icon

Biseptol alebo Sumamed pri zápale dýchacích ciest

23. aug 2025

Som náchylná na zápaly horných, dolných dýchacích ciest.Vzdy mi lekár povie, že viróza vylezať nemávam teplotu len bolesť hrdla, keď ma po 5-7 dňoch začnú bolieť uši, hrdlo, ramena, klby skončí to na ATB väčšinou dostanem Sumamed, penicilín a o pár dní mi je dobre.
A k veci teraz už ležím od pondelka znova hrdlo, svaly, kĺby COVID test negatívny, chrípka negatívna.Strepfen, Ibalgin céčko, zinok litre čaju kĺby a hrdlo ma stále bolia som unavena.
Uvažujem čo ďalej v pondelok ideme na dovolenku mám doma Biseptol, ktorý dávnejšie dostal muž je tam písaný aj zápal horných, dolných dýchacích ciest dať si ho, alebo ísť dnes na pohotovosť?
Otázka zaberá rýchlejšie 3 dňový Sumamed, alebo je to jedno a nic nepokazi Biseptol?ešte som ho nikdy nebrala vždy Sumamed, Fromilid?, Penicilin
Ako by ste postupovali?

taktotedanie
24. aug 2025

@anonym_autor nikdy si sama neordinuj antibiotika
Ty ako laik to absolutne nevies posudit a po dalsie nemas mat co doma nevyuzite antibiotika!
A pokial je to virusove, antibiotika su ti zbytocne- vivat bakterialna rezistencia!
Do buducna pokial za 3 dni domacej liecby nevidis absolutne ziadne zlepsenie je na mieste navsteva lekara, v tvojom pripade je navsteva pohotovostinzneuzivanie systemu kedze toto si kludne mohla riesit so svojim lekarom ale budis ved dovolenka chapem
Po dalsie vo vseobecnosti, je jedno ci vezmes cele balenie lieku na tyzden alebo 3 dnovy sumamed , ze su tam 3 tabletky neznamena, ze je “lepsi” kedze je v retardovanej forme