiť?

pininka
22. jan 2019

Môže to byť, niektorí ťažko reagujú na zmenu, aj stres môže zhoršiť alergiu.

adelakom12
autor
22. jan 2019

@pininka Aha, tak to som netušila, že aj stres to môže ovplyvniť. Môj syn ešte síce nemá toľko rokov, aby nejak intenzívne zažíval stres, skôr sa asi prikláňam k čistote vzduchu v byte. Čítala som články, v ktorých odporúčajú čističky vzduchu, vraj to je super vec a naozaj funguje. Asi to skúsim. Tak ma napadlo, že si nájdem stránku, kde testujú čističky podľa ceny, kvality atď. Našla som https://vas-pomocnik.cz/cisticky-vzduchu/ a odtiaľto som vybrala Sharp FP F30EUH. Nemáš skúsenosť s čističkou vzduchu ? Alebo hocikto mi môžete poradiť.

pininka
22. jan 2019

@adelakom12 žiaľ nemám s tým skusenost. Ono deti môžu aj ako úplne malinké zažiť stres,lebo vnímajú svoje okolie a keď vidia že sú zrazu niekde inde môže to byť pre nich stres, ale nie vo forme nejakej traumy zasa.

jarmilamila95
22. jan 2019

Sestrin synček je alergik, viem že to riešili s lekárom a on im odporučil vyskúšať čističku vzduchu, neviem značku ani čo, ale synovcovi sa zmiernili prejavy.

lubi40
23. jan 2019

@adelakom12 zial, stres je hlavnym spustacom alergii. Sama som alergik a viem, ze ked som mala stresove obdobie, tak sa mi hned objavili nove potravinove alergie. Dalsia vec je zivotne prostredie. Ak ste sa stahovali z dediny do mesta, tak tam je vyrazne horsie ovzdusie. Ak z mesta na dedinu, tam je zase viac pelov... Je tazke povedat, co je horsie, je to asi dost individualne. Ja teraz byvam v BE, kde je ovela vlhkejsi vzduch, alergie sa mi zlepsili. Ale viem aj o ludoch, ktori sa sem prestahovali a vyrazne sa im pohorsilo...

sihrus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz