icon

Bolesť ostrohy na päte po liečbe sa vrátila

veverkaa2
2. jan 2025

Dobrý deň, pred 4 mesiacmi som absolvovala 5 sedení rázovej vlny s diatermiou na ostrohu na päte, celkovo ma to vyšlo 150 eur. Druhý týždeň pociťujem opätovne bolesti päty, hlavne ráno keď sa idem postaviť na nohy a pri bežnej chôdzi. Pred 4 mesiacmi som užívala aj Hekla lava 5 ch 2 x denne 3 balenia a po mesiaci pauzy opäť 3 balenia. Do takmer konca decembra bol od bolesti pokoj. Plánujem opätovne absolvovať rázove vlny.
Skúšala som ortopedické vložky do obuvi, vložky s patovej peny aj som mala kúpené vložky, ktoré mali v popise , že sú vhodné na bolesti päty ( nie Medicovi keďže som nenašla žiadne recenzie a sú celkom drahé ) no všetky pomohli len na chvíľu.
Prosím má niekto skúsenosť s TriJALUX na ostrohu na päte? Čo Vám pomohlo?

Strana
z2
cacianka
11. feb 2025

@veverkaa2 už neviem či som vtedy brala, či mi pomohlo, asi iba trochu, potom až ožiare

veverkaa2
autor
11. feb 2025

@cacianka ďakujem za vysvetlenie

zuzukaja
14. feb 2025

@veverkaa2 ostrohovník aktuálne používam 2 týždne, zatiaľ skôr bolí viac. Ale píšu tam že to je väčšinou prvé 2 týždne zhoršenie vždy, tak uvidím.
Mna už bolí aj členok a nárt, aj pripichnuty nart mám zo zlej chôdze 🙇‍♀️😟

veverkaa2
autor
14. feb 2025

@zuzukaja ďakujem za príspevok. Prosím pomohli nejaké gélové podpätenky alebo niečo iné?

zuzukaja
14. feb 2025

@veverkaa2 mne nie😏 ani podpatanky, ani vložky medicovi 😔 zatiaľ v podstate nepomohlo nič . Som 14 deň po prvej sérii oziarov, tak dúfam,že sa ukáže nejaký zázrak 🙏 ta bolesť celodenná 4 mesiac je des! Vyčerpávajúce, človek nevie nič robiť, ani základne veci nevladzem 😏

gabrielachochulka
14. feb 2025

@zuzukaja este vydrz, mne skoncili bolesti po oziaroch az po 3 mesiacoch, som sa tam na to aj pytala, ze je to tak vacsinou

veverkaa2
autor
14. feb 2025

@zuzukaja to Vám verím. Ja mám za sebou 3 výplne TriJALUX a vo štvrtok idem na razovu vlnu tých 5 sedení. Ak ani to nepomôže zaplatím si súkromného ortopéda a vypýtam si tie oziare len neviem po akej dobe potom. Ešte 5 týždňov pred sebou razovych vĺn s diatermiou

zuzukaja
14. feb 2025

@veverkaa2 mne tie razove nepomohli, mala som tie bezbolestne a potom aj tie riadne boľavé. Akupunktúru, laser, brala som heklu.. a nič 😔tie výplne nepoznám..

kulumulu123
14. feb 2025

@veverkaa2 keď nie je nikto ani na chodbe ani nikto nevychádza z ambulancie tak je celkom na mieste zaklopať ci??

veverkaa2
autor
14. feb 2025

@kulumulu123 to je pravda. Klopala som raz, v čakárni bol 1 pacient vtedy čo čakal na lekára. Mám kontakt na lekára v zdravotnom stredisku na druhej strane mesta. Platí sa síce 30 eur no objednanie na konkrétny deň a čas cez internet.

veverkaa2
autor
14. feb 2025

@zuzukaja razove tie bezbolestné som chodila v septembri minulý rok, do konca decembra bol pokoj od bolesti, 4 mesiace. Viac info o TriJALUX https://www.klbovavypln.sk/ tuším že ten AstrosilkJALUX mi dávali, najprv výplň bez ihli, razova vlna a na záver fokusova vlna

zuzukaja
25. feb 2025

Ma niekti aj takú skúsenosť že 4ty týždeň po oziari a noha sa zatiaľ skôr zhoršuje? 😟bolí ma Pata, nart aj celé boky chodidla 😕

gabrielachochulka
25. feb 2025

@zuzukaja ano, ja som to tak mala, cca 2 mesiace po ozarovani to preslo, chvalabohu

veverka84
25. feb 2025

@veverkaa2 pomohli len oziare 3 x obden.o necele dva tyzdne ma pata prestala boliet.poviem ti bolo to pre mna vykupenie pri 4 detoch a to najmensie malo len rok.ked som ju sla kocikovat plakat sa mi chcelo.drzim palce

zuzukaja
25. feb 2025

@veverka84 ja už som ožiare mala, bola som 4x obden. Beží 4 týždeň od posledného oziaru a Pata boli viac, mám pocit . Celodenne, žiadne že rozchodim a je to kúsok lepšie 🙇‍♀️ boli ma už celé to chodidlo

veverka84
25. feb 2025

@zuzukaja lekarka mi povedala ze do 3 mesiacov by mala bolest prejst ak nie mozes dalsie ale len 3 x za zivot.

veverka84
25. feb 2025

@zuzukaja mna tiez bolel clenok dva x som si nohu zvrtla a strasne ma bolela aj vonkajsia strana chodila dr povedal ze to clovek uz podvedome tu nohu dava vselijak len aby sa mu ulavilo tak preto.

veverkaa2
autor
26. feb 2025

@veverka84 po 3 mesiacoch až?

veverka84
26. feb 2025

@veverkaa2 tak povedala aj ortoped.ale vravim uz po 2 tyzdnoch necelych som citila zlepsenie po 3 -4 to uplne zmizlo a zatial super na oziare som bola koncom juna 2024

zuzukaja
27. feb 2025

@gabrielachochulka a prešlo ti to úplne? Koľko si od ožiaru?
Prechádzalo to postuone či tak razom?

zuzukaja
28. feb 2025

@klementinka58 ako s odstupom času? Nezabral ten ožiar? Stále máš bolesti? Koľko si po ožiari?

grenka
26. apr 2025
@veverkaa2

@ivuska027 ďakujem za radu. Ja som u ortopéda ešte nebola keďže sa mi zatiaľ nepodarilo objednať sa tam. Razove vlny mi poradil chirurg. Budem skúšať objednať sa u ortopéda

@veverkaa2 mne pomohli skoro po roku pij aj veľa vody toto mi pomohlo k tomu

monikamama
26. apr 2025

@veverkaa2 mne pomohla jedna injekcia do päty za 12 eur. A to som už ledva chodila a neverila, že mi to pomôže.

mimi512
10. jún 2025

Oziare na patovu ostrohu mam predpisane, co odporucate Nitru alebo Ba , kde skor dostanem termin, pop., pristup od zdrav. Personalu? Kolko x treba absolvovat? Máte niekto skusenosti.?sestricka mi hovorila skor Ba, som z Dubníka, dakujem pekne za rady, pekny den prajem

cacianka
10. jún 2025
@mimi512

Oziare na patovu ostrohu mam predpisane, co odporucate Nitru alebo Ba , kde skor dostanem termin, pop., pristup od zdrav. Personalu? Kolko x treba absolvovat? Máte niekto skusenosti.?sestricka mi hovorila skor Ba, som z Dubníka, dakujem pekne za rady, pekny den prajem

@mimi512 kde sa ti lepšie cestuje. V BA na Heydukovej robia protizápalové ožiare, NOU Klenová má prístroj pokazený/ umrel nám 🙂
Pozri si na nete kde to robia, pozri si telefóny a volaj. Zákrok trvá pár sekúnd, tak sa može striedať veľa ľudí.

mimi512
10. jún 2025
@cacianka

@mimi512 kde sa ti lepšie cestuje. V BA na Heydukovej robia protizápalové ožiare, NOU Klenová má prístroj pokazený/ umrel nám 🙂
Pozri si na nete kde to robia, pozri si telefóny a volaj. Zákrok trvá pár sekúnd, tak sa može striedať veľa ľudí.

@cacianka dakujem pekne za odpoved, Nitru by som mala blizsie, nedvihali telefon, tak som volala do Ba a mam termin na 7.7 a 9.7. Na 8,30,,mam ist na recepciu tam mi vystavba karticku a potom na - 1 a dvere 116,,len pavilon som zabudla ktory hovorila, a ked nebudem mat odvoz autóm si musim zistit, ako sa tam najlepsie dostat z hlavnej stanice.
Dakujem pekne za odpoved

Strana
z2