Bolesť polovice tváre
Ahojte kočky, rano som sa zobudila a mam trpnutie pod okom v licnej kosti a taha sa to smerom k uchu. Taka zvlaštna bolesť/tlak/tahanie. Priatel v noci zapol ventilator tak myslim ze to moze byt z toho alebo zub? Netusim ale zub necitim vobec. Co by mi nato pomohlo? Teple/studene obklady? Mali sme plan dnes byt v bazene ale teda toto zmenilo plany. Prosim poradte ked mate skusenost. Este podotknem ze sa to tyka len jednej strany, druha je ok.
zaoal trojklanneho nervu ,vim skor orl alebo obvidak a atb.moze to byt aj zo zuba ale zbatsa je to trojklanny nerv ak sa nepodchyti vcas moze opadnut ustny kutik
Hneď nasadiť milgammu.analgetika podľa potreby.riesi sa to na ORL alebo neurológiu.nezanedbat.
trojklanný nerv, Vyšetrenie u lekára, možno ORL, neurológia. Začať užívať Milgama N, ešte lepšie Revitanerv strong (nezľakni sa, zapácha po ňom moč ako po konzumácii špargle.
Na regeneráciu nervou a ústup neuropatickej bolesti prispieva aj pitie 100% bazovej šťavy a potieranie ľubovníkovým olejom (vyhýbať sa slnku, vzniká fotosenzivita pokožky). Nabudúce pozor na prievan, klimatizácie... Ešte otázka: nemáš herpes?
https://lekar.sk/clanok/bellova-obrna
Skoré zlepšenie prajem.
Prievan. Daj si Ibalgin. Je aj od bolesti, aj od zapalu. Nemusi to byt hned zapal trojklanneho nervu.
@jamimo nie herpes nie, dakujem za info
ak nemas milgammu tak si dsj ibuprofen 3x1 tbl to je protizapalove a chodt k lekarovi.Zanedbany trojklanny nerv ma za nasledok ochabnutiensvalstva,to tbamena ze ti opadne kutik natrvalo,vyzera to ako po porazke. Radsej na pohotovost aby ti to vylucili.Lwbo s tym nieje standaAk ochabne kutik potom sa to dlho rehabilituje a stale to vidno troska.

Mne sa toto stava pri migrene,ale teda boli ma aj za okom a viem ze to je ono nakolko len cez menzes alebo tesne pred sa mi to objavuje. Je aj mozne ze ti nafukalo z toho ventilatora.
Skusila by som suchy teply obklad, mohol by pomoct ale co dalej neviem veru