Banzalióm a možné symptómy
Dobrý deň, prosím vás má niekto skúsenosť s banzaliomom? Pred pár rokmi mi na čele narástla, ja som myslela, že bradavica, keďže mi tam nevadila a bola telovej farby, tak som si ju nevšímala. Teraz mi to sčervenelo, ako keby to bolo zapálene a na okraji s trochou krvi, aj to trochu bolí. Až teraz som si uvedomila , že by to mohlo byť aj niečo iné, ako bradavica. Na kožné som objednaná až v máji a bojím sa. Foto prikladám. Ďakujem

Vydrzalo to roky.vydrzi aj do maja.Dg tu my stanovovat nemozeme.
Ja som to mala na ruke, podľa toho čo popisujes aj podľa fotky je to asi bazaliom. Mne ho vybrali v januári. Tiež som to mala roky, myslela som ze je to ekzem. Určite s tým chod
@krasneleto aky by bol bazaliom po par rokoch? tiez ma nastrasili s touto diagnozou
@zuzana76 môj otec ho mal na nose po asi 6 rokoch menil podobu až mu to skoro zožralo nos. 17 ozarovani mu pomohlo
@krasneleto až po šiestich rokoch začal devastovať tvar? Dovtedy to bolo len znamienko? Mne diagnostikovali a idem si to dať vybrať a tiež to mám už strašne dlho, podľa foto minimálne od 2018. Nerastie mi. Tak preto sa pýtam.
@zuzana76 nie dovtedy sa tváril otec že to má od okuliarov,keďže moja kamarátka mala už v nízkom veku veľa bazaliómov vyberaných,sipila som že to bude ono. Lenže to v posledných fázach potom už nejde zahojiť. Má to také fázy. Že raz to mal pekne. Raz ochrastene. Raz mokvave atď. Ale on sa to mal naozaj hrozne v čase keď sme ho konečne dokopali k lekarovi
@zuzana76 máš potvrdené že je to bazaliom?
@krasneleto no len dermatoskopom mi povedala, že tam vidí nejaké zilky, že asi bazaliom. To moje ma asi 2 mm, krváca mi to len keď si to rozskrabnem. Inak je to stale rovnaké.
@zuzana76 bez histologie nemožno 100 percentne niečo potvrdiť. V každom prípade von

podla fotky, tazko povedat.... co vsak s istotou viem povedat, ze bazaliom by takto po par rokoch nevyzeral....