icon

Amitriptylin na liečbu migrény

alexandra7575
24. máj 2023

Máte prosím niekto skúsenosti s týmto liekom pri liečbe migrény? Ďakujem

Strana
z4
strasko
19. dec 2025

Ahojte, asi tu už nie je nikto aktívny, no skúsim. Ja som dostala v pondelok Ami kvôli podozreniu na vestibulárnu migrénu a síce užívam 1 večer (od bud. pondelka mám ráno aj večer začať) no akosi z toho nemám dobrý pocit a bojím sa ich brať. Vedľajšie účinky zatiaľ pozorujem príšernú ospalosť a útlm, hrozne ľahko zrazu zabúdam a zhoršili sa mi panické ataky a úzkosť. Vraj je to teda normálne a mám vydržať, no naozaj zvažujem, čo je horšie - či takéto tablety alebo migrény so závratmi 😥 zlé je, že tých možností nie je veľa čo sa týka prevencie, no určite chcem povedať lekárke, že toto ja dlhodobo brať nechcem...
Ako ste vy na tom s odstupom času?

anonym_20be4d
19. dec 2025
@strasko

Ahojte, asi tu už nie je nikto aktívny, no skúsim. Ja som dostala v pondelok Ami kvôli podozreniu na vestibulárnu migrénu a síce užívam 1 večer (od bud. pondelka mám ráno aj večer začať) no akosi z toho nemám dobrý pocit a bojím sa ich brať. Vedľajšie účinky zatiaľ pozorujem príšernú ospalosť a útlm, hrozne ľahko zrazu zabúdam a zhoršili sa mi panické ataky a úzkosť. Vraj je to teda normálne a mám vydržať, no naozaj zvažujem, čo je horšie - či takéto tablety alebo migrény so závratmi 😥 zlé je, že tých možností nie je veľa čo sa týka prevencie, no určite chcem povedať lekárke, že toto ja dlhodobo brať nechcem...

@strasko Áno na začiatku ospalosť sucho v ústach atď ale treba vydržať max 2 mesiace a bude lepšie. Mne veľmi pomohol amitriptylin do pol roka oveľa menej bolesti hlavy závratov cítim sa o dosť lepšie ... treba vydržať ja za 2 roky viac krát ct aj mr hlavy krčnej chrbtice tak si vieš predstaviť ake bolesti som mala

strasko
19. dec 2025
@anonym_20be4d

@strasko Áno na začiatku ospalosť sucho v ústach atď ale treba vydržať max 2 mesiace a bude lepšie. Mne veľmi pomohol amitriptylin do pol roka oveľa menej bolesti hlavy závratov cítim sa o dosť lepšie ... treba vydržať ja za 2 roky viac krát ct aj mr hlavy krčnej chrbtice tak si vieš predstaviť ake bolesti som mala

@anonym_20be4d ďakujem za odpoveď! Viem si pradstaviť :( človek zase nejde na takúto liečbu, keď má niečo mierne, že :((
Ako dlho si Ami brala? Alebo ešte berieš?

anonym_20be4d
19. dec 2025
@strasko

@anonym_20be4d ďakujem za odpoveď! Viem si pradstaviť :( človek zase nejde na takúto liečbu, keď má niečo mierne, že :((
Ako dlho si Ami brala? Alebo ešte berieš?

@strasko Brala som ho rok a od leta už neberiem nepotrebujem bolesti sú ale len sem tam a úplne mierne.. keď mám veľmi zriedka silnejšie bolesti a závraty dám si quarelin a za hodinku v pohode. Od leta chodím do fitka aj to mi pomohlo psychicky. Mne neurologička povedala že mi to robi len psychika keďže všetky výsledky v poriadku to ešte x ďalších vyšetrení bolo gastro kardiológ atď. Amitriptylin su AD ale aj na bolesti a môže neurológ predpísať. Ja som bola hospitalizovaná take som mala bolesti a závraty tam mi predpísali amitriptylin a som za to rada keby nie doteraz tak trpím

alexandra7575
autor
19. dec 2025
@strasko

@strasko ahoj, ja som ho brala rok a pol, teraz je to rok, co som ho zacala vysádzať, bolesti mam zriedka, ja ich mam hlavne zo stresu, zmenila som prácu, nerobim uz nočné, tak aj to mi velmi pomohlo.

Strana
z4