icon

Bolesť a opuch po extrakcii osmičky

halam1
11. dec 2025

Ahojte som štvrtý deň po extrakcii osmičky. Bolo rezanie vŕtanie zub nechcel ísť von keďze bol komplikovane uložený ležal vodorovne tlačil na zuby a bol tam už aj chronický zápal. Doktor mi predpísal Aulin a ATB. No stále mám silný opuch a bolesti. Dokážem zjesť maximálne detskú výživu a rozprávať ako dá sa povedať že skoro vôbec. Robím všetko tak ako mi radili. Ale som v strese či tam nemôže byť náhodou suché lôžko alebo nejaký hnis a teda neviem či mám panikáriť a zájsť k zubárovi alebo má niekto rovnakú skúsenosť a je to podľa vás len ťažšie hojenie? Ďakujem za každú radu a skúsenost.

domiklik
11. dec 2025

@halam1 flektor, dávkovanie ako je v letáku. Okrem toho, ze tlmí bolesť, ma silný protizápalový ucinok. Po komplikovanej extrakcii 8ky mi pomáhalo len toto. Ale treba sa predtým najesť no. Opuch mi úplne ustúpil asi po týždni. Šitie som cítila asi 6 týždňov. Treba to stále chladiť. Aj teraz po 4 dňoch.

halam1
autor
11. dec 2025
@domiklik

@halam1 flektor, dávkovanie ako je v letáku. Okrem toho, ze tlmí bolesť, ma silný protizápalový ucinok. Po komplikovanej extrakcii 8ky mi pomáhalo len toto. Ale treba sa predtým najesť no. Opuch mi úplne ustúpil asi po týždni. Šitie som cítila asi 6 týždňov. Treba to stále chladiť. Aj teraz po 4 dňoch.

@domiklik uživam aulin ktory je analgetikum a takisto ma protizapalovy ucinok, skor problem je v tom ze sa smie uzivat kazdych 12 hodin čiže pomedzi to to kombinujem s inymi analgetikami, je hrozne aj to, že mám velmi citlivy zaludok celkovo v mojom zivote a teraz je to o to tazsie s tymi liekmi a stravou (výživa detská). Chladit to chladim aj nadalej. Takze opuch je vpohode aj ked trva tyzden? a co bolesti kedy vam ustupili a kedy ste sa normalne najedli? Dakujem za odpoved

toso2007
12. dec 2025
@halam1

@domiklik uživam aulin ktory je analgetikum a takisto ma protizapalovy ucinok, skor problem je v tom ze sa smie uzivat kazdych 12 hodin čiže pomedzi to to kombinujem s inymi analgetikami, je hrozne aj to, že mám velmi citlivy zaludok celkovo v mojom zivote a teraz je to o to tazsie s tymi liekmi a stravou (výživa detská). Chladit to chladim aj nadalej. Takze opuch je vpohode aj ked trva tyzden? a co bolesti kedy vam ustupili a kedy ste sa normalne najedli? Dakujem za odpoved

@halam1 bola som týždeň pn, schudla som 4 kg, ja som ani tabletky nedokázala do seba dostať, nebola som schopná otvoriť ústa, takže aj stehy mi vyberali o týždeň neskôr ako chceli pôvodne, takže je to ok, že máš ešte ťažkosti

taktotedanie
13. dec 2025

@halam1 s takym niecim som takto ako pises ty fungovala 2 tyzdne! Len detske vyzivy, bolesti, opuch, nevedela som rozpravat
Je to extremne kratky cas, hojenie primerane