Bolesť v rukách

barbara088
1. dec 2015

Ahojte prosim vas neviete mi poradit,Normalne ma ruky nebolia,ale ked krajam zeleninu,maso alebo ked pisem,vyfarbujem s detmi strasne ma boli ruky,vnutry v dlani chystam krce.nevydrzim dlhsie pisat.poradte preco to mam?

simsalabim
1. dec 2015

Nemohol by to byt syndrom karpalneho tunela? Kamoske to operovali.

barbara088
autor
1. dec 2015

neviem nebola som u lekara

nutrimas
1. dec 2015

@barbara088 Bolo by dobre absolvovat vysetrenie u lekara, urobit krvne odbery, aby sa vylucilo prip. zapalove ochorenie reumatickeho pôvodu. Pomoct moze tiez masaz ruk, odborna.

mfmf
1. dec 2015

Ja som pred tehotenstvom mala podozrenie na syndrom karpalneho tunela, pocas tehotenstva sa to zhjorsilo do takej miery, ze som nevladala dvihnut tazsie predmety, v prstoch som uplne stratila cit a presne ako pises, dostavala som krce do dlani, ktore vystrelovali zvacsa do prstenika, hlavne ak som uchopila nieco do dlane a potrebovala dlhsie podrzat alebo pracovat. Tolko krat som plakala nad hrncami, pretoze som nemohla dovarit, nedokazala som zopnut gombik... Po porode som takmer treti mesiac, pomalicky to odznieva, ale este stale ma ruky trapia, dost mi pomaha magnezium a tiamin.

tutubi
1. dec 2015

@barbara088 Ahoj, niečo podobné som mala aj ja, zhruba od 7. mesiaca ma strašne boleli ruky, mne to začalo podobne, ako symbol karpálneho tunela, zo začiatku ma boleli hlavne stredné 3 prsty.
http://primar.sme.sk/c/4116578/syndrom-zapastne...
Žiaľ nedalo sa s tým robiť nič, po pôrode to postupne odoznelo.

barbara088
autor
2. dec 2015

@tutubi ale ja to mavam i ked nejsom tehotna

tutubi
2. dec 2015

@barbara088 😒 Tak potom prepáč, videla som, že čakáš bábätko, tak som si to nejak spojila. Tak skús radšej lekárske vyšetrenie. Nech to skoro prejde.

barbara088
autor
2. dec 2015

Dakujem

janickadr
2. dec 2015

K tomu syndromu karpalneho tunela, ktory ma aj zakladatelka temy... Treba skusit Mg a B vitaminy, najma vitamin B6. U tehotnych je predpoklad, ze po porode sa to zlepsi, lebo sa zmierni opuch, zlepsi prekrvenie v ruke. U netehotnych je to komplikovanejsie, mozu pomoct vitaminy, ak nie, treba ist k obvodnemu lekarovi a nasledne neurologovi, ktory vysetrenim zisti, ci ide pravdepodobne o danu diagnozu, pripadne doplni EMG, ktore uz jednoznacne tuto dg potvrdi. Pomoct dalej moze aj rehabilitacia, napr.elektroliecba a podobne (sem posiela pacientov tiez spravidla neurolog). A v krajnom pripade sa syndrom karpalneho tunela aj operuje.