icon

Bolesť za rebrami po prekonaní chrípky.

11. mar 2020

Ahojte, prekonala som pravdepodobne chrípku. 3 týždne som sa liečila a teraz keď sa to ako tak už zlepšilo tak ma začalo boleť ako keby pod rebrami ako mám ľavé pluce. Najhoršie je to pri kašli ale aj pri tlaku keď si zatlačím na rebro. Najviac na boku, hneď vedľa prsníku a pod ním zo spodu. Pri hlbokom nádychu tiež. Pri plytkom dýchaní nie. Keď si na tú stranu ľahnem v určitej polohe a zakaslem, vtedy to neboli. Bola som aj u pľúcneho a vraj mam len preťažené pľúca z kašľa ale nemyslím si. Začalo to už keď sa kašeľ dal ako tak dokopy a vôbec sa to nezlepšuje a už je to týždeň...som už zúfalá. Nemáte niekto skúsenosť čo vám na to pomohlo?

autor
12. mar 2020

@kvetinka75 kašeľ už mám lepší oproti tomu čo bolo ale ta bolesť za rebrami je hrozna. Pri kašli, kychani, hlbokom nádychu, pri smrkani do seba aj von ale aj napríklad keď zatnem brucho tak ma to nalavom hrudníku hrozne pichá. Už 10 dni

korunka1
12. mar 2020

No tak nejako si to pamätam. V urcitych polohach alebo ako vravis pri nadychu to tak nebolelo.

autor
12. mar 2020

@korunka1 ja keď si dám flector tak to je znesitelne a dokážem normálne fungovať ale ako prestane účinkovať tak konec. Hrozne to boli potom

luciade
Autor odpoveď zmazal
luciade
Autor odpoveď zmazal
luciade
Autor odpoveď zmazal
luciade
Autor odpoveď zmazal
luciade
24. mar 2020

Ahoj korunka,prosím Ťa,uz si ok?Ja to mám uz asi 6 dní a hrozne,stále čakám,kedy to prejde a nič sa nelepší.Tie som mala dlho kasel a potom som vonku niečo prasila z okna...myslela som,že to svalovicu,lebo to tak boli,ale zakaslat,kychnut,otočiť sa na posteli,hrôza.

korunka1
24. mar 2020

@luciade už som ok..bolo to pred 30 rokmi😀

luciade
24. mar 2020

@korunka1 😂tak to som ozaj zabila,tak snáď to prejde aj mňa čoskoro

autor
24. mar 2020

@luciade ahoj toto je tiež môj príspevok Dadus_ka. 😆

luciade
24. mar 2020

😂🤣👍 chapem, asi ako ja

juliet86
24. mar 2020

znama mala takuto bolest avies co to nakoniec bolo? prasknute rebro! ano to sa da ze clovek si intenzivnym kaslom proste zlomi rebro...... a uprimne ak je to aj to. je to makka struktura. riesi sa to konzervativne. liekmi. setrenim sa kym sa to nejako nepozrasta... mne na bolesti lepsoe ako flector zabera ketonal retard. mozes skusit. ak je to zacviknuty nerv nie prasknutie tak si tak skus nalepit kapsaicinovu naplast. kvazi suche teplo to by mohlo pomoct. drzim ti palce. napis tu do skupiny zdravotnici

le4
24. mar 2020

Ja mam podobny problem,trva to 5 dni a vzhladom na koronavirus ma doktorka vybavila telefonatom. Vraj mam pretazene svalstvo, od toho ta bolest. Ja uz som to raz zazila, no v slabsej forme, tiez po silnom kasli a preslo to same. Tak dufam a verim, ze to prejde same aj tentoraz. 🙂

autor
24. mar 2020

@juliet86 no to by dávalo zmysel, že prečo sa to hojí tak dlho. Aspoň mne. Minulý týždeň som tak silno zakaslala, že mi tam niečo puklo/prasklo a bolelo to ešte viac. Ledva som sa pohla. Išli sme na pohotovost ale keďže vsade riešia len koronu a iné problémy neexistujú, dali mi akurát tak novalgin injekciu do zadku. Rontgen pľúc bol v pohode a aj krvný obraz.

juliet86
24. mar 2020

no to co opisujes dost podporuje spravnost mojej hypotezy... sama opisujes ze k prasknutiu doslo.. uz to bolo oslabene z toho kaslania.. stava sa to napr. ludom pri autonehodach ze bezpecnostny pas im takto pukne rebra... tym ze su makke a nepohyblive sa to sadrou neda riesit..

autor
24. mar 2020

@juliet86 to môže byť naozaj. Lebo aj na pohmat ma to bolí. Od začiatku mi to prišlo úplne iné ako keď sa mi sekne nerv. Ani lieky na to nepomohli. A fungujem v podstate len na flectore, novalgine a teraz po novom alfamil. Lenže mám 14m synčeka tak nieje také jednoduché byť v kľude a ešte keď stále v podstate mám kašeľ tak tiež to pretazujem. Ešteže syn chodí a nemusím ho nosiť, lebo to už by som si vôbec nevedela predstaviť. A tá dýchavičnosť tiež sedí! Po každej činnosti si musím oddýchnuť. Ale som rada že to nieje také vážne, že v podstate musím len vydržať kým sa to zahoji.

autor
24. mar 2020

@juliet86 ďakujem moc ❤️ toto by ma fakt nenapadlo. Mám doma D3 2000IU a hneď začnem užívať 😊

juliet86
24. mar 2020

tesim sa! kiez bolest ustupuje kazdym dnom. nadopuj sa a skus sa setrit kolko sa da. verim ze syncek bude spolupracovat.

juliet86
24. mar 2020

spominali tam aj ladove obklady. pogugli este prasknute rebro isto najdes aj dalsie tipy ako si ulavit od bolesti. vela stastia. moja kolegyna to mala. trvalo to ale prestalo to ;)

autor
24. mar 2020

@juliet86 ale určite bude, je to dobrý chlapček 😊 áno, idem snorit po nete 😊

robinkooo
18. dec 2020

Ahoj AUTOR ,chcem sa ta opýtať za ako dlho ti presli tvoje bolesti ,a ci to nebola náhodou pleuritida- zapal pobrudnice.Lebo ja som to mala toho roku a veelmi dlho to prechádza...priznaky boli bolest vľavo pod rebrom hkavne pri kasli kychani a zívani. Ďakujem

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
18. dec 2020

@robinkooo Ahoj, nebol to zapal pohrudnice, bola to prasknuta cast rebra. Hojilo sa to dlho asi 6 týždňov. Mna to bolelo aj na dotyk vedla prsa a pod prsom, presna jak isla ta kost rebrova.

autor
18. dec 2020

@robinkooo ja som mala naozaj hnusny suchy kasel ktory trval dlho a uz ked som to asi mala "nacate" tak som raz poriadne zakaslala a normalne som pocula ako mi tam nieco puklo. To bol hnusny pocit a nemohla som sa vobec otocit doboku. Brala som tabletky na bolest aby som mohla fungovat

robinkooo
19. dec 2020

No tiež veľmi nepríjemné...ja zapal pluc a pohrudnice ale este stále sa z toho vylizavam vitamínmi a bylinkami...Atb ze uz na to nezaberu brala som 21 dní 2 druhy a vždy mam pozostatky po zapale..dakujem za tvoju odpoved

nikuska868
31. mar 2022

@le4 zdravím. Prešlo Vám to samo? Brat má po covide takéto bolesti. Tak lekár,že to je z covidu. Dal mu tabletky na uvoľnenie,že do 2 týždňov by to malo prejsť.

miriama11
23. dec 2022

Presne toto mam teraz aj ja, konci mi chripka a tak ma zacalo boliet od kaslu na lavej strane rebier ze az, aj na dotyk aj ked menim polohu a pri kasli ani nehovorim, sa snazim nekaslat, a nemyslim ze by som mala zapal pluc. 😏

autor
25. dec 2022

@miriama11 ahoj ja som mala nakoniec trosku puknute rebro od toho kaslu. Normalne jak som zakaslala som pocula ze mi tam nieco prasklo. Som fakt kaslala strasne dlho. Aj dlho trvalo kym sa to zahojilo ale nic sa na to nedava len lieky na bolest a to sa casom zase zhoji.