Bolesť za okom
Ahojte, stretli ste sa niekto s bolesťou za okom pri jeho pohybe? Bola som s tým aj u očného lekára , že vraj sa s tým ešte nestretol, vyšetril ma, z jeho pohľadu bolo všetko ôk. Dal mi kvapky, na krátky čas mi asi trochu pomohli, ale teraz opäť pociťujem bolesť. Nemáte, prosím, niekto skúsenosť? Ďakujem
@taktotedanie takže podľa googla mi robili aj keratometriu.
@langac beriem… ano sledujem sa to uznávam, oveľa viac ako inokedy ale to oko a zrak ma trápi už v podstate mesiac. aj som uznala že by to mohlo byt ale že by už po nosení okuliarov - mám ich tri týždne stále na očiach a pridá sa mi bolesť za okom? Je mi to veľmi cudne že by ma bolelo oko z tetanie, ty to tak máš?
@zuzka0601 áno, mam..resp.mala som ... mne tá tetania chodí ako keby v takých cykloch..
Začalo to nevolnostami, mala som zavraty, zhoršeným videním, trasom nôh..toto ma držalo dlho. Prešla som rôznymi ambulanciami..všetky výsledky som mala v poriadku. Tiež som to tipovala na SM. Nepotvrdila sa. Brala som vysoké dávky magnézia, plus som
si nastavila režim, zaradila viac pohybu na vzduchu (sedavé zamestnanie)...dala som sa do kľudu a nedala som sa hlavne vyrušovať tými stavmi. Postupne to zmizlo...chvíľku bolo všetko dobre, potom mi začali vlasy padať...opäť som si dala kolečko ambulanciami...opäť všetko ok.
Potom ma bolelo za pravým okom...nebolelo ma to ale uplne celý čas...myslím od rana a do večera..
To sledovanie a strach okolo toho to zhoršuje vždy celé. Vtedy ani mg nezaberá veru.
Ja sa snažím si to už nevšímať..mne to odíde same.
Pre moju psychicku pohodu sa dam vyšetriť, ak niečo vyskočí, čo má veľmi vyrušuje..a keď sa nenájde nič, tak sa doslova na to nastavím..
@zuzka0601 tak treba este raz na vysetrenie
Keratometria je vysetrenie ako keby mapa rohovky ak by to bol astigmatizmus tak sa to tak presne ukaze aky a kde su dane vyklenutia na rohovke
@fidorka16 zase netreba vsetko hadzat na covid
Vysetrit a poriadne vsetko
@zuzka0601 borelioza je len jeden parameter v ramci serologie
@zuzka0601 Ja súhlasím s @langac. Mala som veľmi podobne stavy. U mňa to začalo pálením ľavej strany tváre, prešlo mi to na ruku a nohu. Potom bolesť za ľavým okom a závraty, nemohla som nikde chodiť. Dvaja lekári podozrenie na SM. Tá sa nepotvrdila a zistili mi tetaniu. Brala som zvýšené dávky magnézia a prešlo to samé. Mala som to pred 1,5 rokom a odvtedy som to nemala.
@jana621 ale aj sa vám zhoršil zrak? Lebo ja som vždy videla dobre a zrazu vidím rozmazane, samozrejme okuliare na to pomáhajú s nimi vidím krásne ale prišla zase tá bolesť za okom ktorú som pred tým nemala a mám ju po 3 týždňoch nosenia okuliarov. Každopádne idem v stredu zase na očné a uvidíme. Chcem ešte vyriešiť radšej vep vyšetrenie a uvidíme či ma niekde zoberú lebo niekde sa dostať skôr ako o 3 mesiace je fakt umenie. snažila som sa aj neurológovia inde zase skúsiť ale nezobrali ma nikde a aj ano bolo že v marci alebo v lete 😂🙈
@zuzka0601 podľa mňa je to individuálne a tiež o psychickom nastaveni..
Ja okuliare nenosím vôbec, rozmazane videnie som mala riadne..nemohla som ani šoférovať..
Ja som brala denne 5x magnerot...nepila som v tom čase žiadnu kávu a ani alkohol(kofeín blokuje účinky Mg, alkohol vraj odbúrava) ...vápnik sa tiež môže s veľkým časovým odstupom od zobratia Mg.
Tie najvýraznejšie ťažkosti som mala ca 3 mesiace, postupne ustupovali
..potom som pocítila úľavu..dennodenne som si ale hovorila že mi nič nie je 🤦..a ignorovala nepohodu.
@taktotedanie prosím vás a kto na tu aerolínii robí testy? všeobecný lekár?
@zuzka0601 moze
@zuzka0601 Ja vidím dosť zle, nosím okuliare. Ale s tou bolesťou za okom sa mi nezhoršil zrak, len tá čudná bolesť. Celé to bolo hrozne obdobie.
Brala som magnézium 3x denne . Až ma z toho preháňalo 🙈 ale ako sa mi nepotvrdila SM sa to začalo ukludnovat. Celé to trvalo asi 3 mesiace.
Ja som sa k neurológovi dostala až tak, že som išla na urgent, ja som sa bála, že mi sibne z tých stavov. 🙈
Držím palce.
@jana621 ja to mám podobne už mám pocit že sa zbláznim doma. Mne povedali, že musím pól roka čakať že sa zopakuje MR mozgu. Takže viem, že aj lekári majú iste podozrenie ale zatiaľ mr čisté takže ostáva mi len čakať. 🙈 Som z toho na nervy normálne ako sa bojím. Nikdy som nebola toľko po lekároch ako za posledný mesiac.
@zuzka0601 a ty máš tu bolesť od rána do večera..cely deň..vkuse??
Verím, ze sa bojíš a že sa tým neustále zaoberaš...rovnako som na tom bola aj ja. No pamätaj, že strach ti ten stav len zhoršuje. Buď rada, že ti MRI zopakujú tak skoro, budeš to mať potvrdené a dôkladne vyšetrené. Držím palce!
@kittykat22 dakujem ❤️ ja viem, že najlepšie sú vyšetrenia atd ale ja sa fakt bojím. už to trvá mesiac a fakt mi je cudne. najviac ma trápi to rozmazane videnie a bolesť za okom 🙈 príde mi strašne dlho čakať pól roka, myslím že sa dovtedy aj zbláznim :D
@zuzka0601 @taktotedanie @kittykat22 Ahojte dievčence, po prečítaní tejto diskusie som musela reagovať... Ja mám problém s pravý okom od mája 2020 a dodnes mi neprišli na to, čo by to mohlo spôsobovať. Začalo to jedného rána, keď som sa zobudila s pocitom takého akoby rozmazaného videnia... a už to nikdy neodišlo. Príznaky sa menili, pocit piesku a cudzieho telesa v oku, bolesť za okom, dokonca vnútorný opuch tak, že som mala bolesti sánky pri otvorení úst. Závraty - tie už nemám dlho... Pálenie, štípanie oka... Som z KE a na vyšetrenie chodím až do BA, no napriek tomu sa im nedarí určiť moju diagnózu. MRI mozgu a orbít v poriadku, lumbálna punkcia ukázala jednu zvýšenú hodnotu ACLA IGg tuším... inak nič. Na základe toho nasledovala hematológia a reumatológia, opäť všetko v poriadku. Takže sa trápim už roky a bezvýsledne. Takže ma celkom zaujíma, Zuzka, ako si sa posunula.
@laila32 ahoj 🙂 môj posun žiadny :( stále to pretrváva, bola som zase u iného neurológa, ten ma dal hospitalizovať a robila sa lumbalka, prišli výsledky akurát včera a že všetko je v poriadku. Robili testy aj na borelióza aj SM aj na neviem čo všetko… mala som pár veci že zvýšené hodnoty ale zevraj to je z protilátok už z niečoho prekonaneho ale že som zdravá ako ryba. Robili VEP vyšetrenie aj to bolo v poriadku. Oko ma stále boli, zrak stále rozmazany a pridali sa aj bolesti hlavy a mravcenie v nohách ale stále zevraj tetania. Ja tomu moc neverím lebo už dva mesiace stále do seba tlacim magnezium atd, už som bola aj u psychológa a stále mi nie je lepšie.
@zuzka0601 Ahoj, mozem reagovat🥰Zlepsilo sa nieco, alebo zistili nieco nove??
Mna tiez trapi bolest za okom👁. Zacalo sa silnym tikom ocnym vieckom. A teraz sa pridala obcasna bolest za okom alebo pri pohybe. Nemam to stale, boli 1-2 dni a potom aj tyzden nic. Nie je take hrozne len ma to obtazuje a pocitujem velky diskomfort😒😒🥺 Ja mam niekedy pocit ze mi to prechadza do ucha, neboli ale mam pocit takeho akoby zalahnutia..🥴 Neviem si odsledovat ci to nieco spusta..🤨
@damianam co mate absovovane za vysetrenia?
@zuzka0601 Ahoj, mám tie isté problémy.Očné vyšetrenie je ok, neviem čo robiť na iné vyšetrenia ma nik nechce poslať.Už je to v poriadku u teba?
možno menej pozerať do phonu? nechať oddychnuť oči

@taktotedanie teraz googlim..serologia to je borelióza? na boreliózu mi brali krv - negatívne