icon

Bojím sa, že v hneve ublížim deťom. Čo s tým?

zoe1976
7. jún 2012

Ulozila som spat svoje 2,5 a stvormesacne dieta a vyplakala som sa lebo som dnes znova bola na ne hrozne zla ☹ . Stava sa mi, ze obcas mam dni ked som hrozne nervna, starsia ma obdobie vzdoru a asi aj ziarli na babatko, tak cele dni jaci, pisti, reve a neposlucha, malicka je celkom dobra, ale obcas ma koliky a place... Niekedy sa neovladnem a starsiu v hroznom hneve sotim alebo dam slabsiu facku, alebo ju kopnem ak mam zrovna plne ruky (samozrejme ze nie ako do futbalovej lopty) alebo na nu revem z plneho hrdla, lebo uz sa neviem ovladnut... pripadne nou trasiem a par krat sa mi stalo, ze som sa neovladla a zatriasla aj babatkom alebo na neho z plneho hrdla kricala, ked dlho plakalo, ze 'uz konecne ticho!!!!' Ked starsia stale pisti, alebo place tak jej zakazujem zaplakat, hoci viem, ze je to chore zakazovat dietatu prejavovat city, ale uz mam toho plne zuby... dnes som sa jej dokonca vyhrazala, ze ak bude plakat tak odidem z izby a necham ju tam samu.. nakoniec ju vzdy pritulim, lebo viem ake je dolezite aby citila ze ju napriek vsetkemu lubim...ale aj tak sa mi zda, ze to prehanam..
Stava sa mi to tak raz do mesiaca, mam z toho hrozne vycitky, bojim sa ze starsia si to uz bude pamatat, v takej chvili sa sice snazim skludnit, ved svoje deti nadovsetko lubim, ale napatie len niekde zatlacim a o chvilu znova nervy povolia a revem na ne znova s este vacsou intenzitou.. Ked je manzel doma, tak mu v takej chvili obcas dam deti co trocha pomoze.. ale vacsinu dna som s nimi sama a fakt sa bojim, ze ten napor na nervy tak skoro neskonci a ja ich raz zmlatim tak, ze to budem strasne lutovat... rozmyslam, ci nemam ist za doktorom, aby som mala po ruke nejake prasky na skludnenie a ked budem citit, ze je to ten' blby den', tak si nieco dam aby som bola kludnejsia...
Prosim poradte ako vy riesite taketo kriticke situacie s detmi ked Vam uz povoluju nervy.. dakujem za povzbudenie... viem ze som mozno 'prepracovana' ale prosim neradte mi, ze si mam ist niekde oddychnut, lebo ja deti nemam kam dat, obcas mi ich sice postrazia pribuzni, ale to je len 2-3 hodky raz za cas..

Strana
z4
renata5
26. sep 2012

ahoj kvetinka4,to je teda tiez sila co si napisala nejdem ta odsudzovat ale tie podliatiny a facky je mi velmi luto tvojich deti ze to zaslo tak daleko.....este ze si si uvedomila ze sa treba liecit drzim ti palce a ked uz budes v pohode tak ukaz detom ze si pre nich ta naj maminka na svete a vynahraď im vsetko to zle co zazili deti si pamataju strasne vela a hlavne to zleeeee pa

janet24
5. okt 2012

Pozor: Keďže toto je Otázka, každý môže odpovedať iba raz.neodsudzujem ani neschvalujem aj ja mam niekedy velmi velke nervy .jednoducho deti dokazu cloveka vytocit az do vyvrtky ci su male ci su velke.ale chodim na stranku
http://www.dlouhacesta.cz/cz/laskyplne-vzpomink... kde su tazke citove pribehy.po precitani jedneho sa mi
zmenilo moje zmyslanie a ked mi robi moja draha mala dcera prieky vzdy si na tento pribeh spomeniem.
precitajte si ho aj vy mamicky a budme radi ze mame doma nase pokladiky aj ked su zle ako cert.
http://www.dlouhacesta.cz/cz/leve-menu/nase-det...

chikitka
6. okt 2012

tak toto poznam tiez, sice nekopem a netrasiem, ale kricim... som nervak aj tak dost... vseobecne mam za svoj kratky zivot z coho ... a ked som bola mladsia a do trasenia ma vytacal otec, pomohlo mi pocuvat hudbu a sportovat. to sa ale tebe tazko da. niekedy mam aj ja take stavy ked mi babo place, ze ma ide porazit a uvedomujem si, ze mi leti dekel z hlavy od nervov a ked do toho pride muz a nas...re ma s nejakou stupiditou, mam chut byt modlivkou a odtrhnut mu hlavu! 😠 ale presne, co som tu niekde na zaciatku citala: ked som aj narevala na malinkeho a on sa este viac rozplakal, a videla som tu bezmocnu tvaricku placucu, hned ma to preplo do normalu, vzala som ho na ruky a slubovala si ze nabuduce to uz zvladnem. a snazim sa. aj ked so sebou niekedy strasne bojujem. nesmierne ho lubim a to male babo za svoj plac nemoze, to si stale musim uvedomovat. a ked spinka a ma teple rucky (milujem sa ich dotykat ked spinka, su take lahucke) a dudka si spokojne, viem ze je to to najkrajsie babatko, pretoze je moje a ja nesmiem byt sialena bestia. skus si pustat hudbu ktoru mas rada, ked budes mat troska casu. alebo hned rano si spravte hudobny den. vyvetraj, vstan s vedomim, ze ta caka krasny den a nenechaj si za nic na svete pokazit. zapoj aj dcerku do hudbicky aby vedela, ze sa jej venujes, spievajte si, blaznite sa. domacnost sa nezruti pre spinavy riad... a mysli na to, ze o par mesiacov bude s malinkym zabava a vtedy bude aj pre dcerku zaujimavejsi. zapoj ju do procesu: podaj plienku, prines hracku a podobne. aby sa citila dolezito a neziarlila. dufam ze ti aspon nieco z rad pomoze, ked nie z mojich, tak ostatnych. a urcite nie si zrela na doktora... a nie si v tom sama 😉

briketa
20. okt 2013

Na podobne stavy si staci pustit youtube. Klucove slova "child abuse cases" Su to realne fakty. S okamzitym ucinkom. Bude vam na vracanie.

wena
20. okt 2013

Myslim, ze je dolezite aby si navstivila cim skor psychologa a mozno aj psychiatra (aj to odporuci psycholog), ktory ti predpise lieky, ktore ti pomozu. Nemyslim to nijako v zlom alebo urazlivo.

Nenechavaj to len tak, lebo je mozne, ze sa raz neovladnes a v afekte detom ublizis.

petra141181
20. okt 2013

ja ma tiez niekedy stavy ze mi vsetci a vsetko vadi a nerf mam taky ze mam chut vrazdit ale ked citim ze som az prilis na tom zle a neviem sa oadat staci si dat jedno magneB6 a cely svet je kraaasny🙂

zigzag
20. okt 2013

ja ked je to uz zle, odydem z izby, jasne ze maly dobehne placuc za mnou, ale mne to staci na to, aby som skludnila hormon, mam 2.5 rocneho,a to iste po celych dnoch pisti, a vynucuje si svoje, som po rozvode, takze tiez boli nervy ,koli tomu, ale este som nemusela pouzit nasilie ako si opisovala ty v uvodnom prispevku, , aj ked s dvomi detami je to ovela tazsie, drzim palce,popros manzlea o pomoc, aby si mala cas si oddychnut aj ty troska, a bude lepsie,,, 😉

fridamz
9. máj 2015

Asi je toho na vás veľa,ak máte rodičov skúste či by nepostrážili deti chvíľu ak vládzu,že by ste si odýchla trošku,spala aspoň jeden celý deň.
ja nespím tiež,ale nie preto že mám deti ale preto že by som chcela ale asi to už nepôjde.tak neviem čo je lepšie.:(nie som šťastná aj keď sa tvárim veselo vymýšlam hlúposti smejem sa ale ...tu je to ale stále.

Strana
z4