Krv v moči

drobecbobo
6. jan 2015

Pekný večer,

máte, prosím, niekto skúsenosť s krvou v moči? Pred pár dňami (asi pred 4) som chodila častejšie močiť. Nič ma nebolí, len od včera chrbtica nad krížovou oblasťou. Dnes večer som si objavila po močení krv na toaletnom papieri. Mám okolo ovulácie, myslela som si, že to je tým, aj keď sa mi to ešte nestalo. Teraz som ale bola močiť a uvedomila som si, že krv mám v moči, moč má farbu svetločervenú. Zdá sa, že je mierne zakalený. Ale nič ma nepáli, nereže, pritom som zápal močových ciest mala, to bola hrozná bolesť. Teraz ale len chrbtica, podbruško, taký tlak a tá krv v moči. Čo by to mohlo byť? Ďakujem.

zita19
6. jan 2015

@drobecbobo hned rano naklusat k doktorovi. Ak ta bolia krize mozes mat zapal ladvin a to je horsie ako mocove cesty. Krv v moci je priznak, ze sa nieco nedobre deje

emma_932
6. jan 2015

@drobecbobo to teda mam. uz nejakych desat rokov, najhorsi bol predminuly rok, to som mala zapal 10x /od januara do oktobra/. ale pravda je, ze zapal aj boli.. tak ci onak, zajdi k dr, toto nie je sranda

malinka158
6. jan 2015

@drobecbobo suhlasim zo @zita19
moj bratranec mal tiez krv v moci, nakoniec to nedopadlo dobře a prisiel o jednu oblicku ☹ urcite to netřeba podceňovat a utekat k lekarovi

drobecbobo
autor
6. jan 2015

@zita19
@emma_932
@malinka158

Ďakujem za odpovede. Hlavne ten posledný príspevok ma vydesil. Doteraz som nemala žiadny problém ani bolesti, bolesti chrbta nastúpili až včera, ale kedže mi deti doň hádzali snehové gule, myslela som si, že to je spojené s tým. No a dnes večer tá krv. Je mi akurát chladnejšie, neviem sa tak zohriať.

zita19
6. jan 2015

@drobecbobo zmeraj si teplotu, navar kybel caju (najlepsi urologicky ale staci aj obycajny) a popijaj kolko vladzes. A zajtra k doktorovi. Urcite. Keby si mala teploty, tak bez na pohotovost. Neber od teploty nic, lebo neviem ci ibubrofen alebo paracetamol sa pri oblickovych potiazach nemozu.

drobecbobo
autor
6. jan 2015

@zita19 Nemám teplotu, práveže sa neviem zohriať, studené ruky a nohy (dlane a chodidlá). Bola som teraz močiť a moč čistý, aj po utretí čisté. Neviem čo si o tom myslieť, ale určite pôjdem k lekárke. Zvláštne je len to, že ma aj teraz, keď som si obmotala hrubú deku okolo pása, prestala bolieť aj chrbtica.

zita19
6. jan 2015

@drobecbobo treba vylucit ladviny, potom budes riesit ci je to chrbat

katkabg
6. jan 2015

Ja mam skusenost,lebo mam zapal mocoveho mechura uz chronickom stadiu a ked ma to chyti aj krv curam,pred dvomi rokmi som namiesto mucu len krv cikala skoncila som vtedy na pohotovosri kde mi dali silne antibiotika,zial mne sa to uz stale bude vraciat

katkabg
6. jan 2015

@emma_932 ty stym ako zijes 😒

tinuskaha
6. jan 2015

zapal som mala 2x mam problemy s ladvinami ak ta boli v krizovej casti s velou pravdepodobnostou to budu ladviny,zo zaciatku som nemala teplotu neskor prisla triaska vysoe teploty a neskutocna bolest ..takze radim ist hned k mudr.

eeffka
6. jan 2015

@drobecbobo ja len okrem spominanych zapalov sa opytam, nejedla si vela cvikly?
najistejsie je opisat ten pasik a ono ukaze co je to krv, nemas to doma?

drobecbobo
autor
6. jan 2015

@eeffka Nie, cviklu som vôbec nejedla🙂, je to určite krv

eeffka
6. jan 2015

@drobecbobo tak to potom rano smykom k lekarovi ☹

drobecbobo
autor
6. jan 2015

@tinuskaha ďakujem za odpoveď. Známa mi akurát povedala, že to môže byť zápal obličkovej panvičky. Zatiaľ mám pocit chladu, chodidlá a ruky si neviem zohrať a veru, včera večer som mala triašku, bola mi zima, ale prešlo to. Zajtra ráno hneď utekám k lekárke. Horšie to bude s kľudom, ktorý je pri podobných stavoch nutný ☹ , zajtra nastupujem po sviatkoch do práce.

liebling98
6. jan 2015

@drobecbobo baby dobre radia. Zajtra hneď ráno k doktorke. S najväčšou pravdepodobnosťou pôjde o pyelonefritídu. @zita19 dobre radí dovtedy urologický čaj ( ak nemáš tak aj obyčajná voda) piť.

drobecbobo
autor
6. jan 2015

@liebling98 Ďakujem, vodu pijem vo veľkom, urologický čaj sa varí. Posledné 3 močenia bez krvi. Priznávam ale, že aj napriek tomu, že som zápal močových ciest (prebiehali inak) prekonala pred asi 8 rokmi veľakrát, tentokrát ma to vyľakalo.

katarinamarkova
6. jan 2015

@drobecbobo nic ma neboli....len chrbtica nad krizovou oblastou.....krv v moci.....
to mas este ,,lepsie,, ako zapal mocovych ciest....vyzera to na krasny zapal obliciek :( to chce hop sup lekara ak nechces skoncit na dialize.

drobecbobo
autor
6. jan 2015

@katarinamarkova Nebolo to myslené ako podceňovanie, práveže ma to vystrašilo. Brala som to ale tak, že predtým, niekoľko rokov spätne, ma pri zápale močových ciest močenie pálilo, rezalo a hrozne bolelo a teraz nie. Som si vedomá toho, že toto je vážnejšie, určite zajtra ráno hneď utekám k lekárke, len som chcela vedieť, čo by to mohlo byť, pretože tento stav som ešte nezažila ☹

katarinamarkova
6. jan 2015

@drobecbobo chapem 🙂 aj ja som si par r. dozadu myslela ze som len nieco tazke podvihala v praci.....boleli ma krize......do zachoda bezne nepozeram....takze az po par dnoch som si vsimla ze krv......potom na druhy den teplota 37 nieco....snad vylezim....do rana cez 39.....pohotovost a riadne silne antibiotika 🙂 teraz je uz dlho dlho dlho klop klop klop vsetko OK

kliara
6. jan 2015

@drobecbobo - určite treba zájsť k lekárovi, pravdepodobne to bude zápal.

nutrimas
6. jan 2015

@drobecbobo Vhodne by bolo vysetrenie u odbornika, krv moze pochadzat aj z oblicike, co sa ta zistit spec. labor. vysetrenim mocu (nestaci len sono). Zbehnite zajtra rano k lekarovi so vzorkou mocu.
Ak by sa predsa len potvrdilo, ze nieco s moc. cestami alebo oblickami nie je v poriadku, odporucame Vam (aj preventivne) uzivat dlhodobo petrzlenovy olej, 1KL rano aj vecer:
https://www.modrykonik.sk/shops/vyzivove-doplnk...

emma_932
7. jan 2015

@katkabg co ti poviem, je to na prd ☹ ale minuly rok som mala zapal iba 2x 😀 okrem toho, objavila som 100% brusnicovu stavu, riedim ju vodou a pijem ju prakticky kazdy den. velmi to pomaha, dokonca je schopna zlikvidovat aj zacinajuci zapal.

katkabg
7. jan 2015

@emma_932 ja zijem v bulharsku a tu som zatial nasla len brusinkovy caj,ano je aj urinal ale tiez dost stoji.Ja som to mala naposledy v lete min.rok.Ale kazdy vecer pocitujem rezanie v mechuri ked idem spat a to niesom ani orechladnuta ani necikam vela ani krv nema jednoducho ho mam podrazdeny uz chronicky,robili mi ored 5 rok i sekciu,operacia bola katastrofalna ledva som porezila a od vtedy mam bolestive podbrusko a ten mechur taky :(

drobecbobo
autor
7. jan 2015

Pekný deň,

dnes som ráno išla k lekárke, práve som sa vrátila. Zajtra doniesť moč, ktorý mám momentálne bez krvi. Mám vraj trochu opuch na pravej strane krížnej chrbtice, vyzerá to na obličku, možno nejaký kamienok 😕 . Dostala som dva balenia Nolicinu, veľa piť a zajtra som objednaná na sono obličiek. Rovno nech mi vraj vyšetria aj žlčník, pečeň a močový mechúr. Sama doktorka je zvedavá.

katkabg
7. jan 2015

Baby a ak sa smiem spytat moju sestru uz tyzden boli pod prravym oblukom spodneho rebra....jej vravim ze to moze byt zlcnik.Ze ked zatlaci bolest strasna sptedu az dozadu,jej vravim nech ide k doktorke,ona ze co ked ma nador

katkabg
7. jan 2015

@drobecbobo drzim palceky 🙂

katka1981
7. jan 2015

@drobecbobo, to bude najskor zapal obliciek. Treba odniest vzorku mocu, pokial nemas MS, nemas mat preco v krvi moc. Ak je krv v moci, znamena to zapal oblciek alebo len bakterie v moci. Taktiez sa zistuje pocet leukocytov, ak nemas ziadne, mas moc negativny, ak mas napr. 1000 je to zapal oblieciek. Urcite pi vela urologickeho caju, niekedy to dakaze pomoct aj bez ATB a brusnice alebo aspon brusnicovu stavu. Nici bakterie v moci. A bud v teple. Ja som si myslela ze mam zlcnikovu koliku, ale caj mi nepomohol, tak mi napadlo ze oblicka. Teplotu som nemala ani len zvysenu ale hodnoty v moci strasne. ATB zabrali ale ladviny ma pobolievali este dlhsi cas. Nech ti niekto rukov pobucha po krizoch ak citis bolest su to oblicky, tukok ako keby si nieco sekala.

drobecbobo
autor
7. jan 2015

@katka1981 Uvidíme zajtra, teraz krv v moči nemám a nechodím ani často močiť, od rána len raz. Teraz mi rodičia pripomenuli, že 27.12. som poriadne spadla, udrela som sa poriadne pod lopatku a dole na zadku, poriadna rana, narazila som na betón. Dúfam, že to ale s tým súvis nemá, asi by sa to prejavilo skôr ako včera. Zajtra aj ten pád pre istotu spomeniem na sone, dnes som u lekárky zabudla.

katka1981
7. jan 2015

@drobecbobo, vies co ale prave preto ze si spadla by si mohla ist aj na sono. Nie je to sranda. Ja som mala zapal oblieciek a dali mi termin na sono obliciek ci tam nemam piesok lebo v moci mi plavalo kadeco o 3 mesiace, nakoniec osm si po znamosti vybavila do troch dni. Nepodcenuj to, nahoda je blbec.

emma_932
7. jan 2015

@katkabg no nezavidim ti... 😖 ale presne ako pises, ja som si povedala, ze sa zacnem sprchovat v ponozkach. staci 5 min v sprche a je zle.
nechodite na SVK? lebo mne nepomaha ani urinal a brusnicovy caj. ale ta brusnicova stava aj vylieci zacinajuci zapal. a ked ju pijem preventivne, tak to sa neda porovnat...
a este co pomaha /aj na zapal/, je Citricidal. ale nie ten bezne dostupny 30 ci kolko %-ny ale ten seriozny 60%-ny. ja ho objednavam z Prahy, ten by ti mozno vedeli poslat