icon

Alventa - pozitívne skúsenosti

janka2112
12. mar 2019

Ahojte, včera mi doktorka miesto seraxatu/ nezaberal dobre/ zmenila na alventu. čítam samé negatívne recenzie, má niekto pozitívnu skúsenosť?
ďakujem

flora358
19. aug 2022

@zizifif ahoj, no vďaka Bohu áno. Celkom dobre to šlo, žiadna úzkosť. Prvé dni ma po práci chytala ospalosť, ale už aj to je lepšie. Teším sa a zároveň dúfam, že sa nič nepokazí. A ty ako? Je už lepšie?

zizifif
20. aug 2022

@flora358 To je super. Tesim sa s Tebou. 😊👍Ja mam stale pred sebou cestu. Stale mam uzkosti, take tlaky a palenie v hlave. Je to urcite lepsie ako bolo, no este to nie je ono. No verim, ze sa to podari. Aj som uz vseobecne aktivnejsia, co je super. A citis sa uz uplne v pohode? Uz ani neurol nepotrebujes?

flora358
21. aug 2022

@zizifif určite si na dobrej ceste, sú tam jasné pokroky. Dávam si ešte neurol, zvykám si na nový režim a poobede mám niekedy taký zvláštny pocit, nie je to vyložene úzkosť. Tak pre istotu. Postupne si dám už len podľa potreby, asi si sama vytváram také pocity, ešte sa bojím, aby sa niečo nepokazilo.

adkakov
9. sep 2022

Ahojte baby, mam otazku, uz 6 tyzdnov mam navysenu alventu na 150mg, ale so spankom je to stale zle, v noci velke uzkosti, je to ako na hojdacke…mate s tym skusenost niekto? Dakujem

zizifif
9. sep 2022

@adkakov veru nie. Ja mam noci vynikajuce. A to beriem alventu vecer.

flora358
Autor odpoveď zmazal
flora358
9. sep 2022

@zizifif ahoj, ako sa máš? Už dobre? Ja pri tej alvente tiež viac spím. Musím chodiť skôr spať, aby som bola ok. Zatiaľ to celkom ide aj v práci. Len teraz dostala dcéra covid a má vysoké teploty. Uvidíme, čo bude...

zizifif
12. sep 2022

@flora358 prepac ze som skor neodpisala. Nie je to stale ok. Pali ma hlava, sumi v usiach. Som nervozna. A tak dalej. Tiez mam toho doma dost. Syn isiel vcera 1.x do skoly- na vysku. Dceru mam tiez choru a ja uz som tiez nachladena. Ako sa drzis ty a dcera? Zlepsuje sa Ti to? Mas este nejake neziaduce ucinky?

flora358
13. sep 2022

@zizifif ahoj, už som aj ja pozitívna, mám teploty, no nič moc. Inak čo sa týka úzkosti, je to už dosť dobré, v práci fajn, len teda musím byť dobre vyspata, inak to hneď cítim. Občas mám ešte taký zvláštny pocit na miestach, kde som mala úzkosť, tak si podľa potreby dávam neurol, ale keď odtiaľ odídem, som v pohode. A nie je to vždy. Na tom asi treba popracovať aj hlavou. Nežiaduce účinky už nemám. Ale ako hovorím, kým to bude úplne ok, chce to aj čas. Držím ti palce. Možno keď pôjdeš do práce, tak budeš myslieť na iné veci a bude lepšie.

ivka185
14. dec 2022

@esselte áno jednu ráno beriem.

ivka185
14. dec 2022

@esselte no to si mala dosť vysoké dávky, mohla ti dat ráno 150 mg a večer 75 mg. To by úplne stačilo podľa mňa. Ja verím jednu ráno a nič viac a spim jak medveď.

sticker
holubea
4. jan 2023

Ahojte vospolok, tiež beriem Alventu 75mg, ale beriem 37,5mg dvakrát denne, tak mi to viac vyhovuje. Brala som ju asi 3 roky, potom pol roka nebrala, bolo mi fajn, no a potom mi tragicky zomrela mama, tak to zasa na mňa prišlo. Tie úzkosti sú "potvora". Ja to mám z predošlej traumy v rodine. Inak mám úžasného muža syna (13r). Teraz sa mi to cez sviatky akosi zhoršilo (prvé Vianoce po úmrtí mamy plus do toho nastávajúce dedičské konanie so sestrou, ktorá je nabrúsená ako britva..) Učím sa ako si nebrať veci osobne, no niekedy to trvá. Pomáhajú mi meditácie, jóga, beh a viera v Boha v seba v lásku a pravdu. Ako sa vám prejavuje úzkosť? mne napríklad to vystreluje z chrbta do hlavy aj do ruky. Držím vám všetkým palce, čo bojujete s úzkosťami. Pekný deň.

flora358
5. feb 2023

@holubea Ahoj, vitaj v alventa klube 🙂 Keď si vysadila a opäť nasadila, bolo to rovnaké ako prvýkrát, myslím tie NÚ? Ja beriem 37,5 mg ráno už vyše polroka. Je to podstatne lepšie, ale úzkosť ešte občas príde. U mňa je to tak, že sa cítim tak nepríjemné, neviem to popísať, dám si vtedy neurol 0,25 a je ok. Tiež behám a drží ma dosť viera v Boha, modlitby. Držím palce nám všetkým.

johoda
5. feb 2023

@flora358 ahoj, myslím si, že občas si dať 0,25 mg. Neurolu neuškodí, pokiaľ to nebude dennodenne,to by bolo potom možno na zváženie, či netreba zvýšiť dávku Alventy, ja som brala tiež iba 37,5 mg. dávku Alventy niekoľko rokov, zaberala super, prvý, druhý a hádam aj tretí krát, vždy po roku mi doktor povedal, že lieky nepotrebujem a keď sa mi vrátili úzkosti, panicky strach,. . .tak mi ich zasa na rok nasadil, ťahalo sa to niekoľko rokov a mala som pocit, že vždy trvalo o niečo dlhšie, kým zabrali, neviem, či to bolo správne riešenie, už som bez liekov asi 3 roky, človek si niekedy myslí, že je všetko OK, že má celkom dobrý život, nechápe, prečo potrebuje antidepresíva, ale vždy za tým niečo je, možno si to len nechce priznať, treba niečo zmeniť, zmeniť život, životný štýl,. . .ja som odišla od manžela, zmenila prácu, našla si iného, úžasného chlapa, začala som konečne myslieť na seba a zrazu všetky úzkosti a problémy boli preč, zo svojich skúseností viem, že najhoršie je, keď človek v sebe dusí veci, potláča,treba komunikovať, vykričať, čo nás trápi a myslieť na seba. Držím palce všetkým 😊

maria4895
26. feb 2023

Antidepresíva bez predpisu - https://tonzes.com/restilen.htm Účinek se dostavil už po několika málo dnech - lepší nálada, chuť do života, klidnější spánek a usínání. Určitě pomůže v těžším období na blbou náladu a mírné deprese. Mne pomohlo toto.

simonkaskopova
17. mar 2023

@johoda ahojky beriete niekto alventu ja ano tretí týždeň prve dva týždne v pohode az na tretí týždeň mi je ani neviem to opísať strašná unava točenie hlavy malátnosť pocit na vracanie môžete mi niekto povedať kexy to prestane za aky čas bi sa to malo ustálit dakujem mam rano 75mg

sim_icek
17. mar 2023

@simonkaskopova ahoj, ja som brala alventu. Stalo sa mi presne to čo píšeš. Začiatky v pohode a neskôr som z nej mala hrozne točenie hlavy, únavu, malátnosť. Čakala som niekoľko mesiacov či to pominie, dostala som k nej aj iné lieky, ale nakoniec mi museli Alventu úplne vysadiť lebo tieto vedľajšie účinky nevymizli

stela81
Autor odpoveď zmazal
derdia
22. mar 2023

@johoda ahoj ja som dnes zacala s alventou, miesto elicey, tak uvidim... Ale radsej dokonca zivota lieky ako deperesia...aspon za mna😊👍

donuliena
22. mar 2023

@ivka185 kolko ju beries ?ja 15 rokov

sofinka156
28. mar 2023

ahojte dievčatá ja mam panickú poruchu plus obsesie od porodu v 2011… boli vselijake obdobia ale posledne roky po druhom porode 2018 super no posledny pol rok bol otrasny nemohla som si najst pracu umrtie v rodine a ine narocne veci a vsetko sa mi vratilo a kedze som brala len pol tabletky citaleku na udrziavanie doktorka mi presne pred dvoma mesiacmi zmenila lieky ma alventu 75mg no prve tri tyzdne boli horsie ako ked sa mi to vratilo späť potom sa vsetko zacalo zlepsovat ale na kontrole po 6 tyzdnoch sme zvysili na 112mg lebo to nebolo este ono som 2 txzdne po zvyseni a boli uz aj super dni ale zase mi je totalne na prd strachy tlak na hrudi nepokoj neprijemny pocit … a prepadla ma sebalutost kedy sa to zlepsi…. meditujem otuzujem dychove cvicenia citam sportujem terapia mi zacne az o mesiac … mam uz pocit akoby mi nezapasovali tie lieky … akoze pomohli mi dost ale denne mam este ten nepokoj a strachy aj ked ataky uz take nie neviem ci jej zas zavolat a lieky zmenit alebo este zvysit alebo cakat

derdia
28. mar 2023

@sofinka156 no ja sa dnes citim na nic. Skoda, ze nemam moznost zaliezt niekam, kde by som bola sama. To jedine by mi pomohlo....tiez beriem alventu uz tyzden... Tak uvidime co to narovi somnou...

sofinka156
28. mar 2023

@derdia no akoze po nasadení alventy prve tri tyzdne bol horor potom zlepsenie ale aj tak denno denne bojujem a neviem ci vydrzat alebo co robit sle mne sa to aj pri prvej liecbe casto vracalo. ty ich naco beries?

sofinka156
28. mar 2023

@derdia ty to mas urcite ze si este len telo zvyka a ja sa utesujem ze kvoli tomu hroznemu pocasiu a bliziacej sa ms

derdia
28. mar 2023

@sofinka156 ja to mam vymrnu za eliceu... Koli depresii, ochorela som 5 rokov som to tahala az ma to polozilo...
A asi aj uzkost, paranoje, a tak...
Momentalne mi nic nie je, ale teda dobrou naladou sa to neda nazvat. Ale ja mam aj krizu stredneho veku..kedy vseeetko prehodnocujem a tak...neviem "kto som, kde som, co som..."

ivka185
1. apr 2023

@donuliena aj ja 15 rokov

donuliena
2. apr 2023

@ivka185 ja pri alvente zostanem 75 mg 🌞

ivka185
2. apr 2023

@donuliena ja mam 150 mg rano uz roky.

donuliena
5. apr 2023

@ivka185 ja 75 mg dlhe roky,skusal to dr.vymenit ale vzdy sa vratim k alvente.Uz ju menit nebudem,vysadit sa mi neda,tak tych 75 mg asi budem stale brat,skusila by som trochu navysit ale sa bojim, mam pocit,ze po 15 rokoch uz tak neucinkuje ako dakedy bola super

simonkaskopova
5. apr 2023

@donuliena ja beriem taktiež 75mg ale iba druhý mesiac úzkosti stále mam neviem čo mam robiť ci navýšiť dávku po dohode s lekárom alebo ešte čakať Kim záberu na doraz.. 😁