icon

Amitriptylin na liečbu migrény

alexandra7575
24. máj 2023

Máte prosím niekto skúsenosti s týmto liekom pri liečbe migrény? Ďakujem

calypso
28. máj 2023

@alexandra7575 tiež niekedy pociťujem úzkosť, a podľa mňa moje migrény súvisia s krčnou chrbticou, preto chodím na masáže, som veľmi zvedavá, čo mi povie neurológ, určite mi dá iné lieky 😔

alexandra7575
autor
28. máj 2023

@calypso ja mám tiež bolesti šije.

alexandra7575
autor
28. máj 2023

@calypso masáže ti pomáhajú? Máš aj nejaké cviky osvedčené? Ja pôjdem aj na rehabilitácie.

banderaska29
28. máj 2023

ja sa chcem opytat, ako casto mavas migreny a akeho charakteru ?

ja mavam migreny s predzvestou aury /nešpecifiokvatelny utvar, ktorý vidím na jedn oko podobny blesku po odfoteni fotakom s bleskom ktory sa mi rozširi do celej periferievidenia a po pol hodine to prejde a nastanu bolesti hlavy, trpnutie ruky zuby, pera, spicka nosu...)

ja som skusala rizatriptany, sumatriptany, nezmenila sa mi intenzita migren a tie prišerne stavy to bolo hrozne. skusila som teda zmenit stravu, na rok som prestala pit kavu, jest bielu muku, cukor, zacala som s detoxom (pomohli mi aloe gely od Forever Living, plu schlorella). nemala som migrenu fakt takmer rok.

vyvolava mi ich dlhy spanok alebo priliš kratky, paradajky, dlhy hlad, alebo prejedenie, thajske jedla ( polievky hlavne), stresy..
( ja mam tiez chronicke migreny od 12 rokov). teraz sa mi objavia raz za čas, musim povedat je to neporovnatelne. Dam si aulin a idem včas spat. bud prespím vsetky stavy, alebo sa mi neda a precítim to do kosti a to clovek co nezazil nevie ani čo je to za hrozu.

alexandra7575
autor
28. máj 2023

@banderaska29 ja mávam bolesti veľmi často, bez aury, niekedy trvajú pár hodín, inokedy celé dni. Bolesť je veľmi intenzívna, zvierava, a mám pocit na vracanie. Hlavným spustačom je asi stres, vplyvy počasia, hormóny, z jedál neviem, možno štipľavé jedlá, nemôžem chodiť do nákupných centier, z nich mi býva veľmi zle. Triptany neuzivam, zatiaľ mi stačili "bežné" lieky proti bolesti, napr.aulin, quarelin- ten obsahuje kofeín, ale uz neúčinkuje.

calypso
3. jún 2023

@alexandra7575 dostala som antiepileptika na skúšku, ešte by som mala vyskúšať betablokatory či čo a až potom môže môj neurológ napísať žiadosť na Ajovy ( biologickú liečbu)

alexandra7575
autor
3. jún 2023

@calypso mne zatiaľ Amitriptylin pomáha, dnes už asi 5.den ma neboli hlava, čo je obrovský úspech.
Držím ti palce

geniuska080
6. sep 2023

@alexandra7575
@alexandra7575 ahoj tak ako si dopadla pomohol tí amitriptylin na bolesť hlavy a malá si nežiaduce účinky ?ja dnes začínam brať na moju silnú bolesť hlavy predpísal mi ich neurológ začínam na polovičnej dávke

alexandra7575
autor
6. sep 2023

@geniuska080 ahoj, ostala som zatiaľ na polovičnej dávke, nežiaduce účinky žiadne, keď som bola v úplnom kľude, doma, tak ma hlava nebolelo vôbec, keď som už začala pracovať, tak pobolieva, ale neprejde bolesť až do migrény - zoberiem liek od bolesti a ten mi zaucinkuje rychlo- Quarelin, Aulin. Lieky od bolesti mi predtým nezaberali už vôbec.

geniuska080
6. sep 2023

@alexandra7575 ďakujem za odpoveď snáď mi zaberie konečne tento liek pretože tie bolesti sú strašné len som sa Bála nežiadúcich účinkov a že nebudem môcť fungovať

alexandra7575
autor
6. sep 2023

@geniuska080 ja som sa tiež veľmi bála. Už si užívala niekedy takýto typ lieku? Ja som už tiež trpela veľmi, bolo to už neznesiteľné. Držím ti palce, nech ti pomôže. Mne zabral takmer okamžite, pred 3 r. som užívala Citalec a tam trvalo cca 2tyzdne kým zaúcinkoval.

geniuska080
6. sep 2023

@alexandra7575 bralá som predtým antidepresíva kvôli stresu a nervozite mirzaten sa volal ten liek vždy večer polovičná dávka tam som nežiaduce účinky malá nespavosť a strašné som pribrala užívala som ich 2 roky
tieto mi predpísal neurolog plus.ktomu nalgesin Forte lenže zatiaľ nič nezabralo ani Ibalgin novalgin už som z toho úplne nešťastná a preto som sa rozhodla dnes skúsiť začať s amitriptylin .

alexandra7575
autor
6. sep 2023

@geniuska080 ja od bolesti užívam Quarelin a Aulin, Novalgin, Nalgezin, Ibalgin mi vôbec nezaberajú. Ja som bola v stave, že som už len ležala s bolesťami, ledva som deťom dala jesť. Si aj PN? Ja som bola skoro 3 mesiace a veľmi mi to pomohlo.

geniuska080
6. sep 2023

@alexandra7575 ten quarelin mám tiež doma predpísal mi ho môj obvodný ako prví liek myslíš že ho môžem kombinovať s amitriptylin? Ja som teraz momentálne doma pretože v práci by som nebola funkčná s touto bolestov . Skúšala som už všetku možné aj bylinne čaje kvapky nič nezaberá ďakujem tí za tvoj čas a som rada že ti liek pomohol zmieniť bolesti

alexandra7575
autor
6. sep 2023

@geniuska080 určite áno, môžeš si dať od bolesti Quarelin a večer amitriptylin. Amitriptylin si zvyknem dať tak 3hod. pred spánkom.

geniuska080
Autor odpoveď zmazal
geniuska080
14. sep 2023

@alexandra7575 ahoj tak už týždeň beriem pól tabletky večer bolesti zatiaľ veľmi neustúpili snáď už záberu a budú miernejšie alebo vôbec

alexandra7575
autor
14. sep 2023

@geniuska080 ahoj, tak dúfam, že ti zaberie. Mne doktor vravel, že keď mi za 2-3 týždne nezaberie, tak si mám navýšiť na celú. A že odporúčané dávkovanie je 1tbl ráno a 1 večer. Mňa zase viac začína bolieť hlava, menila som prácu, tak možno je to aj stresom.

geniuska080
14. sep 2023

@alexandra7575 to už by bolo moc ráno aj večer človek musí aj fungovať cez deň,a nie biť omámený aj ja keď mám stres cítim že hlava bolí viac skús magnézium a vitamín B6 snáď tí pomôže aj v práci aby si bola fit

alexandra7575
autor
14. sep 2023

@geniuska080 no presne, veď to by bol človek ako matoha. Ďakujem za radu s magnézium, mám doma magnosolv.

dominobia
22. dec 2023

Prajem pekný večer, mala by som otázku, kto koľko čakal od poisťovne na odpoveď, či schválili žiadosť o preplatenie Ajovy ?

alexandra7575
autor
22. dec 2023

@dominobia Ahoj, na to ti neviem odpovedať, ja užívam len ten Amitriptylin.

calypso
22. dec 2023

@dominobia do 3 týždňov

ll541976
Autor odpoveď zmazal
chiccco
21. jan 2024

@geniuska080 ahoj prosím ta ako si na tom? Užívas ten amitriptylin?
Lebo aj mne ho predpísali a akosi ho mam strach zacat užívať,predsa len je to AD a ja mam taku pracu ze dennodenne za volantom tak sa bojím.

alexandra7575
autor
Autor odpoveď zmazal
alexandra7575
autor
21. jan 2024

@chiccco ahoj, ja ho užívam naďalej, 1tbl. večer, 2-3 hod. pred spaním, ráno vstávam celkom v pohode o 5:30, cez deň necítim, že ho užívam, hlava ma nebolí

chiccco
21. jan 2024

@alexandra7575 prosím ta a nepribrala si z neho?

alexandra7575
autor
21. jan 2024

@chiccco nie, vôbec. Ani znížené libido nemám. Všetko je ok.

chiccco
21. jan 2024

@alexandra7575 tak super Dakujem, dala som si dnes prvú tabletku….lebo ja už sa asi zbláznim mna už dennodenné bolieva hlava,migrény,tenzne bolesti,čokoľvek dám za to len aby ma prestala boliet hlava…keď mi toto nezaberie idem na biologickú liečbu Ajovy.