Bolesť za rebrami po prekonaní chrípky.
Ahojte, prekonala som pravdepodobne chrípku. 3 týždne som sa liečila a teraz keď sa to ako tak už zlepšilo tak ma začalo boleť ako keby pod rebrami ako mám ľavé pluce. Najhoršie je to pri kašli ale aj pri tlaku keď si zatlačím na rebro. Najviac na boku, hneď vedľa prsníku a pod ním zo spodu. Pri hlbokom nádychu tiež. Pri plytkom dýchaní nie. Keď si na tú stranu ľahnem v určitej polohe a zakaslem, vtedy to neboli. Bola som aj u pľúcneho a vraj mam len preťažené pľúca z kašľa ale nemyslím si. Začalo to už keď sa kašeľ dal ako tak dokopy a vôbec sa to nezlepšuje a už je to týždeň...som už zúfalá. Nemáte niekto skúsenosť čo vám na to pomohlo?
@miriama11 nebolo treba, dr zhodnotil podla priznakov. Vraj taka prasklinka tam nemusi byt ani vydiet. Nieje to ako zlomenina ze mas rebro odlomene, len kosť je narusena malou prasklinkou.
A ako dlho sa to hojilo?
@miriama11 no par tyzdnov to bolo. Asi 2 mesiace
Super toto ma nepotesilo, mozno to nebude dlho 🙈dakujem za odpovede .
Ahoj prosím ako si zistila, že máš prasknuté rebro?
@osickova podla symptómov mi to potvrdil doktor. Dlho to trvalo kym sa to dalo dokopy a brala som len lieky na bolest..
Ja som tiež raz takto z kašľa mala toto isté a mala som zápal rebra
@monika20111990 koľko sa ti to prosím ťa liečilo? A ako ťa to bolelo? Ďakujem.
@tianna ani ti neviem presne povedať bolesť bola taká že som si sama zavolala záchranku a veru si ma aj nechali na infuziach ja antibiotikách keď zistili že mám zápal rebra.
@monika20111990 no bolí to veru riadne, mám termín u neurológa už, tak som zvedavá 😑
Dobrý deň, čo to nakoniec bolo. Mám ten istý problém..Tież som male silný dusivy kašeľ až prieduškový a pred tyždňom ma zrazu začala cítiť bolesť pod ľavou lopatkou,psníkom a na jeho boku.
No paráda,že som natrafila na túto tému... presne toto zažívam uz pár týždňov...kašeľ silný skoro dva týždne (taká chorá som dlho nebola)..a keď kašeľ ako tak ústava..ale stále je ..
..a bum... bolesť pod prsnikom naľavo..aj na dotyk aj pri kašli a námahe... proste detto ako u teba
...a aj mi to švagriná povedala,že to bude prasknuté rebro od námahy pro kašli,čo som neverila..ale že to sa nijako nelieči,len kľudom a ono sa to samo zrastie..u lekárky som nebola..len keď som kaslala cez telefón mi lekárka predpísala niečo na tlmenie kašľa... takže asi ako som čakala len čas je liekom...

Si bola na rengen?