icon

Antidepresíva - skúsenosti a priebeh užívania

gabilili
27. júl 2020

Ahojte baby... Chcem sa opýtať keď ste začali brat AD aký.ste mali priebeh, zabrali hneď? Vedľajšie účinky? Ja beriem Brintellix momentálne 15 mg... Ad beriem cca dva mesiace... Prvé tri dni som mala pol Brintellixu potom celú 10 mg ktomu neurol.... Po mesiaci som išla na kontrolu dvyhol mi na 15 mg to sa mi riadne pohorsilo... Vravel ze by bolo dobre zdvyhnut na 20 mg.... Ja sa už bojím presne tohto som sa bála ze začnem brat AD a nezaberu, že mi bude horšie.... Napr. Keď som ich začala brať stavy úzkosti zmyzli... Ráno som mávala len chvenie tela, nechuť do jedla, trpnutie-mravencenie tváre, rúk... Pred menštruáciou sa mi vždy zhorší aj stavy úzkosti sa mi vrátia.... Ja neviem je to normálne... Ja už som zúfalá... 5 dní vám je ako tak dobre ďalšich 8 zle a tak kadejak....

Strana
z2
mirka_8
25. máj 2021

@mirka_8 v tom ze vladzem ale myšlienky debilne že si mám navýšiť na obed na 75

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
mirka_8
25. máj 2021

@vlcik1 a aké mate

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
mirka_8
25. máj 2021

@vlcik1 je to na dlho niekomu zaberie hneď niekto sa vytrapi co ma nežiaduce účinky a ďalší co im nesadnu.. Ja som ten prípad ze u mňa to trvá dlhsie

greta273
14. sep 2021

@ivett311 Dobrý deň, téma je síce dávnejšia, no chcem sa vás spýtať na brintellix. Po akom čase ste sa cítili fajn, alebo aký bol priebeh užívania..? Ďakujem pekne za odpoveď..

bambuliatkom777
7. feb 2022

@gabilili ahoj. Ja som začala brať brintelix pred mesiacom aj niečo a cítim sa fantasticky. Zo začiatku mi bolo strašne zle, na vracanie, cítila som sa horšie,nespala som aj 3noci po sebe. Ale po dvoch týždňoch beriem uz celú rano, cítim sa super, spánok sa mi upravil. Som sním maximálne spokojná. Pre mňa je to malý zázrak.
Určite ber iba brintelix, nič iné.

zobaka
22. feb 2022

@bambuliatkom777 ahoj a nemas po brintelixe vacsi hlad?

slovakboy
22. feb 2022

@gabilili chodíš aj na psychoterapiu? Cvičia nejaké uvoľňovanie cvičenia? Dýchanie, kontrola myslienok? Spritomňovanie, maroduješ? Oddychuješ? Aj strava pravidelný režim redukcia stresu…

bambuliatkom777
14. mar 2022

@zobaka ani nie. Ale cítim sa fakt super.

zizifif
30. máj 2022

@bambuliatkom777 ahoj. Predsa este jedna otazka. Pises ze ti bolo velmi zle.Ako zle? Islo hlavne o zaludok alebo aj nieco ine.A kedy si pocitila prve priznaky zlepsenia. Alebo cele 3 tyzdne ti bolo rovnako zle? Mne ide rozhodit hrudnik a som straaasne nervozna.Prosim Ta mozes mi to blizsie popisat aj ked viem ze kazdy sme iny.Dakujem pekne.

bambuliatkom777
30. máj 2022

@zizifif tazko na žalúdku, triaslo mi žalúdok, na vracanie mi bolo. Ale asi po 2 týždňoch to postupne začalo ustupovať. Rozhodne užívať s jedlom.

zizifif
30. máj 2022

@bambuliatkom777 dakujem pekne

zobaka
31. máj 2022

Ahojte, chcela som sa poradit, vyse tyzdna mam nasadeny Elontril (Wellbutrin) 150 mg denne, dnes poobede som sa zacala citit divne psychicky, ale ze poriadne divne, ako keby som to nebola ja so svojimi obvyklymi pocitmi, do toho mi strasne z tych liekov trieskalo srdce a prislo mi strasne zle, citila som, ze uz uz omdliem, kricala som na muza nech mi donesie vodu, mam chut hodit vsetky lieky do kosa. Mali ste niekto takyto prejav na zaciatku brania liekov? Teraz zase sa budem bat niekam ist, taky zachvat som uz roky nemala, teraz som menila antidepresiva

yvoneta
24. máj 2023

@bambuliatkom777 ahoj, berieš ešte stále brintelix? Ja som z neho akoby nevládna, extrémne unavená, som len doma, a velké chute mam na jedlo, co mi prekáža koli váhe. Zatiaľ beriem mesiac, neviem, či ešte počkať, alebo radšej vymeniť. Před tým som mala Paretin, ale ten má dlhšie výpadok, aj náhrady. Aké si mala neziaduce účinky a ktoré pominuly? Ďakujem

petka1411
15. jún 2023

@yvoneta ahoj môžem sa opýtať užívas ešte Brintellix? Ja ho mám 25ty deň a teda stále ešte necítim úplne Ok

yvoneta
17. jún 2023

@petka1411 ahoj, áno. Začalo sa mi zlepšovať po 6tich týždňoch, postupne mi Dr zvýšila na 2tbl.

petka1411
18. jún 2023

@yvoneta aj ja už mám 3 dni zvýšené na dve tabletky cele ,dúfam že to už začne pomaly zaberať, cítim zlepšenie ale ešte to nieje ono no 🤔 môžem sa iba opýtať kým ti to úplne zabralo brala si občas aj nejaké tabletky (neurol,xanax..) ja mám lexaurin 1,25 slabučký ale za tri týždne som sa odvážila dať si 3x polku len toho mám pred tým akýsi rešpekt …

yvoneta
19. jún 2023

@petka1411 možno 2-3 krát neurol som si dala, tiež mám trochu obavy z benzákov. Inak zdá sa mi, že mi viac vyhovovalo, keď som brala 1,5 tabletky brintelix, ako teraz tie 2. Začalo mi búšiť srdce a bolieť hlava. Rozmýšľam, že znížim dávku a uvidím, čo to spraví. Máš nejaké nežiadúce účinky?

petka1411
20. jún 2023

@yvoneta
Ja som mala že mi bolo zle od žalúdka a taká nervozita čudná ale už to celkom prechádza aj keď po druhej tabletke tak do hodiny ma začne bolieť žalúdok ale prejde to po čase … to s tým tlakom som mala prvé dva týždne extrémne až ma dva krát sanitka brala ….
Konečne už je to celkovo lepšie teraz tento 4 týždeň je akýsi zlomový. Celkovo aj to nastavenie v hlave asi aj do práce som začala pomaličky chodiť … dúfam že to bude už len lepšie a lepšie

alan12
26. nov 2023

@bambuliatkom777 ako je ti teraz ešte ho užívaš

tuzobnik
11. aug 2024

Užíva tu niekto Wellbutrin?

Strana
z2