Bolesť hlavy po behaní
Ahojte. Pred týždňom som sa rozhodla začať behať, no dnes je to už druhý deň čo ma sprevádzajú silné bolesti hlavy. Začali večer a trvajú aj na ďalší deň, k tomu sa dnes pridala nausea. Tým, že som behať len začala, snažím sa to nepreháňať, striedam chôdzu s behom, len do nejakých 3.5 km. Stravu som obzvlášť nemenila, mäso nejem, pečivo nejedavam už dlhodobo, mastné jedla mi nerobia dobre, takže strava je väčšinou tofu,zelenina ovocie, akurat som za ten týždeň vylúčila cukor do kávy a čaju a slané pochutiny (tyčinky). Pred behom a po ňom sa rozvicujem, po dobehani idem ešte na stacionár. Obezitou netrpim, skôr som sa chcela zamerať na zdravší životný štýl, ale tieto bolesti hlavy sú dosť nepríjemné. Čo sa týka zdravotných problémov, mávam akurat bolesti krčnej chrbtice. Myslíte ze to casom prejde? Ďakujem za rady ❤️
@denjelka piješ dosť vody? Mala som to podobné, skúšala som viac piť a brať magnézium a bolo to lepšie.
Máš dostatočný pitný režim? Vhodnú obuv? Dýchaš správne?
Problémy s krčnou chrbticou + nesprávne držanie tela počas behu môžu narobiť šarapatu.
Ono sa síce hovorí, že beh je pre všetkých. Ale treba sa naučiť správnu techniku.
Dychaš správne? Ja som to taktiež mala a potom som zistila že som zle dýchala a dosť mi pomohla aj čistá voda a pred každým behom som si dala tabletku čokolaady dosť ma posilnila ;)
Môže to byť aj nesprávnym držaním tela, príliš silným nahýbaním hlavy dopredu, ramenami stiahnutými "pri ušiach" apod... Dôležitý je aj strečing po behu, či uvoľnenie pomocou masážneho valca, ten je dobrý aj na chrbát a nohy či zadok po behu na rozmasírovanie.
@denjelka
Tiež mám ten istý problém a skúšal som hádam všetko čo je hore popísane. Mne to robí aj pri turistike a napr pri nejakom náročnom výstupe,ako ty hovoríš pri behu,pri bicyklovaní a robí mi to aj pri náročnej fyzickej práci,keď sa snažím sám sebe prekonať,tak ma náhle a intenzívne rozbolí hlava. Zatiaľ som to riešil tabletkou-brufenom a vždy to prešlo,aj keď viem že to nie je riešenie.
@denjelka ja som toto mala ako decko. Vždy, keď sme v škole behavali 12 minutovku, tak mna ešte ďalší deň bolela hlava. Pritom ja som mala slušnú kondičku, robila som aj šport, pri ňom som nič také nepociťovala. Robili mi aj všelijaké vyšetrenia a nič nezistili. Dodnes netuším, prečo to bolo. Ja ale odvtedy beh neznášam. Budem robiť čokoľvek iné, ale beh je pre mňa brrrr.
@denjelka mineraly, bud dopln do stravy prirodzene, nieco s obsahom becok zeleza magnezia, alebo umelo... mne na bolest hlavy pomaha viac behat alebo sex 😁 no a v tejto teplote, ked my mame rano 7 stupnov povedzme mi staci tenucka celenka alebo nic, ale ty si daj kludne radsej tenucku ciapku, aby ta pot nechladil, dobehania ✌️
Mávam bolesti hlavy zvyčajne pri náročnejšej turistike alebo dlhšom behu 12 km a viac.... Dôvodom u mňa je pokles cukru... Keď si dám pohár džúsu, banán alebo hroznový cukor je to lepsie
Moze to byt krcnou chrbticou. Ja mam s krcnou problemy a po behu ma bolieva hlava a hlavne ked som zacala behavat. Tie svaly na krku sa rozhybu,je to iny pohyb,na aky si zvyknuta doteraz. Staci,ze spim na inom vankusi alebo ak zmenim cviky uz ma zacne boliet hlava. Po behu si rozmasiruj krk,daj si sal na krk,nech sa zahrieva. Casom by sa to malo zlepsit.

@denjelka mas pri behu capicu? Ja som velmi citliva na studensi vietor (pre mna - inym sa nemusi zda studeny). Aj na bicykli musim mat nieco na hlave, aj ked je relativne teplo a pri chodzi by mi nic nebolo treba, ale rychlejsie prudenie vzduchu na bicykli urobi svoje... Dokonca som pred par rokmi citala clanok o tom, ze vedci uz prisli na to, preco niekoho po behu, rychlom lyzovani aj v miernom chladnejsom vetre... rozboli hlava. Len si to vysvetlenie uz nepamatam, ale moze za to nejaky nerv. V kazdom pripade, pri tomto pocasi uz na bicykel chodim minimalne so siltovkou.