Antikoncepcia a celková anestéza
Ahojte, idú mi vyberať mandľe a mám mesiac pred tým vysadiť antikoncepciu. Bol by moc problém keby som ju vysadila len 3 týždne pred zákrokom???, Viete mi prosím niekto poradiť???
a bol by problem vysadit mesiac pred zakrokom ?
preco je ten tyzden tak dolezity ?
@milacica22 neviem, ked dr povedal mesiac a mamicky ti tu odklepnu, ze 3 tyzdne su ok... koho pocuvnes? 😅 Oni asi nestudovali tych par rokov len tak, ze nemali co po veceroch robit.... 😉 Ja by som neriskovala.... kazda antika zvysuje riziko trombozy a embolie, co je zvlast pri kazdom operacnom zakroku dost nebezpecne, nemyslis?
@emily76 presne to je ten dovod. krasne si to vysvetlila. ja by som neriskovala a s HAK by som pod narkozu nesla. prave kvoli tej trombozke a embolke.
@milacica22
@milacica22 podľa mňa najlepšie zavolať dr., nech ti posunie operáciu o týždeň, aby si vyhovela aj anesteziólogovi aj sebe 😅
neviem, prečo vôbec niektorí ľudia chodia k lekárovi, keď majú problém rešpektovať ich pokyny a aj tak si berú rady radšej z mk...
@milacica22 počúvni lekára a vysaď HAK. Chrániť sa pred neplánovaným počatím môžeš aj nehormonálnymi antikoncepčnými prostriedkami ako vaginálny gél, prezervatív... určite ich poznáš 😉

@milacica22 To je otazka na anesteziologa, ale ja by som to neriskla a postupovala tak, ako kaze lekar. Pri kazdej narkoze v podstate existuje riziko komplikacii, tak naco riskovat?