icon

Bolesť zubov a zápal trojklanného nervu

anickajakub
17. dec 2025

Zdravim,
Rok sa trápim s bolesťami zubov...teda co doktor to iny názor.
Začalo to po vytrhnuti dolnej stoličky. Vtedy som pociťovala,ze mam bolesti ďalších zubov. Bolesti mi chodili z jednej strany sánky na druhú. Mravcanie a trpnutie v okoli úst,nosa. A ukrutne bolesti,zubov ktoré nepolavovali.
Vymenila som 4 zubarov. Za rok som prišla o 5 zubov.
Teraz mam neskutočne bolesti v zube,kde nemám nervy ale uz je spravená koreňová výplň. Bola som hospitalizovana aj v apríli v nemocnici, ze mam mozgovu prihodu, ale príznaky som nemala žiadne.
Terajší zubar je bezradny, zuby su ok. Neurologicka ta sa vyjadruje,ze s bolesťou trojklanneho nervu ak su, s tým sa musím naucit žiť. Túto diagnózu ale nemám presne určenú,pretože neurologicka sa stale zaoberá len mojou mozgovou prihodou.
Nefungujem poriadne uz rok. Chvíľku som bez bolesti, a potom revem a kričím od bolesti.
Môžu aj zuby v ktorých nie su nervy boliet pokiaľ je to zapal trojklanneho nervu? A co vám pomohlo,aby ste bolesti nemali?
Budem vďačná za každú radu. Dakujem

tradaaa
17. dec 2025

@anickajakub je mi Ťa úprimne ľuto😭, zažila som si s tým, ale len krátko oproti tebe. Mne pomohla akupunktúra, vitamín revitanerv strong aj nejaké lieky od neurológa (názov si nespomeniem, gabapentin to nebol, ten mi nezaberal). Asi rok-dva po vyliečení som bola hákliva na vietor, prievan a pod. Stále som nosila vatu v uchu, pokoj mám odkedy mi vytrhli jeden mŕtvy zub. Ale viem, že veľa ľudí prišlo zbytočne aj o zdravé zuby, kým im prišli na diagnózu zápalu trojklanneho nervu. Tá bolesť prechádzala zubami, uchom...
Držím moc palce nech ti pomôžu. Skús zmeniť neurológa.

elizea
18. dec 2025

Nemôže to byť z toho zuba, v ktorom nie sú nervy? Kedy ti robili endodonciu na tomto zube?
Ja mám takýto zub a po 8 mesiacoch mi začal robiť problém. Niekedy tú bolesť cítim aj v okolitých zuboch. V podstate nebolí zub, ale tkanivo v ďasne okolo neho.

mimimoje
18. dec 2025

ja riešim niečo podobné, už mám druhé lieky od neurologa, najprv Neurotop, teraz pregabalin. Postupne sa to utišuje. Plus zubár - naozaj nič nevidí, robili mi rtg niekoľkokrát, CT, aj MR a nič tam nie je, čo môže spôsobovať problémy. Skús zmeniť neurologičku. Ja teraz chodím k zubárovi na laser, že ak sú tam nejaké poškodené tkanivá vo vnútri, tak to pomôže. Milgama N alebo Revitanerv strong k tomu.

hopatko
18. dec 2025

Presla som si tym... Zmen neurologa, da sa nastavit ucinna liecba antiepileptikami (lieky povodne na epilepsiu), po niekolkych mesiacoch a ustupeni bolesti som lieky postupne vysadila a odvtedy pokoj. MilgamaN alebo cokolvek podobne na predpis. Rehabilitacie ako biolapma. Laser denne po 1 mesiaci mal citelne ucinky a naozaj sa mi potom ulavilo.
Lieky od bolesti mi uz nepomahali ziadne.

hopatko
18. dec 2025
@mimimoje

ja riešim niečo podobné, už mám druhé lieky od neurologa, najprv Neurotop, teraz pregabalin. Postupne sa to utišuje. Plus zubár - naozaj nič nevidí, robili mi rtg niekoľkokrát, CT, aj MR a nič tam nie je, čo môže spôsobovať problémy. Skús zmeniť neurologičku. Ja teraz chodím k zubárovi na laser, že ak sú tam nejaké poškodené tkanivá vo vnútri, tak to pomôže. Milgama N alebo Revitanerv strong k tomu.

@mimimoje ten laser mne naozaj pomohol, ucinkuje na hlboke poskodene tkaniva. Drzim palce.

hopatko
18. dec 2025

Na domace pouzitie som si kupila EMS pristroj, ktory je urceny na nieco ine, ale su studie kde tieto vlny maju velmi priaznivy ucinok (vela som o tomto probleme citala hlavne zahranicne studie a clanky). Kedykolvek zacnem citit "mravcenie" tak toto pouzivam a mam takmer 5 rokov pokoj.
https://www.cultbeauty.com/p/nuface-mini-starte...
Vietor je smrt, tomu sa vyhybam a chranim sa pre nim.

mimimoje
18. dec 2025
@hopatko

@mimimoje ten laser mne naozaj pomohol, ucinkuje na hlboke poskodene tkaniva. Drzim palce.

@hopatko ďakujem, som rada, pretože aj ja som bola už zúfalá z tých bolestí.

mimimoje
18. dec 2025
@hopatko

@hopatko koľko "sedení" si mala?

hopatko
18. dec 2025
@mimimoje

@hopatko koľko "sedení" si mala?

@mimimoje prave sa snazim spomenut, kedze je to uz 5 rokov. Myslim, ze jeden cyklus bol Pondelok-streda- piatok na dva tyzdne a potom som si u rehabilitacnej vydrankala este jeden cely cyklus na dva tyzdne.

anickajakub
autor
18. dec 2025
@hopatko

@hopatko zdravim, to je aký laser? Lebo ja mam také bolesti na strane kde mam mrtvy zub,ze dovidenia. Ak vas pri týchto bolestiach bolel mrtvy zub?

anonym_ae0e75
18. dec 2025

@anickajakub Zaujalo ma to mravčenie v okolí úst a nosa.Nemáš tetániu?Môže sa prejavovať aj takto

mimimoje
18. dec 2025
@anickajakub

@hopatko zdravim, to je aký laser? Lebo ja mam také bolesti na strane kde mam mrtvy zub,ze dovidenia. Ak vas pri týchto bolestiach bolel mrtvy zub?

@anickajakub mne ten laser dáva zubár, vôbec netuším, aký to je. Mieri mi takým koncom presne v ústach na miesta, ktoré ma bolia. A áno, aj mňa bolia mŕtve zuby, ktoré sú úplne v poriadku, nemá tam čo bolieť, štyria zubári mi to potvrdili.

hopatko
18. dec 2025
@anonym_ae0e75

@anickajakub Zaujalo ma to mravčenie v okolí úst a nosa.Nemáš tetániu?Môže sa prejavovať aj takto

@anonym_ae0e75 tu je info ohladne laseru https://profy.sk/sluzby/fyzioterapia-a-sluzby-r...
Treba sa informovat u rehabilitacneho lekara

anickajakub
autor
18. dec 2025
@elizea

Nemôže to byť z toho zuba, v ktorom nie sú nervy? Kedy ti robili endodonciu na tomto zube?
Ja mám takýto zub a po 8 mesiacoch mi začal robiť problém. Niekedy tú bolesť cítim aj v okolitých zuboch. V podstate nebolí zub, ale tkanivo v ďasne okolo neho.

@elizea niekedy v máji mi vyberali nervy. Len to je to,ze ja ten zub uz citim aj na dotyk .cla citim ten zub aj na horuce

anickajakub
autor
18. dec 2025
@anonym_ae0e75

@anonym_ae0e75 nikto ma na žiadne také vysetenie neposlal

dedax
18. dec 2025

Mne pomohol liek Biston

hopatko
Včera o 08:28
@dedax

Mne pomohol liek Biston

@dedax ano pomoze, Biston je antiepileptikum, uz su aj modernejsie lieky, vsetko zavisi od neurologa.