icon

Bolesť za rebrami po prekonaní chrípky.

11. mar 2020

Ahojte, prekonala som pravdepodobne chrípku. 3 týždne som sa liečila a teraz keď sa to ako tak už zlepšilo tak ma začalo boleť ako keby pod rebrami ako mám ľavé pluce. Najhoršie je to pri kašli ale aj pri tlaku keď si zatlačím na rebro. Najviac na boku, hneď vedľa prsníku a pod ním zo spodu. Pri hlbokom nádychu tiež. Pri plytkom dýchaní nie. Keď si na tú stranu ľahnem v určitej polohe a zakaslem, vtedy to neboli. Bola som aj u pľúcneho a vraj mam len preťažené pľúca z kašľa ale nemyslím si. Začalo to už keď sa kašeľ dal ako tak dokopy a vôbec sa to nezlepšuje a už je to týždeň...som už zúfalá. Nemáte niekto skúsenosť čo vám na to pomohlo?

Strana
z3
miriama11
26. dec 2022

Si bola na rengen?

autor
26. dec 2022

@miriama11 nebolo treba, dr zhodnotil podla priznakov. Vraj taka prasklinka tam nemusi byt ani vydiet. Nieje to ako zlomenina ze mas rebro odlomene, len kosť je narusena malou prasklinkou.

miriama11
26. dec 2022

A ako dlho sa to hojilo?

autor
26. dec 2022

@miriama11 no par tyzdnov to bolo. Asi 2 mesiace

miriama11
26. dec 2022

Super toto ma nepotesilo, mozno to nebude dlho 🙈dakujem za odpovede .

osickova
7. mar 2023

Ahoj prosím ako si zistila, že máš prasknuté rebro?

autor
8. mar 2023

@osickova podla symptómov mi to potvrdil doktor. Dlho to trvalo kym sa to dalo dokopy a brala som len lieky na bolest..

monika20111990
26. okt 2023

Ja som tiež raz takto z kašľa mala toto isté a mala som zápal rebra

tianna
1. dec 2023

@monika20111990 koľko sa ti to prosím ťa liečilo? A ako ťa to bolelo? Ďakujem.

monika20111990
3. dec 2023

@tianna ani ti neviem presne povedať bolesť bola taká že som si sama zavolala záchranku a veru si ma aj nechali na infuziach ja antibiotikách keď zistili že mám zápal rebra.

tianna
3. dec 2023

@monika20111990 no bolí to veru riadne, mám termín u neurológa už, tak som zvedavá 😑

mongi2010
8. dec 2023

@tianna ahoj ja mam tiez toto po kasli už to trvá skoro 2 mesiace na rtg všetko OK. Teba to ako boli?

tianna
8. dec 2023

@mongi2010 ahoj, vieš čo strašne.. normálne pod lopatkou ma pichá, odtiaľ mi to strieľa do rebier a do boku.. zúfalá som už.. práve dnes som bola na krvi aj moči či nejaký zápal nemám 😑

dollydo
13. aug 2024

Dobrý deň, čo to nakoniec bolo. Mám ten istý problém..Tież som male silný dusivy kašeľ až prieduškový a pred tyždňom ma zrazu začala cítiť bolesť pod ľavou lopatkou,psníkom a na jeho boku.

mongi2010
14. aug 2024

@dollydo ja som to mala z toho kašľa ako keby narazene rebra a bolelo to. Postupne to prešlo asi po 2 mesiacoch

nikki2201
7. nov 2024

No paráda,že som natrafila na túto tému... presne toto zažívam uz pár týždňov...kašeľ silný skoro dva týždne (taká chorá som dlho nebola)..a keď kašeľ ako tak ústava..ale stále je ..
..a bum... bolesť pod prsnikom naľavo..aj na dotyk aj pri kašli a námahe... proste detto ako u teba
...a aj mi to švagriná povedala,že to bude prasknuté rebro od námahy pro kašli,čo som neverila..ale že to sa nijako nelieči,len kľudom a ono sa to samo zrastie..u lekárky som nebola..len keď som kaslala cez telefón mi lekárka predpísala niečo na tlmenie kašľa... takže asi ako som čakala len čas je liekom...

tianna
7. nov 2024

@nikki2201 áno, jedine čas a veľa trpezlivosti. Mne sa to dávalo doporiadku skoro 10 mesiacov.. ešte aj teraz to občas cítim, najmä keď na mňa niečo lezie, ale už fungujem normálne. Ak to ale nebude prechádzať určite preistotu k dr. ísť treba. Držím palce 🍀

nikki2201
7. nov 2024

@tianna no veď jasné keď skočím k lekárke...neviem zatiaľ je to cca týždeň čo ma to začalo bolieť,ale stupňuje sa to ... bohužiaľ dnes katastrofa...skoro som sa nedokázala osprchovať... uvidíme...keď sa to cez víkend nezmení,pondelok skočím k lekárke...

tianna
7. nov 2024

@nikki2201 na začiatku to bolo veru peklo.. ani spať, ani sedieť, ani stať.. tiež som myslela že mám rebrá zlomené, no zrejme som nemala. Držím palce nech si čím skôr v poriadku 🍀

nikki2201
7. nov 2024

@tianna no dnes je to presne ako píšeš ani sadnúť ani ľahnúť nič..som rada,že nachádzam polohu,kde mi je ako tak ok ... uvidíme čo prinesie víkend...čakajú ma tri dvanástky v práci 🤦🏾‍♀️🤷🏽‍♀️ ďakujem za podporu 🤗

tianna
7. nov 2024

@nikki2201 och to si neviem predstaviť v takom stave byť v práci 😕 ja som našťastie doma s deťmi, aj keď samozrejme všetko zvládať v takom stave bolo tiež veru zaujímavé.. 😏 daj vedieť ako ti je ak nezabudneš, drž sa 😘

Strana
z3