icon

Bolesť brucha od antibiotík - Doxyhexal

s1234
20. sep 2022

Chcem sa opýtať či niekto mal neustálu bolesť v bruchu od týchto antibiotik. Začala som ich brať v sobotu a až od dnešnej noci doteraz bez prestávky pociťujem bolestí. Neviem či je to pokazený žalúdok alebo je to od antibiotik.
Ďakujem za každú odpoveď

sima338
20. sep 2022

mne nerobili napr nič, brala som 2krat v živote, vždy v pohode, ale oni majú milión vedlajšich účinkov, toto môže byť jeden z nich...doplň hlavne probiotiká

janinah
20. sep 2022

atb netreba brať na prázdny žalúdok,treba užívať aj probiotiká a môžete si pridať hylak.

evinka400
20. sep 2022

@s1234 Tieto atb treba uzivat po jedle a vyhybat sa mlieku a mliecnym vyrobkom, lebo znizuju ucinok liekov. Ak ta boli zaludok, treba sa poradit s lekarom. Pravdepodobne prerusi liecbu a predpise ine atb. Je to neprijemne, ale je to casty vedlajsi ucinok tetracyklinovych antibiotik.

stanulienkat
20. sep 2022

Uzivat probiotika.

drake122
20. sep 2022

Ano, to môže bolieť, treba kúpit probiotiká, alebo len vydržať, ked doberieš postupne to prejde.

simca06022011
20. sep 2022

tietu su take bud alebo, urcite ich treba jest riadne s jedlom, nie na prazdny zaludok. hlavne u mna vecer to bol problem s liekmi kedze neveceriam a potom mi byvalo zle. Caste su aj ine traviace problemy... probiotika potrebuju odstup, neviem ci to tu niekto pisal, od atb... neviem ci 2-3hodiny.. cize pomedzi... (ale u mna probiotika ziadny efekt na atb nemaju, rovnako to davam bez ako s..)

simsalabim
20. sep 2022

Ak si dobre spominam, v letaku bolo, ze po uziti si nemas polhodinu lahnut. Mala som horucky a toto bolo pre mna velmi tazke dodrzat. Ake zle mi z nich nebolo.

s1234
autor
20. sep 2022

@simsalabim
Ďakujem Vám.Probiotika beriem tak neviem v čom je problém nejako sa to nezlepšuje už ani spat nemôžem kvôli neustálej bolesti.

evinka400
Autor odpoveď zmazal
simsalabim
21. sep 2022

@s1234 toto neznie dobre. Urcite sa treba poradit s lekarom.

s1234
autor
22. sep 2022

@simsalabim Volala som s lekárkou tak povedala že je to normálne ale bolesť brucha už prestala našťastie len pre zmenu mám zacervenane oči čo sa mi nikdy nestalo a že či to je tými antibiotikmi

simsalabim
22. sep 2022

@s1234 neviem... skus sa opytat tu https://www.modrykonik.sk/group/6796/

julca777
28. júl 2024

@evinka400 ja si dám niekdy niečo z mlieka ako probiotikum. Raz so mala antibiotika na lačno a nič mi nebolo, ale potom 2. krát, keď som si ich dala na lačno ma bolelo brucho. Bolo na nich napísané, že sa môžu jesť nezávisle od jedla, takže netrebalo ich jesť po jedle, ale aj tak to bolo na nič, hneď ako mi začalo byť zle, išla som zjesť banán....

11spido11
29. okt 2024

Prave ich beriem asi desiaty den a tiez ma boli skoro stale brucho. 🙄