Bolesť čeľustného kĺbu. Čo s tým?
Ahojte všetci,
mám bolestivý problém. Už dlhšie ma bolí zubný kĺb, aspoň tak mi povedala obvodná lekárka. Najprv som si myslela, že ma bolí ucho. Tá bolesť je taká tlačivá, najviac to bolí pri jedení, pri žuvaní,aj samo o sebe, sem-tam mi tam aj tak zvláštne lupne. Bolí to akokeby tesne pred uchom. Vraj je to ten kĺb, a patrí to na zubnú chirurgiu. No naozaj si neviem predstaviť, čo by mi tam s tým robili. Ak mal niekto z Vás podobný problém, prosím, poraďte čo s tým? Je to dosť nepríjemné.
Ďakujem.
@verokika ahoj, už si to veľmi nepamätám, tuším mi to samo po nejakých 2-3 týždňoch prešlo, niekde som čítala, že si treba v noci podkladať ak človek spí na boku, pod čeľusť nejaký zrolovaný uterák, lebo vlastne ako človek spí na boku, tak tá čeľusť prirodzene padá nižšie do strany na ktorej leží, tak si treba zrolovať uterák a podložiť tak, aby tá spodná čeľusť nepadla nižšie ale zostala akoby rovnobežne z vrchnou, dúfam, že to vysvetľujem zrozumiteľne. Naozaj mi to pomáhalo, tá bolesť sa zmiernila, pomedzi to som si dávala brufen a potom to nejako prešlo. Odvtedy ho niekedy zacítim, ale zatiaľ sa to v takej sile ako vtedy neopakovalo. Obvodná mi nijak s tým nepomohla, tuším mi tiež len niečo od bolesti predpísala a bolo. Neviem čím to bolo, či som niekde prechladla alebo čo, studený vietor vie narobiť zle.
@verokika no tak to ozaj vyzerá na trojklanný nerv, lebo tam chodí bolesť v takých vlnách a na to nezaberajú ani silné lieky od bolesti, to sa dávajú antiepileptiká na toto a tie super pomôžu. Tak čím skôr k neurológovi, inak možno aj obvodná by ti vedela na toto niečo dať aspoň dočasne, kým sa dostaneš k neurológovi, skús jej aspoň brnknúť, trojklanný nerv je hrozná bolesť. A pozor na prievan, ten to veľmi zhoršuje, teraz aj vonku moc fúka, tak vždy bud zabalená v šáli ak pôjdeš von, teraz je dobre že sa nosia rúška, kľudne si cez to pretiahni ešte aj ten tunel športový, nech máš prekrytú čo najväčšiu časť tváre.
@verokika dievčatá mne veľmi pomáhalo kúpiť si levanduľový vankúšik ktorý sa dá nahrievat v mikrovlnke ...priložiť a zaspať ....
@popelka5000 dobrý deň. Chcem sa vás len spýtať koľko ste to mali. Ja už 2 mesiac.
@verokika vyše polroka 🤦ja som to mala aj z toho že som v noci zatinala zuby a nevedela o Tom ...chceli mi dať aj ten strojček na noc ale nakoniec som dotoho nešla ,prišlo mi že všade odomna len ťahajú peniaze a dohadzuju kšefty ,posielali má po celom Slovensku a nedal sa vyrobiť u nás v meste ale len tam a tam ! ....
Rada? Treba sa venovať sebe ,ukľudniť sa ,možno menej pracovať ak sa dá ....
@popelka5000 ach bože to je strašné dlho. Však áno oni s tým nevedia bohvie ako pomôcť. Dúfam že mne to prejde rýchlejšie. Mam 2 deti a nemôžem byť takto na furt.
@popelka5000 ja asi nezatinam užívam čil tie lieky pôjdem na tie vyšetrenia a potom uvidím.
Ahojte, ja mam tento problém už 2 roky. Bola som aj u stomatochirurga, na MR mi ukázalo cystu. Tak ze je to z toho. Bola som aj na operáciu. To bolo pred 2 rokmi. Potom som otehotnela a zázračne 3 mesiace pred pôrodom ma to prestalo boliet. Po pôrode tiež cca 3 mesiace a bolesť je tu opäť. Pri obvodnom som s tým ani nebola ale zubárka mi dala tu silikonovu dlahu a povedala ze sa s tým musím naučiť žiť.

@zuzulinocka15 ano,presne. Uz je to doba