Antidepresíva a následné úzkosti, zhoršenie stavu
Zdravím všetkých,
Chcem sa spýtať, začala som prvýkrát v živote užívať AD Escitalopram 10 mg.
Rozhodla som sa pre AD potom, co som prestala dlhodobo správať, pridal sa mi panický atak (co som vtedy nevedela ani co to je) a potom som len 2,5 tyzdna vkuse preplakala. Na par dni to prešlo a potom zase len plač bez akéhokoľvek dôvodu. Preto som sa rozhodla navštíviť psychiatra a som uz 2,5, mesiaca PN.
Beriem ich uz 4,5 týždňa. V piatok som bola na kontrole, vyzeralo to ze všetko nasvedčuje tomu že zaberajú ale v nedelu sa mi začal zhoršovať stav. Začalo sa mi klepat cele telo, nabehli uzkosti, potenie, mravcenie tela. Vždy sa mi to stane do cca hodiny odkedy si dam tabletku. Robilo mi to od začiatku užívania, ale to boli vedľajšie účinky, zhoršenie stavu. Trvalo to asi 3 týždne potom sa to zacalo zlepšovať. Vysadila som aj diazapam, ktorý som mala ako barličku.
Teraz mám všetko naspäť a vždy to skončí plačom lebo uz som z tych stavov zúfalá.
Má prosim niekto skúsenosti s užívaním AD, mal niečo podobné? Viete mi poradiť, alebo ma nejako ukľudniť, nasmerovať? Chodím aj na psychoterapiu, ale zatiaľ sme nezistili pôvod mojho stavu.
Viem, ze liečba a nastavenie liekov je beh na dlhé trate, ale mam pocit, ze urobím krok dopredu a následne dva dozadu :(.
Mám mať teraz aj menzes, tak neviem či to má súvis, keďže nikdy predtým som AD nebrala, neviem čo očakávať a ci sa môže stav takto rapídne zhoršiť. Dnes som sa tak klepala ze som si dala diazapam 2,5mg aby ma to trochu ukludnilo.
Som vďačná vopred za každú milú radu a pomoc.
Ďakujem.
@jaska25 mozem sa spytat ako ste teraz na tom?
@michaela0203 Zdravím. Mám sa dobre. Fungujem na polovičnej dávke AD z pôvodnej. Pracujem, smejem sa, žijem 🙂. Kilá dolu nejdú, ale aspoň som v pohode 🙂

@jaska25 super potom ani si nepribrala po Alvente? ja som pribrala po escitaloprame, cize musim si teraz strazim kaloricky prijem kedze ho opat beriem
@zobaka pribrala. Celkovo 13 kil. Potom som sa zastavila a nejde to už ani hore ani dolu bohužiaľ.