icon

Barle po výmene bedrového kĺbu

21. jún 2023

Dobrý večer poprosím reálne skúsenosti, ako dlho ste mali barle po výmene bedroveho klbu, poprípade ak nie osobná skúsenosť, tak ak máte niekoho z rodiny , ďakujem.

Strana
z3
kakakina
21. dec 2024

Baby bol niektorej z vás uznaný invalidný dôchodok a naspäť odobraný od výmeny bedrového kĺbu ?

danieladenny
21. dec 2024

@karrelia mňa robili klasicky a bolo to super

macka111
31. jan 2025

@slovakboy prosím Ťa čo Ti pomohlo na zápal svalov myslím ze som na tom ako ty prehnala som to...

slovakboy
31. jan 2025

@macka111 na večer paralen a nič len kľud. Ake zranenie máš? Ak zlomený krčok, tak Úplný kľud a vyčkať kým prejdu bolesti. Po pár dňoch to prejde len problém bude, že svaly budú ešte slabšie ako boli. Pretože si ich preťazila a zapálili sa. Nevadí. potom treba znovu začať zaťažovať. Ale to zaťažovanie to sú len pohyby najprv bez záťaže. Aj zdvihnúť vlastnú nohu je veľká záťaž. Noha mi len visela ako handra tak som ňou kýval a hojdal. A to bolo moje prvé posilňovanie. Kývanie nohou so svalovým tonusom 0. Obyčajne pohyby. Samotné hýbanie svalom ho posilňuje. A neskôr aj statické napnutie. Pomahalo mi napríklad keď som stál o barlách v rade u lekára na traumatologii tak som napol celé stehno aj zadok. Aby mi strvrdli. A potom uvoľnenie. A znovu. Opakovať to maximálne 5x a potom až o niekoľko hodín znovu. Žiadne súvisle dlhé cvičenia. Sval rastie vtedy keď je v klude a keď spíš. Všetko čo treba počas dna je ho pár krát aktivovať. Uvedom si že ty posilňuješ atrofovaný sval a nie normálny ako kulturisti. A dokonca aj oni trénujú len 3-5 opakovaní a potom 5 minút pauza. Proste teraz keď máš nešpecifický zápal a bolesti aj v klude, tak vôbec ale že vôbec nezaťažuj a keď ťa prejdu bokesti v klude, tak zacnes pomaly hýbať nohou. Ak pri tom pohybe budeš cítiť pichnutie a bokest obyčajnú znesiteľnú, tak to nevadí. Úplne bez bolesti to ešte veľmi dlho nepojde ale nesmieš cítiť nepríjemnú bolesť, len takú nepohodu a pichnutie alebo bodnutie brať ako bod kedy zastavíš. Proste tie bolesti sú potrebné ako určujúce hranice záťaže. Môžeš ísť do bolesti ale len do bolesti nie viac. A do znesiteľnej ľahkej bolesti. Nazval by som to signálna užitočná bolesť do ktorej rozsahu budeš cvičiť.

Lekári ti niektorí povedia že len hneď zaťažuje. Nie je to pravda. Najprv sa musí sval zahojiť a až potom môže rásť. Hojace procesy po zlomenine krčka stehennej kosti trvajú aj rok. A rotátory a piriformis tie ma po zaťaží bez tréningu bolia aj teraz po 20 rokoch. Ale to je už niečo úplne iné. Znížim záťaž a potom znovu. Behať už nikdy nebudem ale ľahká turistika v pohode.

ivett1
23. feb 2025

📌

Strana
z3