icon

Alventa - pozitívne skúsenosti

janka2112
12. mar 2019

Ahojte, včera mi doktorka miesto seraxatu/ nezaberal dobre/ zmenila na alventu. čítam samé negatívne recenzie, má niekto pozitívnu skúsenosť?
ďakujem

ivka185
17. mar 2022

@marikadenisa ja som nebrala ine tabletky ja beriem stale alventu,brala som 75 mg,dlho ale potom mi zvysil na 150mg a to beriem aj te raz.

marikadenisa
18. mar 2022

@ivka185 prepac tak som omylom na tvoje meno klikla.

marikadenisa
18. mar 2022

@janka2112 ahoj beriem escitalopram ktory mi orestal ucinkovat a mam zo dna na den vymenit na alventu 75. Teraz som citala pribalovy letak a dost sa toho bojim. Aj ty si zacala zo dna na den? Nemala si nejaky priznaky s vysadenia? Dakujem

zizifif
15. jún 2022

@jaanulina ahoj. Je to sice trochu davno. No predsa sa ta chcem opytat ake ucinky mala Alventa na teba ten prvy tyzden.

jaanulina
16. jún 2022

@zizifif ahoj, tak celkovo som sa citila horsie, tie panicke ataky akokeby boli silnejsie, nervózna som bola, ráno vstať do práce bolo hrozné, búšilo mi srdce, ale fakt na ten 8 až 10 deň, keď som sa ráno zobudila a bolo mi fajn, to si pamätám 🙂

zizifif
16. jún 2022

@jaanulina dakujem krasne.

adkakov
23. jún 2022

@zizifif ahoj, beries tu alventu? Mne teraz psychiater zmenil z citalecu lebo nezabral, pomohla ta alventa?

zizifif
23. jún 2022

@adkakov ahoj. Dnes ju beriem 10 ty den. Mam najnizsiu davku 37.5mg. Niekedy sa mi zda ze je to trosku lepsie. Inokedy nie. Hlavne ja to beriem tak ze je to stale kratky cas.

adkakov
24. jún 2022

@zizifif jaj tak uvidime, mne tie prve teda nezabrali, vkladam doveru do tychto, vedlajsie ucinky mas ake? Tych prvych dni sa strasne bojim, s tym citalecom to bolo velmi neprijemne ale kedze ani po 4 tyzdnoch ziadne zlepsenie tak musim este pozbierat silu a skusit to zas 😳

zizifif
24. jún 2022

@adkakov No toto su bohuzial uz moje sieste. Ja velmi zle znadam AD. Stale vsak verim ze konecne aktualne zaberu. Som hodne nervozna,roztrasena. Citim hrudnik. No drzme si palce aby to vyslo. 😊😊😊

zizifif
29. jún 2022

@adkakov Ahoj tak ako sa ti dari. A kolko mg Alventu beries?

adkakov
29. jún 2022

@zizifif ahoj ja som vydrzala pri tom citalecu a posledne dni omnoho lepsie, asi to malo fakt ken taky dlhy nastup, ty ako?

zizifif
29. jún 2022

@adkakov Tak dnes mi lekar zvysil davku na 75mg. Zatial nic moc. No ako sama vidis niekedy to chce dlhsi cas. Som rada ze ti to zabralo. Verim ze uz aj ja budem ta stastna. Drzim ti palce. Nech sa ti dari.😊

adkakov
30. jún 2022

@zizifif ale je to aj tak ako na hojdacke, tuto noc zle, nerozumiem tomu, ubija ma ta uzkost, nemyslim potom na nic ine len kedy to odide 😟

flora358
7. júl 2022

@zizifif Zdravím, môžem sa spýtať, či zabrala tá alventa po navýšení a ako ste sa cítili? Beriem 3 týždne 37,5 mg, vedľajšie účinky postupne lepšie, ale úzkosť neprechádza. Neviem, či ešte čakať, alebo zavolať doktorke. Ďakujem.

zizifif
7. júl 2022

@flora358 ahoj kedze ja zle znasam AD tak ja som sa dohodla s doktorom ze zacneme na striedacku. Jeden den 37.5 a druhy 75mg. Je to 8.den. V niecom lepsie ale zatial by som to nenazvala konecnou stanicou. Ano citila som aj tak ten zaciatok horsi.Inak mne to zdvihol hned po dvoch tyzdnoch ked to nebolo lepsie.Drzim palce.

flora358
7. júl 2022

@zizifif Ďakujem za odpoveď, tak sa trápime spolu.. A úzkosti trochu ustupujú? Dúfala som, že zaberie aj tých 37,5, ale zatiaľ nič. To je dobrý nápad tak na striedačku. Aj ja zle znasam AD.

adkakov
8. júl 2022

@flora358 ahoj, mozem sa opytat ake mas tie uzkosti? Ako sa ti to prejavuje? Kludne aj sukromnu spravu, ja beriem uz 6 tyzdnov citalec a teraz bol tyzden ze super, aj som spala konecne ako normalny clovek a teraz dva dni zas zle…chodim na meditacie mindfullness, cvicim kazdy den, robim autogenny trening, chodim dokonca dvom terapeutom…ja uz neviem co viac spravit…co robite baby vy? Rady typu pozitivne myslenie u mna nefunguje, akonahle pride ta uzkost ja som jak v zacarovanom kruhu a myslim len nato…a nebavi ma nic…do vsetkeho sa musim nutit, co pri dvoch malych detoch a praci nie je uplne terno teda

flora358
8. júl 2022

@adkakov ahoj, áno, je to ťažké. Keď úzkosť príde, úplne ťa ovládne. Ja si dávam zatiaľ neurol a to pomáha. Je dobré, že už si mala dobrý týždeň. A musí to byť náročné popri práci a detickach. Ja som to v práci už nedávala, závrate a tak, vzala som si PN a teraz dovolenku. Deti mám už väčšie, robím len domáce práce a čakám. Aj tie AD dokážu s človekom zamávať. Všetko, čo robíš, je fajn, pomôž si nejakým ukludnovakom, keď je zle, ono by sa to malo ustálit. Mne na spánok a nechuť do jedla veľmi pomohol peritol. Kedy si postrehla prvé zlepšenia pri tom citalecu?

adkakov
8. júl 2022

@flora358 az po 4 tyzdnoch a to uz mi psychiater predpisal alventu ze ked doteraz ten citalec nezabral ze uz to nema vyznam, mne bolo 4 tyzdne este horsie, ja som si to vybudovala ale sama v hlave, ja mam strach z toho ze sa nevyspim a z toho som si vybudovala uzkosti…viem iracionalny strach, uplne zbytocny…mam ho uz 5 rokov odkedy sa prvy syn narodil a ten spanok dostal zabrat…psychiater mi dal aj xanax ale davam si ho prilezitostne len v noci ked uz viem ze dychovymi cviceniami ani hypnozou ani nicim inym si nepomozem…potom samozrejme ked sa nevyspim tak druhy den cely den uzkost, neviem sa sustredit…nutim sa cvicit, vsetko robit ako predtym ale myslim ze sa tu navzajom chapeme ze je to strasne tazke sa prekonat…

flora358
8. júl 2022

@adkakov a po tých 4 týždňoch sa to zrazu zlomilo? Bolo lepšie? Mne úzkostná porucha začala pred 7 rokmi, vtedy mi nezabrali 2 AD a trápila som sa skoro rok, užívala neurol pri tom a potom to odišlo. Chodila som aj na terapie, ani to nepomáhalo. Teraz sa mi to zrazu vratilo, neviem príčinu. Dr som odvtedy zmenila, je veľmi milá. Celé tie roky som cvičila, behala som a bolo mi dobre. Teraz mám teda alventu 3 týždne a nič sa zatiaľ nemení. Dr povedala, že niekomu záberu po 3 dňoch, niekomu po mesiaci. Zostáva mi len čakať. Úplne to chápem, je to iracionalny strach, aj si to plne uvedomujeme. Mne pomáha viera v Boha. Cvičiť nemám teraz silu, tiež stále myslím na to, kedy bude lepšie. Neobvinuj sa, všetky sa bojíme. Veľmi nám držím palce.

adkakov
8. júl 2022

@flora358 ja som este po 4 tyzdnoch presne dosla s revom za psychiatrom ze uz to nevydrzim tak mi predpisal silnejsi xanax ale ten som ani neotvorila, toho sa bojim a niak som si povedala ze este vydrzim a zlomilo sa to ale stale to nie je uplne ok…hovorim par dni bolo dobre a teraz zas zle, som netrpezliva velmi, musim vydrzat a verit ze sa to da do poriadku, viera v Boha v tychto chvilach aj mne pomaha

flora358
9. júl 2022

@zizifif ahoj, ako? Zlepšuje sa to?

zizifif
10. júl 2022

@flora358 vcera sa mi to zdalo lepsie. Dnes moc nie.

flora358
10. júl 2022

@zizifif čiže tak striedavo. Ale teda pomaličky sa to zlepšuje. Keď je lepšie, máš menej úzkosti?

zizifif
10. júl 2022

@flora358 Ja beriem aj lexaurin. Bez toho by som to nedala. A stale mam hodne negativnych ucinkov. Stale neviem povedat ci to pomaha. A ty ako?

adkakov
11. júl 2022

@zizifif no vezeme sa tusim vsetky tri na jednej lodi baby…uz vystupme spolu prosim…ja vcera super, dnes zle, a tiez musim v noci xanax…plus mam uz tri dni horuckujuce dieta takze viete si tie noci predstavit 😩

flora358
11. júl 2022

@zizifif ja tiež beriem neurol k tomu. Vedľajšie účinky už dosť ustúpili, ale úzkosti chodia. Na spánok a nechutenstvo mi pomohol peritol, spím až moc. Včera som si prvýkrát nemusela dať neurol cez obed, až neskôr popoludní. Uvidím, čo bude dnes, či to bol len dobrý deň alebo začína trochu zaberať. Ale myslím, že Dr mi zrejme zvýši na tých 75 mg.

adkakov
11. júl 2022

@flora358 a ten peritol to co je za liek?

flora358
11. júl 2022

@adkakov podporuje chuť do jedla a je mierne sedativny, dáva sa to aj deťom, alebo ľuďom, keď chcú pribrať. Mne stačí polovica a pomohlo mi to hneď.