Atopický ekzém alebo psoriáza? Ako rozpoznať rozdiely?
Ahojte, už dlhšiu dobu chodím na kožné s tým, že mi nedávno robili biopsiu kože - psoriaza alebo ekzem (presný názov pomenovania ekzému, ktorý stanovil kožný si nepamätám), na výsledky sa ma čakať 7 týždňov až do 3 mesiacov, čo je strašne dlhy čas, teraz mi na to kozny nechce nič dávať nakoľko chce počkať na presnú diagnózu, lenže do času keď prídu výsledky sa mi to môže rozšíriť ešte viac, mne to príde skôr ako psoriaza len neviem prečo si môj kožný nie je istý, viete mi prosím poradiť.
Ďakujem

@lucka_ke
Nemám potvrdené nič, lebo sa čaká ci to je ekzem alebo psorka, ak to bude ekzem budú sa robiť ďalšie testy. Ale druh ekzemu, ktorý spomínaš to asi nebude nakoľko to mám už tak mini rozšírené aj na stehnach lytkach a ruke, preto mi je divne čakať tak dlho na výsledky z biopsie keď sa to rozširuje.
intolerancie alergológ alebo gastro... ja by som išla nazad za kožným nech ti dá nejakú mastičku takto nemôžeš byť celé týždne
Veď ti mohol dať aspoň olej do kúpeľa a krém na ruky aby to nebolo také vysušené. Ja mám psoriázu na nechtoch, vo vlasoch a teraz trochu aj na tele. Takto to vyzerá na psoriázu ale s istotou by som to nepovedala. A na tele to ako vyzerá?
Dávajú to aj atopikom. Nič nie je z tohto kortikoidné. Mám aj iné veci ale to by ti už musel doktor predpísať. Ale ja už si pýtam iba bez kortikoidov.
@momo00
Na tele sú len take červene fliaciky, nemá to ten typicky biely psoriaticky povlak, ten mám len na dlaniach. Ďakujem pekne za foto, ten olej do kúpeľa si natieras normálne na telo ?
Normálne ako sprchový gél sa s ním poumývaš. Pekne voní a z tohto má nesvrbela koža. A ten excipial po umytí. Môžeš kľudne aj celé telo. A na ruky môžeš aj častejšie. Je toto lipolotio a je aj hydrolotio, to je menej mastné, takže sa lepšie vstrebe. Lipolotio je hustejšie. Nebudeš to mať také šupinaté. A psoriázy je 200 druhov, tak nie všetky musia vyzerať, že sa šúpu
No ale som prekvapená, že ti aspoň takéto veci nedal. Veď lieky a iné nemusel, no na premastenie áno. Hlavné tie ruky. Veď ti to môže začať praskať a bolieť.

môže byť aj dishidrotický ekzém pozri tu https://www.dermaweb.cz/dyshidroticky-ekzem, čo si na to dávaš? nemáš potvrdenú intoleranciu na laktózu?