Atopický ekzém u priateľa

july0
18. máj 2021

Ahoj dievčatá priateľ má atopický ekzém a neskutočné svrbenie chrbta, rúk aj nôh hlavne v noci, kožu si derie má z toho samé chrasty, doktorka nám moc nepomohla máme ju vymeniť ?
Periem mu veci gélom pre bábätka bez parfumu, umýva sa biodermou (na atopickú kožu) avšak občas sa stane že aj čistá voda mu kožu rozdráždi. Poraďte prosím niečo aby to svrbenie aspoň trocha prešlo pretože snažím sa mu pomôcť no bez výsledkov.

jolikaa
18. máj 2021

@july0 natieranie s kremom s kyselinou mliecnou( ten je na predpis) alebo La roche posay - Lipikar telove mlieko.

jolikaa
18. máj 2021

@july0 a to bol u koznej a ta mu nic nepredpisala?

july0
autor
18. máj 2021

@jolikaa predpísala mu zodac ráno a dithiaden večer koža sa mu zahojila ale svrbenie nezmizlo plus mu dala masť ale svrbenie neprešlo. Tabletky mal na 20 dní keď ich dobral koža bola ako pred užívaním

jolikaa
18. máj 2021

@july0 nekazala mu ani upravit stravu? Tieto kremy co som pisala su na premastenie suchej pokozky, mozno by mu na noc ulavili.

lulka321
18. máj 2021

@july0 ja mám dieťa s atopickym ekzémom. Pri silnom výskyte ekzému jej dávam lokoid, ale ten je na lekársky predpis a použili sme ho asi 2x na dva dni a bolo po probléme. Keď má len slabý, že to nemá moc červené ani rozskrabane, tak aj dávam do vody Oilatum a natierame ju 2-3x denne Excipialom - nie sú na lekársky predpis. Zatiaľ nám to stačí a samozrejme musí sa vyhýbať kakau, jahodam, citrusom, paradajkam, orechom a momentálne aj omelete.

july0
autor
18. máj 2021

@jolikaa Ďakujem veľmi pekne hovorila nepiť červene víno čo nepije a hov. mäso to máme raz za dva týždne možno nie často ale to jedával aj keď býval u rodičov a nič nemal.

july0
autor
18. máj 2021

@lulka321 Ďakujem nič z toho nejedáva. A lokoid je masť ? Excipial mal nepomohlo.

lulka321
18. máj 2021

@july0 áno, je to masť, nám ju predpísala naša doktorka. Dcérke sme ju dávali ráno a večer a hneď na druhý deň sme videli výsledky. Stačili fakt dva dni a odvtedy sa mi už ani v noci neškrabala. Zatiaľ máme pokoj 🙂

july0
autor
18. máj 2021

@lulka321 skúsim nájsť kožnú a poviem mu nech si to pýta ak tak 🙂 vďaka

lulka321
18. máj 2021

@july0 nie je zač 🙂 hádam vám to pomôže 🙂

janci05
18. máj 2021

Synovi sa medzi stehnami spravili nepekné ekzémy a objednala som mu túto sírovú masť
https://www.jukl.sk/produkt/mast-sirova/ a umýva sa mydlom Kawar, tiež sírovým. Kúpila som v Kauflande. Krásne mu to zmizlo.

janage
18. máj 2021

@july0 skin cap. Sprej alebo krem. Vypýtať v lekárni vzorku.

domiklik
18. máj 2021

@july0 no ja neviem, ale v prvom rade sa robia testy... Mne diagnostikovali AE keď som mala 20 rokov a robili mi testy z krvi, potom som 3 dní nosila náplasť na chrbte a ešte aj také to klasické pichanie do rúk... Brala som antibiotika, každé ráno a večer som si postihnuté miesta natierala v lekárni zatobenou vodou potom masťou, potom po 20 minútach krémom, mohla som sa sprchová len vo vlažnej vode, žiadna vana a celá sa natrieť excipalom... Ja som mala mokvave rany v zahyboch a cca po týždni som pocítila úľavu... Mne vtedy pomohol dermatológ z bojnic Mohamed Hemza a odvtedy naňho nedám dopustiť... Veľa stastia

deadlylucy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jana7843k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz