Baktéria v hrdle bez teploty

11. júl 2023

Ahojte, 6.den ma boli hrdlo, vykasliavam hlieny a zacala som aj fukat-rano-zlte hlieny. Teplotu som nemala. Len hrdlo ma reze. Moze to byt bakteria? Ked nemam teplotu? Deti mali toto iste, jeden s 1dnovou teplotou 38,8 a druhy s 3dn teplotou 37,5-39,8. Mam pocit, ze im ta teplota tu pliagu vypalila, bo uz sa na bolest hrdla nestazuju a celkovo su fit. Ja som teplotu nemala a taha sa mi choroba uz 6dni😞

marianarem
11. júl 2023

6 dni sa choroba este netaha, co je uplne standardny cas. Vlekla choroba trva kludne aj cele tyzdne. Zlty sopel neznamena bakteriu, ani zeleny. Znamena to pomerne silnu infekciu a telo na infikovane miesto posiela vela bielych krviniek. Odumrete biele krvinky su to, co farbi hlien. Moze to byt bakteria aj virus, skus si spravit domace crp.

zuzkaa1991
11. júl 2023

Kupit si glimbax kloktat super vec na hrdlo odkedy mi lekar odporucil u nas je prva pomoc dokonca aj pri malej dcerke bud vyolachovala usta si a ked prisla na to ze voe kloktat aj to 🙂 kombinovat kloktat vodu so solou doritricin ine pastilky tak som schytala v zime taku bolesť nonstop az ibalgin jeden den som musela zobrat na druhy den som kazdu hodinu daco dala na hrdlo glimbax doritricin pastilku nejaku co som nasla doma zas klokanie a tak som stiedala.a bolo na druhy den lepsie ;)

uriva
11. júl 2023

@zuzkaa1991 My sme tiež mali Glimbax, kým mi doktorka nepovedala, že to nelieči príčinu, len tlmí bolesť hrdla. Že lepší je Jox, ten to aj lieči. Ale inak súhlasím.

zuzkaa1991
11. júl 2023

@uriva to som nevedela ale ako som pisala kombinovala.som zabudla som doddat ze aj sprej do hrdla som pouzivala....vtedy mi bolo jedno 2 dni nonstop ma bolelo hrdlo co som daco schytala od malej....ale mne zabral 2krat co som mala.minuly.rok bolesti mne bolo povedané ze dezinfikuje hrdlo aj ustnu dutinu preto mame stale.doma a uz len trosku citim hrdlo hned kloktam a hned zaberie 🤷‍♀️