Bolesť hlavy: Ako sa ďalej liečiť?
Do eú deň prajem, keďže som tu nová, potrebujem poradiť ako ďalej postupovať. Iba tak v skratke zhrniem. Rok ma bolí hlava, od novembra. Predtým ma hlava nebolela skoro nikdy. Vyšetrenia som mala CT ( dobre ) RTG chrbtice ( trošku zmeny ) EMG ( pozitívne ).
Moje zaplatené vyšetrenia Sono krčných ciev ( dobre ) Očné vyšetrenie ( dobre ) . Tak a teraz čo ďalej ? A, ešte som zabudla, že psychika je v poriadku. Mala som ísť na kontrolu k neurologické ale pomýlia som si čas tak ma nevzala až po novom roku.
Magnetickú rezonanciu môžem vylúčiť, pretože ak sú všetky vyšetrenia v poriadku vraj nieje potrebná 🤔😊 Magnerot, lavekan a nalgesin som mala brat 3 mesiace beriem.
Môže ma hlava bolieť vážne z osteoporózy ? Veď to sú len zmeny alebo z tetanie nebodaj ? Tetaniu mám od dosť veľkej traumu pred rokom kde to všetko začalo. Za každú radu zo srdca ďakujem .
@taktotedanie Na tetaniu nemám liečbu iba Magnerot, Intolerancie nemám vyšetrené
Magnerot je podla mna na toto slabsi treba iny druh magnezia+ AD, vyrieste si intolerancie a alergie
@taktotedanie Dakujem
Podľa mňa môže mať suvis s tetániou, máš vysoký tep? Z toho ťa rozbolí, kde ťa boli v zadnej časti? Skús nejaké uvolnovacie dychové cvičenia.
@zuzanaa239 Tep mám nízky stále sa drží tak 50 Max 60. No vzadu, alebo hore , občas na boku každý deň niekde inde
Mna tiez bolievala dlho hlava, ked uz sim to konecne zacala riesit tak prestala ani neviem preco. Najcastejsie ma boli hlava poda MS cyklu pred a po, tiez ked si nedam rano kavu, ked sa malo hybem, ked malo pijem, ked dlho soferujem, ked zle spim, ked mam vela stresu a ked dlho pozeram do pc alebo mobilu (zla poloha krku), tiez ma bolievaju krize a povedali mi ze hlava nemusi byt nutne iba krcne stavce, moze byt pricina aj nizsie, bola som na CT chrbtice aj u neurologa a ten pouzil hmaty chvaty a ponapraval ma, ci prave toto pomohlo hlave neviem. Ocny mi povedal ze treba okuluare tak aj tam mam moznu pricinu. Ako obcas ma stale boli hlava ale uz to nie je 20 dni do mesiaca. Este skus stitnu zlazu? Mas nadvahu?
Nemôžeš mať proste len obyčajnú migrénu? Niektorí ľudia to majú desiatky rokov.. od 20-40r najviac.
@duppka13 Miernu nadváhu áno, ale ten krk ste trafili, spím na bruchu a vraj to je najhoršie.
@lenkakravcova Práveže neviem, nestretla som sa s tým ešte,predtým ma hlava nebolela teraz je to premna nové
Ak máš vek v tom rozmedzí 20-40r a podľa výsledkov MRI atd si v poriadku, tak si myslím že je veľká šanca že je to migréna.
Skús pozorovať či sa ti to zhoršuje keď zmeniš v niečom režim (napr kratšie alebo dlhšie spíš, zješ niečo čo bežne neješ, alebo urobíš niečo čo nerobíš každý deň - napr mne ju spúšťa aj také bicyklovanie (keďže to inak bežne nerobím a nejako úmorne nesportujem) alebo dlhšie pozeranie tv, či kratší alebo dlhší spánok (hoc len o hodinu)
@lenkakravcova Ďakujem áno mám 28
To si neviem ani predstavit spat na bruchu, to by som sa rano ani nepostavila z postele co by ma seklo asi 😂 su ulavove polohy pri bolestiach chrbtice kt sa odporucaju, skus pozriet plus kvalitny ortopedicky matrac a vankus pod hlavu, nie moc vysoko. Aj ja mam nadvahu, kazdy lekar povedal schudnut. Plus cviky na chrbticu, Posilovat chrbtove a krcne svaly.
Och nestraste... Co jej bolo nakoniec? Mne v poslednej dobe veľmi často bolieva..
Och nestraste... Co jej bolo nakoniec? Mne v poslednej dobe veľmi často bolieva..
Autor, zmenilo sa niečo?
Dobrý den, zistili ste niečo, čo vám pomohlo?
Dostali ste sa z toho?

Orl vysetrenie
ja som skor za mri
Na tetaniu mas liecbu?
Alergie intolerancie vysetrene?