icon

Bolesť prstov po operácii karpálneho tunela

perthes
10. mar 2025

Ahojte. V decembri 2024 som absolvovala na ľavej ruke operáciu karpálneho tunela. Bol to vyšší stupeň, operácia bola ťažká podľa operatera. Ja som pociťovala po operácii pichanie do dvoch prstov a doktor ma ubezpečil, ze to prejde ze operácia bola ťažká, tým ze som ju dlho odkladala. Teraz sú tri mesiace po operácii na ja tie dva prsty stále cítim ako zmeravete, pichanie a tŕpnutie. Idem na kontrolne EMG, tak som zvedavá ale ja to vidím ze to bude treba ešte raz operovať. Prosím vás máte niekto podobnú skúsenosť a ako ste to poriesili ? Ďakujem

Strana
z3
andulkaanka
1. apr 2025

@perthes dobrý deň mám tiež taký problém,ja som bola v septembri 2024 operavana na kar.tunel endoskopicky a skakave prsty prostredník a prstenník .Po operácii cítim nepretržite tŕpnutie,pichanie, pálenie polovicu prostredníka a polovicu prstenika. Bola som aj na nové meranie EMG aj na ultrazvuk karp.tunela,kde mi povedali že všetko je poriadku.Po pol roku 10.3.2025 som bola na revíznu operáciu prostredníka a prsteníka uvoľňoval nerv a zrasty,ale necítim zatiaľ žiadnu úľavu , už som objednana na rehabilitačné vyšetrenie.Tiež som už zúfalá z toho ,neviem kde nastala chýba.

andulkaanka
Autor odpoveď zmazal
andulkaanka
Autor odpoveď zmazal
andulkaanka
Autor odpoveď zmazal
andulkaanka
Autor odpoveď zmazal
perthes
autor
2. apr 2025

@andulkaanka pekne drn prajem. Na jednej strane som rada že je tu niekto s takým istým problemom ako ja. Ale mrzí ma to veľmi. Viem presne ako to je. Ja idem k ľudovej liecitelke v sobotu. Rehabilitácie som absolvovala, už chodím do roboty ty a tie prsty sú proste zle. A tá revízna operácia bola bolestivá ? Marodujete ešte ?

andulkaanka
5. apr 2025

@perthes bolestivá nebola ,operovali to v lokálnej anasteze, ešte marodujem 8.4 idem k rehabilitačnej lekárke.

andulkaanka
Autor odpoveď zmazal
andulkaanka
5. apr 2025

@perthes tak to bolo pred revíznu operáciou po operácii skakavych prstov.

andulkaanka
Autor odpoveď zmazal
andulkaanka
5. apr 2025

@perthes a tak po revíznej operácii

perthes
autor
6. apr 2025

@andulkaanka ja som včera bola u našich jednej pani. Robila mi akupunktruru a potom keď mi dala ihličky do ramena tak mi dala banku na obidve ramená. Čierna krv mi išla, taký zápal mám. A dala mi aj ihličky na karpálny tunel. Ja nechcem ísť na druhu operáciu. Ale hlavne mi treba v robote robiť. Mne mesiaci prsty len na dotyk cítim pichanie ako ihly s tŕpnutie

andulkaanka
7. apr 2025

@perthes to aj ja na dotyk aj keď robím cítim také pichanie ,pálenie ako keby som mala tŕne , ihličky prste a bolesť , keď pritlačim na bruško prsta ,tak cítim také pichanie po celom prste aj zvonkajšiej aj znutornej strany.

perthes
autor
7. apr 2025

@andulkaanka presne toto mám aj ja. A na druhú operáciu vás poslala doktorka neurologická ? Lebo moja mi robila emg po operácii a karpal je už ok ale tie prsty má odbila s tým že to chce čas. Ale už začal piaty mesiac a je to horšie. Predpokladám že aj ja pôjdem operovať. Robilo vám to endoskopicky ?

andulkaanka
7. apr 2025

@perthes karpal mám robený endoskopicky ešte v septembri,a na revíznu operáciu rozhodol ortopéd na kontrole vo februári,ktorý má operoval. Tiež som bola na nové EMG v decembri a na ultrazvuk v januari. Keď sa môžem spýtať Teba kde operovali ?

andulkaanka
Autor odpoveď zmazal
perthes
autor
7. apr 2025

@andulkaanka operoval má primár v Humennom, klasický rez lokálne umrtvenie. Keď mám EMG kontrolné ok, doktorka povedala že mám hraničné hodnoty, že mi spadli ze je to ok, tak neviem kto má pošle na operáciu. Oni stále že to chce čas. Operovana som bola 4.12 ľavá ruka a tá je zlá a práva 27.1

zabka1000
8. apr 2025

Ahojte.Pripojim sa do debaty.Som rada,že som našla túto tému,lebo mám rovnaký problém po operácii karpalu...tiež mám strpnute a boľavé dva prsty -3 a 4 ty.Chodim aj na rehabilitácie,ale zatiaľ sa mi nezdá,že by mali nejaký veľký úspech.Dr na chirurgii mi povedal,že to chce čas,ale zostal trocha zaskočený,keď som mu povedala,že to nie je ok.Pravu ruku som mala operovanu tiež,ale tá bola absolútne bez problémov,tak sa teraz trocha bojím.

perthes
autor
8. apr 2025

@zabka1000 tak vitajte v klube, máme rovnaký problém. ja som absolvovala rehabilitácie. Nastúpila som do práce, kde robím celý čas s rukami. Niekedy ľahko a niekedy ťažšie. Ale ruku stále zaťažené. V sobotu som bola na akupunkturu. Dostala som tri ihličky do zápästia a tri do ramena a na to banku. Idem opäť v sobotu. Ten pocit v prstoch je neprijemny, keď po nich prejdem tak ako po ihlách

zabka1000
9. apr 2025

@perthes ja mám zasa pocit,ako by mi niekto dobre treskol kladivom po prstoch alebo ako keby som si ich opálila.

perthes
autor
9. apr 2025

@zabka1000 ja som v práci a u ani nič nevravím, len si pomyslím, že tie prsty zmeravete, po hlave, nedobre to je. Ja som presvedčená že operácia má neminie. Ale nechápem prečo tie dva prsty a karpal jej ukazuje na emg že je ok. To znamená že niekde ten nerv ešte nie je uvoľnený. Pôjdem opakovane k dr. Snáď ma neodbije

andulkaanka
9. apr 2025

@perthes ja som z Košíc a má operovali v Šaci na ortopédia,od 14.4. idem na procedúry tak som zvedavá či to pomôže .Pravú ruku mi operovali na neurochirurgii ešte v roku 2018 klasický rez a tá v pohode.

perthes
autor
9. apr 2025

@andulkaankane obidve operoval primár na ambulancii
.so všetkým to trvalo pol hodinu. Jednu ruku začiatkom decembra a druhú koncom januára. To že ruky potrebujeme dennodenne a keď tá ruka nie je ok a ešte po operácii trápi nás to. Obidve ruky mi operoval klasický rez cca 3 cm

perthes
autor
14. apr 2025

@andulkaanka a máš pocit že ti ta druha operácia pomohla ?

perthes
autor
16. apr 2025

@zabka1000 ahoj, ako sa cítiš ? Ja som veľmi z toho nešťastná. Obidve ruky porezané a ľavá je zlá. Tým že už chodím do práce tak bolesť je horšia a to tŕpnutie. Keď ppritlscim ja dlaň tak riadne ma pichá do prstov cítim že tam je niekde ten nerv stlačený. No nebudem sa trápiť, pôjdem to dať zoperovat
Čo iné ostava

andulkaanka
17. apr 2025

@perthes ahoj tak asi nie lebo prsty polovica tretieho a štvrtého vždy sú také isté strpnute,pálivé a boľavé pri činnosti,práci. Od pondelka 14.4. chodím na procedúry do Šace ale ale žiadne zlepšenie .Sestrička ku ktorej chodím cvičiť mi povedala že už som tretia čo ku nej chodí po operácii kar.tunela.,(ja síce mám operované aj skakeve prsty) ma problémy, že tŕpnu prsty tretí a štvrtý aj po druhej operácii.

andulkaanka
17. apr 2025

@andulkaanka jednej pani tak tŕpnu na obidvoch rukach

perthes
autor
17. apr 2025

@andulkaanka poboperwcii jej tak tŕpnu ? Ja už ľutujem že som dala operovať. Kamarátka mala vysoký stupeň karpálneho tunela a masážou jej to pani uvoľnila. Chodila dlhšie na tie masáže ale oplatilo sa, má pokoj. A bez operácie

andulkaanka
17. apr 2025

@perthes áno po operácii a už po druhej tak mi vravela sestricka

perthes
autor
18. apr 2025

@andulkaanka ach bože. A robiť treba, do dôchodku ďaleko. A to jej zrejme rezali na inom miest ze. Tak buď to je iný problém alebo doktor spáchal operáciu

Strana
z3