icon

Beníngna lézia - nezhubný nádor na prsníku

nela7553
17. júl 2019

Ahojte chcela by som sa informovat žienky čo máte alebo ste mali podobný problém. Mám hrcku v prsniku ma 5 mm dali ste si to vybrať? Bolelo vás to ? Ďakujem za info

natka16
17. júl 2019

@nela7553 Ahoj, urcite by som sa poradila s lekarom co odporuca - je to individualne. Ja som mala fibroadenom - nezhubny nador, a vyberali mi ho, lebo za par mesiacov narastol na 2cm. Mna operacia a ani po nic nebolelo, ale zalezi aj kde presne v prsniku je. A mala som cca 23 rokov iba, tak mlady organizmus vsetko znasa lepsie. Mojej mamine to vyberali uz 7x a niekedy bolelo viac, inokedy menej. Teraz mam tiez nejake hrcky a kym su male tak to nikto neriesi, len sa sleduju.
Osobne si myslim ze taku malu hrcku vyberat netreba ak sa nemeni, nerastie..hlavne to treba pravidelne kontrolovat 🙂

nela7553
autor
17. júl 2019

@natka16 ďakujem za odpoveď🙂 poradím sa s lekárom...akurát tam pôjdem lebo ma to často bolieva...aj vás to bolievalo? Mňa až pazucha začala tak neviem či to z toho alebo nie.

vrabcek15
17. júl 2019

@nela7553 Ahoj ja som mala tiež nezhubný nádor na prsníku(presný názov si nepamätám) a dala som si ho vybrať.Síce u súkromníka gynekológa čiže som si to i platila ale neľutujem,nič nebolelo a ani keď som sa prebrala tak nebolelo a ani doma nebolelo...🙂

natka16
17. júl 2019

@nela7553 Mna to vobec nebolelo, hrcku som si nasla iba nahodou pri sprchovani. No bol to riadny stres, lebo nasla som ju v auguste a az v novembri som sa z punkcie dozvedela ze je to nezhubne.A v januari isla von.
Drzim palce nech je cim skor vsetko ok 🙂

nela7553
autor
17. júl 2019

@vrabcek15 no veru rozmýšľam aj ja dať von. Ale čítala som kadejaké že ked dali vybrat sa zvykne spraviť zas a ze do toho netreba rýpať a tak. A potom zase že hneď dať von ze to tam nema co robit...tak sa rozhodujem. Dakujem

nela7553
autor
17. júl 2019

@natka16 ja som sa v maji dozvedela ze nezhubne vysledky boli o tyzden tiez riadny stres. A teraz na kontrole všetko ok nemení sa mi to...A teraz pozorujem že ma to častejšie pobolieva tak asi si to pôjdem dať vybrať. Preto aj zisťujem ci je normálne že to niekdy pobolieva

vrabcek15
17. júl 2019

@nela7553 no ja som si teraz po 5 rokoch našla hrčku ale nie v prsníku ale pri rebre pod pazuchou..tiež nezhubna a išla tiež von..a dnes som bola na kontrole u dr a pýtala som sa,že čím to je že sa mi takto hrčky tvoria a ona,že to neovplyvnim jednoducho sa to tak deje☺️..a s tým či vybrať alebo nevybrat ťažko jedne dr mi povedal,že si to nemám ani chytať a druhý , že to tam nemá čo robiť a ma to ísť von..ale keď som sa dostala k špičke dr na hrudník tak ten tiež povedal,že von..tak som sa rozhodla že ide to von..

0hena0
17. júl 2019

@nela7553 aj ma to bolelo. Agresivny fibroadenom velkosti vacsej mandle. Velmi zalezi kde a ako je usadeny, moze tlacit na cievy, nervy a tak. Vyberu ho, prsnik sa zahoji. Netreba sa toho bat. Byt pozitivne naladena je nie lahke ale nemysliet na najhorsie.

nela7553
autor
18. júl 2019

@vrabcek15 dobre si sa rozhodla ja som tiež toho názoru. Mne sa to spravilo krátko potom ako som prestala kojit. No a mám bábo tak som odložila operáciu ale už by som aj mohla ísť tak sa rozhodujem.

nela7553
autor
18. júl 2019

@0hena0 ja mám úplne malinky zato sa čudujem že ho tak cítim. Hlavne keď mám tlak na prsnik že ležím na tej strane alebo maly ma kopne atď. No obmedzuje ma to lebo potom to mám furt na rozume

zuzinabila
18. júl 2019

@nela7553 ja mam tiez .sleduju to raz do roka,ci nerastie.uz niekolko rokov chodim na sono,doktori vraveli,ze sa mozu aj zmensit, velkost sa meni aj podla hormonov a pod.ta bolest nemusi byt hned nebezpecna.kedze je tukovy,moze tlacit na tkanivo okolo a to vyvolava bolest,pripadne aj pri dotyku.a tiez mi to vystreluje niekedy az pod pazuchu,to hlavne,ked som prechladnuta,vtedy sa mozu zvacsit aj uzliny a uz to mas.inak,manzel ma tiez na tele tieto tukove hrcky ,na rukach a chrbte,tiez bolia pri zatlaceni a chirurg mu navrhoval ze ak chce,moze si ich dat vybrat.teda nemusi

zuzinabila
Autor odpoveď zmazal
0hena0
18. júl 2019

@nela7553 jasne, dufam, ze bude to ok, mozno vezmu punkciu, mozno budu sledovat. Z mammo vedia povedat, ci je riziko ze sa moze zvrhnut. Akonahle by sa nieco malinko nezdalo, hned daju von, stym lekári necakaju. Dnes uz nie.

nela7553
autor
18. júl 2019

@0hena0 punkciu môžu aj opakovať? Keď už raz robili ?

mogaa
18. júl 2019

@nela7553 punkcia sa neopakuje, ale po vybratí to môžu poslať na histológiu - oni už vidia pri operácii či to vyzerá na benígne alebo malígne....ak sa im niečo nezdá - hneď histológia.

nela7553
autor
18. júl 2019

@mogaa aha ďakujem za info 🙂

0hena0
18. júl 2019

@nela7553 nie, neopakuje.

sofinka1980
16. aug 2024

Dobrý deň chcem sa spýtať má niekto skúsenosti zo spirituálny lezia prsníka ak áno aká je liečba a čo je to za viznam liečby alebo slovo ďakujem za info