Bola som pozitívna na Covid-19. Mám ísť na celoplošné testovanie?
Som bola pozitivna som este v karantene do konca tyzdna dohromady som doma 20 dni priebeh ochorenia bez priznakou a teraz ked pojdem na hromadne testovanie a ak budem opat pozitivna kedze ten vzrus moze byt v tele ale niebudem pre nikoho nebezpecna mam byt opat doma 10 dni a opakovane testovanie opat 10 dni doma a ak su v tejto situacii podobne ludia s coho maju zit ?
@nttt ahoj a ako Ta instruktovali? Ja som pocula tak, ze teraz by si mala mat este raz 10dnovu karantenu a potom by Ti ju uz mali ukoncit bez dalsieho testu. Ale to bol pripad, ktory nemal uz dlhsie priznaky. V pripade priznakov by mal byt opatovny test najskor 3 dni po ich odzneni, ale nie skor ako 10 dni od prveho (pozitivneho) testu. Presnejsie popisane to je tu - https://korona.gov.sk/co-je-covid-19/
@nttt ahoj, z reg.uradu mu povedali, že dodržal 10dnovu karanténu, ( u nás to bolo cca 18 dni) a že si ma vypýtať od svojho všeobecného lekára potvrdenie o bezinfekcnosti, a môže fungovať normálne.
Nakoľko išiel do zahraničia, tak bol ešte na jeden test o týždeň neskôr, a posledný test už bol negatívny.
My sme doma všetci ostatní boli negatívni, pritom sme spolu fungovali, takže nerozumiem tomu, ako sa vírus prenáša. Mal aj príznaky, kychal, kaslal, a nás to našťastie nechytilo...
Dievčatá, ak budem z celoplošného testovania vyhodnotená ako pozitívna, musím ísť na pandemickú PN? Mohla by som byť aj na homeoffice, resp. čerpať dovolenku? Neviete poradit? Ďakujem
@laura1980 dnes som citala na nete ze kto bol pozitivny v poslednych 90 dnoch, nemusi ist na twst
@alchemilkazltozelena aj minister obrany hovoril na tlačovke, dnes som písala na ruvz či mám ísť alebo nemusím, a ak by som teda nemusela či mi môžu poslať na email doklad že som bola pozitívne testovaná pretože v auguste sa posielali sms len tým ktorí boli negatívny a tým čo boli pozitivny sa telefonovalo.aj mne teda telefonovali že som mala pozitívny výsledok ale neposlal mi vtedy žiadny doklad ani sms.
@tequelinka chcem sa opytat a taky clovek sa cim preukaze keby ho kontrolovali ked nepojde natesty?
@laura1980 ničím. Dostane pokutu. Blokovú môže policajt uložiť do výšky 1000 eur, v správnom konaní do výšky 1659 eur.
Ľudkovia ,prosím vás,manžel mal v robote pozitívnu kolegyňu,zatiaľ im nik nevolal,že či majú byť v karanténe ,tak čakáme. Samozrejme on si zobral dovolenku,(sme všetci doma)
Otázka znie,mozem ísť na celoplošné testovanie? Oficiálne ešte niesme v karanténe s manželom. Ďakujem. 😉
Nebolo náhodou povedané, že kto bol za posledné 3 mesiace pozitívny, na celoplosne testovanie ísť nemusí?

@stejja9 ahojky, prosim ta ako dopadol manzel? Ukoncili mu karantenu po 10tich dnoch? Mohol ist do prace? Mam totiz opat pozirivny test po 10 dnoch, tak som zvedava co dalej 🤔 dakujeeem