Bifokálne alebo multifokálne okuliare: Ktoré si vybrať?
Ahojte 😊
Má niekto z vás skúsenosť s bifokálnymi alebo multifokálnymi okuliarmi? Viete to nejako porovnať?
Potrebujem už aj na čítanie okuliare, takže potrebujem nové - a teraz neviem, či si mám vybrať bi alebo multi. Pri tých multi ma dosť odrádza cena :-/ Zvlásť ak by som ich napr. musela za rok meniť, ak sa mi bude meniť aj dioptria.
Fuha, taketo nieco by si mala podla mna riesit po konzultacii s ocnym lekarom. Nie kupovat sama naslepo.
@xeonela To áno, dioptrie áno, ale druh skla si môžem vybrať sama.
Ak sa len trochu dá,tak urcite multifokaly,ja mam tie iste 4ty rok.
Ak sa len trochu dá,tak urcite multifokaly,ja mam tie iste 4ty rok.
@janinah Je to taký veľký rozdiel? Mala si aj bi, že vieš porovnať?
Vlastnú skúsenosť nemám, ale mama si na tie bi nevedela zvyknúť, tak za multi vlani vysolila vyššiu čiastku ako má mesačný dôchodok , s týmito funguje super.
Vlastnú skúsenosť nemám, ale mama si na tie bi nevedela zvyknúť, tak za multi vlani vysolila vyššiu čiastku ako má mesačný dôchodok , s týmito funguje super.
@katica06 Mne ich nacenili na cca 600 eur - rámu + sklá. Muž mi vraví, že si mám radšej doložiť a dať si oči operovať 🙂
@katica06 Mne ich nacenili na cca 600 eur - rámu + sklá. Muž mi vraví, že si mám radšej doložiť a dať si oči operovať 🙂
@zuzulienocka78 msm multifolalne, cena za skla 800-1000 plus rám...max spokojnosť.. ked máš už dioptrie aj do diaľky, aj blízka tak väčšinou sa to už operovať neda
@zuzulienocka78 no ja som za multifokalne dala 600e a nezvykla som si na nich, veľmi ma bolela hlava a vôbec som cez nich nevedela pozerať a o rok mi aj tak trebalo silnejšie dioptrie na čítanie takže ja si sporím na operáciu, dám raz a mám pokoj
@zuzulienocka78 no ja som za multifokalne dala 600e a nezvykla som si na nich, veľmi ma bolela hlava a vôbec som cez nich nevedela pozerať a o rok mi aj tak trebalo silnejšie dioptrie na čítanie takže ja si sporím na operáciu, dám raz a mám pokoj
@nika523 No veď to, že ak si nezvyknem, vyhodené peniažky do vzduchu :-/
@zuzulienocka78 msm multifolalne, cena za skla 800-1000 plus rám...max spokojnosť.. ked máš už dioptrie aj do diaľky, aj blízka tak väčšinou sa to už operovať neda
@rachel36a Ja by som do operácie nešla, pokiaľ to nie je nejako zdravotne nutné - to ma len muž tak podpichol, nepýtala som sa na to veru.
moja mama ma multifokalne a je z toho na nervy. nejako jej nesedia. lebo ked pozera na PC, tak to ma v tom uhle ako ma sklo do dialky a nerobi jej to dobre.
@zuzulienocka78 jej boli ešte trochu drahšie ale konečne je spojená, ale neviem tvoj vek, mama má 66
@zuzulienocka78 jej boli ešte trochu drahšie ale konečne je spojená, ale neviem tvoj vek, mama má 66
@katica06 47 mám.
@katica06 47 mám.
@zuzulienocka78 ja som mala multifokály a potom ak som išla na dôchodok ma očná presvedčila, že nech si dám jedny na blízko a druhé na diaľku. A to bola chyba. Nič som nevidela, lebo ak som pozerala niečo na blízko som s tými na diaľku nevidela a opačne. Po roku som sa opäť vrátila k multifokálnym a super. Ano stoja okolo 650 eur ale stojí to za to. Nasadila som si a žiadne problémy.
Multifokaly, co najkvalitnejsie, nie v optikach v nakupnych centrach (rada od ocnej). Tie kvalitnejsie maju siroky stlpec, cez ktory pozeras, komfort je super. Ja som si zvykla za 2 dni, ani to nie.
@katica06 47 mám.
@zuzulienocka78 to sa ešte rokmi môže dosť zhoršiť jedna kamoška si dala operovať teraz nemosí okuliare pri bežných čistiacich vôbec
@zuzulienocka78 za mňa multifokálne, mám na predpis od doktorky, objednávala som zo stránky eyerim a som neskutočne spokojná. A cena je štvrtinová oproti optike. Mám aj zľavový kód od môjho zákazníka, keď chceš, napíš mi správu. Objednávanie je jednoduché a prídu cca do týždňa až 10 dní.

Fuha, taketo nieco by si mala podla mna riesit po konzultacii s ocnym lekarom. Nie kupovat sama naslepo.