icon

Bola som pozitívna na Covid-19. Mám ísť na celoplošné testovanie?

laura1980
21. okt 2020

Som bola pozitivna som este v karantene do konca tyzdna dohromady som doma 20 dni priebeh ochorenia bez priznakou a teraz ked pojdem na hromadne testovanie a ak budem opat pozitivna kedze ten vzrus moze byt v tele ale niebudem pre nikoho nebezpecna mam byt opat doma 10 dni a opakovane testovanie opat 10 dni doma a ak su v tejto situacii podobne ludia s coho maju zit ?

Strana
z2
nttt
24. okt 2020

@stejja9 ahojky, prosim ta ako dopadol manzel? Ukoncili mu karantenu po 10tich dnoch? Mohol ist do prace? Mam totiz opat pozirivny test po 10 dnoch, tak som zvedava co dalej 🤔 dakujeeem

sasesoe
24. okt 2020

@nttt ahoj a ako Ta instruktovali? Ja som pocula tak, ze teraz by si mala mat este raz 10dnovu karantenu a potom by Ti ju uz mali ukoncit bez dalsieho testu. Ale to bol pripad, ktory nemal uz dlhsie priznaky. V pripade priznakov by mal byt opatovny test najskor 3 dni po ich odzneni, ale nie skor ako 10 dni od prveho (pozitivneho) testu. Presnejsie popisane to je tu - https://korona.gov.sk/co-je-covid-19/

stejja9
25. okt 2020

@nttt ahoj, z reg.uradu mu povedali, že dodržal 10dnovu karanténu, ( u nás to bolo cca 18 dni) a že si ma vypýtať od svojho všeobecného lekára potvrdenie o bezinfekcnosti, a môže fungovať normálne.
Nakoľko išiel do zahraničia, tak bol ešte na jeden test o týždeň neskôr, a posledný test už bol negatívny.
My sme doma všetci ostatní boli negatívni, pritom sme spolu fungovali, takže nerozumiem tomu, ako sa vírus prenáša. Mal aj príznaky, kychal, kaslal, a nás to našťastie nechytilo...

nttt
25. okt 2020

@sasesoe
@stejja9 u nas to iste, vsetci negativni, ja som uz 17 dni doma, uplne bez priznakov a po 2x pozitivna, nerozumiem tomu... Cakam na pokyny z RUVZ, zatial nic😡

stejja9
26. okt 2020

@nttt Nam z RUVZ pani povedala, že keď sme mali (2 detí a ja) negatívny test a skončila nam 10 dnova karantena, že môžme normalne fungovať, cize deti hned do školy. Aj napriek tomu, že manzel bol pozitívny, ale tiež az po skončení jeho karanteny.

andreakotesova
27. okt 2020

Dievčatá, ak budem z celoplošného testovania vyhodnotená ako pozitívna, musím ísť na pandemickú PN? Mohla by som byť aj na homeoffice, resp. čerpať dovolenku? Neviete poradit? Ďakujem

alchemilkazltozelena
27. okt 2020

@laura1980 dnes som citala na nete ze kto bol pozitivny v poslednych 90 dnoch, nemusi ist na twst

chrobacik41
27. okt 2020

@alchemilkazltozelena aj minister obrany hovoril na tlačovke, dnes som písala na ruvz či mám ísť alebo nemusím, a ak by som teda nemusela či mi môžu poslať na email doklad že som bola pozitívne testovaná pretože v auguste sa posielali sms len tým ktorí boli negatívny a tým čo boli pozitivny sa telefonovalo.aj mne teda telefonovali že som mala pozitívny výsledok ale neposlal mi vtedy žiadny doklad ani sms.

luciavivienkina
Autor odpoveď zmazal
luciavivienkina
Autor odpoveď zmazal
tequelinka
Odpoveď bola odstránená
laura1980
autor
28. okt 2020

@tequelinka chcem sa opytat a taky clovek sa cim preukaze keby ho kontrolovali ked nepojde natesty?

andreakotesova
28. okt 2020

@laura1980 ničím. Dostane pokutu. Blokovú môže policajt uložiť do výšky 1000 eur, v správnom konaní do výšky 1659 eur.

maninka16
28. okt 2020

Ľudkovia ,prosím vás,manžel mal v robote pozitívnu kolegyňu,zatiaľ im nik nevolal,že či majú byť v karanténe ,tak čakáme. Samozrejme on si zobral dovolenku,(sme všetci doma)
Otázka znie,mozem ísť na celoplošné testovanie? Oficiálne ešte niesme v karanténe s manželom. Ďakujem. 😉

laura1980
autor
28. okt 2020

@maninka16 ten pozitivny kolega bude nahlasovat konkretne ludi s ktorymy bol v blizkom kontakte az pokial vam nezavolaju tel.tak nieste nahlaseny na testy ak to nemalo iny postup unho

radovankaadam
1. nov 2020

Nebolo náhodou povedané, že kto bol za posledné 3 mesiace pozitívny, na celoplosne testovanie ísť nemusí?

Strana
z2