icon

Bolavé zápestia po pôrode. Z čoho to môže byť?

evikg__2
26. jan 2010

Pred porodom som nikdy podobne problemy nemala, ale asi po 2 mesiacoch po porode ma zacali pobolievat zapastia a neustale sa to zhorsuje. Momentalne vyrazne bolia aj pri malom dotyku, ked mi mala omylom do toho kopne alebo tukne hrackou, tak mam pocit, z od bolesti vyskocim po plafon. Nemam istotu, z coho to je, ale predpokladam, ze je to bud z nosenia babatka (nenosim ju cely den, ale asi ako kazda priemerna matka a ani nie je prilis tazka - ma 8,5 kg) alebo z odstriekavania mliecka (odstriekavam rucne uz od narodenia malej). Doktorov moc nemusim, takze som tam este nebola. ☹
Mate niektora podobne zdravotne problemy? Boli ste s tym u lekara? Co vam na to pomohlo?
Neviem, co budem robit, ked bude dcerka este vacsia.

mirka907
26. jan 2010

Evikg, mne zacali tie bolesti tiez cca 2 mesiace po porode. Malu velmi nenosim, ale aj ta chvilka denne robi svoje. Mame cez 7 kil. Pytala som sa akurat pediatricky, ze ci jej to mamky nespominaju. Poradila mi ze zabera branie magnezia...Tak som si kupila MagneB6 ale kedze beriem aj Calibrum, tak som s tym rychlo prestala lebo aj tam je magnezium. Zmenu ale ziadnu k lepsiemu nebadam, akurat mam pocit ze som si za posledne 3 mesiace na to zvykla.

beruska2x
26. jan 2010

ja myslim ze mas z toho jednotvarneho pohabu namozene slachy ne? koupila bych si nejaky protizanetlivy gel (lioton nebo neco takoveho) a promazavej si to... at nedostanes zanet...

mirka907
26. jan 2010

Joj a ako beruska radi skusila som aj mnozstvo masaznych a protizapalovych gelov...Jedine co trosku zabralo je "Aloe Heat Lotion"..

petka035
26. jan 2010

evikg mna strašne boleli zápästia z odsávania,už som s tým chcela isť k lekárovi,ale potom sa to zlepšilo, asi si zvykli,tak skús to teda zatial poriešiť nejakým gelom

mneme
26. jan 2010

evikg, mam rovnake problemy, je to jednoznacne z nosenia mojej dcerky na rukach. kedze mala reflux, vzdy po dojceni ju velmi palila zaha a ja som jej plac stale tisila tak, ze som ju drzala ako na odgrgnutie. takze je to vysledok jednostrannej zataze sliach, boli to priserne aj pri malom tuknuti alebo ked si napr. davam kapucu na hlavu. k lekarke sa s tym nechystam, nemam cas na procedury ako vodoliecba a podobne hovadiny, ktore velmi ani nezaberaju. zatial mazem algesalom 3x denne (pokial nezabudnem), zda sa, ze to pomaha. niektore dni su lepsie, ine horsie. ak sa to velmi zhorsi, pojdem k maserke, ktora mi reflexnou masazou vzdy velmi pomohla.

evikg__2
autor
26. jan 2010

no, skusim teda aj to magnezium aj nejaky protizapalovy krem a asi si to aj stiahnem elastickym obvazom.
Petka, ked som si za 9 mesiacov nezvykla, tak si uz asi nezvyknem ☹ Prave preto to chcem riesit, ze je to stale horsie a horsie. No nic, po materskej sa budem musiet davat dokopy, to uz vidim ☹ . Chrbat zniceny, zapastia odpalene o vzhlade ani nehovorim..... 😠

wandeirra
26. jan 2010

evig
mne pomohlo na to natieranie fastum gelom a tiez obvazy,bola som aj u lekara a povedal ze je to z nosenia dietatka a opakovania toho isteho pohybu napr.odsavani a pod.

martinka17
26. jan 2010

ja som bola aj u lekára, pretože už to trvá asi 10 mesiacov a nezlepšuje sa. Ortopéd potvrdil zápal šľachy, nepredpísal lieky, lebo kojím, ale predpísal mi ortézu na zápästie, čakám, kedy bude hotová 😀

rainee
26. jan 2010

tiez mam taky problem, ale mne to zacalo asi 2 mesiace PRED porodom, myslela som ze to PO porode prejde, ale je to stale rovnake. je to dost problem, lebo mimo bolesti sa mi aj tazko dviha a nosi babatko. niekedy ma tak seknu zapästia ze mam pocit ze sa mi vyklbili 😝 lekar povedal ze to nic nie je a prejde same, tak som zvedava.

rainee
26. jan 2010

magnezium mi vobec nepomohlo, ani kremy, bude to asi chrbitcou, nemam ale cas behat po rehabiitaciach..

pavlazabka
26. jan 2010

Mě začalo zápěstí bolet někdy na konci šestinedělí, u doktorky jsem s tím byla, říkala, že je to i vlivem hormonů a samozřejmě zátěží z nosení miminka. Doporučila mi ortézu a mazat Fastum gelem apod. Teď (po měsíci) je to mnohem lepší (myslím že hlavně tím stahováním), ale pořád se o tu ruku pořádně zapřít nemůžu.