icon

Bolesť zubov po nasadení mostíka

marjuk
19. aug 2018

Dobrý deň, potrebovala by som radu, dala som si urobiť mostík na 5 zubov, 3 a 7 zub obrusený a v strede tri zuby vytrhnuté. Dala som si inekciu pri brusení zubov. Po odznení inekcie zuby dosť boleli. Po týždni, čiže minulú stredu mi zubárka nasadila mostík, ešte neni pricementovaný. Zuby ma pod mostíkom hrozbne bolia, čo mám robiť? Mám si dať vybrať nervy zo zubov ktoré sú obrúsené? Poraďte prosím, ďakujem.

marjuk
autor
24. aug 2018

@whatever1 stolička je hotová, dúfam, že ma už nebude bolieť, zacvakala som, ešte očný urobiť a pôjdem reklamovať mostík

marjuk
autor
24. aug 2018

@dorottka hej no čo ti poviem, uplne na prd, mostík budem určite reklamovať, vôbec mi nesedí na mostík a obrúsiť si ho určite nedám, som zaň zaplatila ako za celý mostík, takže budem trvať na vyhotovení nového.

mila84
27. aug 2018

@marjuk mam ten isty problem strasne slinim zb mi povedal ze vraj sa prisposobuje mostik no ja nemam ten pocit

marjuk
autor
27. aug 2018

@mila84 aspon ti dobre sedi na svojich zuboch? Lebo mne nesedel dobre na jednom zube..a este necitis medzeru medzi mostíkom a ďasnom? Lebo ja som tam mala medzeru a tade mi šli sliny, bolo to take nepríjemné..

mila84
27. aug 2018

Citim tam medzeru nie velku ale je tam, neviem ci sa to naozaj zlepsi casom mostik mam 6 den uz som z toho znicena ... mostik sedi celkom dobre nebeha mi to hore-dole

mila84
27. aug 2018

@marjuk ano je to velmi neprijemne moja smola este aj zacementovany

marjuk
autor
27. aug 2018

@mila84 neviem ako by som poradila, ja ho ešte nemám nacementovaný, musím si dať prerobiť mostík a tiež mám obavy či mi tade nepôjdu sliny..

lolitka89
6. aug 2019

@marjuk Neverím vlastným očiam, čo to vidím na obrázku, tá krátka korunka, to je hrôza.

lolitka89
6. aug 2019

@marjuk Smiem sa spýtať na akej klinike v BA si sa dala urobiť opravu mostíka? Ak by sa to kvôli reklame nedalo napísať tu, môžeš mi napísať na mejl jafaninka@centrum.sk Díky

marjuk
autor
6. aug 2019

@lolitka89 Odisla som od tej zubarky co mi urobila zly mostik, peniaze mi vratila. Prihlasila som sa k druhemu zubarovi v Malackach kde aj byvam a on mi ho urobil tak ako ma byt. Mam ho cochvila rok. Ak mas este nejake otazky, kludne sa pytaj.

marjuk
autor
27. sep 2019

@lolitka89 bola som v Schill klinike na vybratie nervov a moj novy zubar mi dal.urobit mostik.

lolitka89
1. okt 2019

Tak držím palce, aby to dobre dopadlo. Ja so svojím mostíkom stále trpím. 3. októbra mám konzultáciu u zubára, aby povedal, čo s tým. Nie som ochotná s tým žiť.

marjuk
autor
1. okt 2019

@lolitka89 A co ho nemas dobre vyrobeny ci kde je problem? A ako dlho sa uz trapis?

lolitka89
3. okt 2019

@marjuk Môj laický názor je taký, že je to zle urobené. Zuby mi vystupujú príliš dopredu, vnímam to ako predkus (moje vlastné také neboli) a mám pocit, že v ústach nosím závažie, tento stav sa zhoršuje postupom dňa a večer je to na nevydržanie. Korunky mi boli nasadené 25. júna. Hneď po nasadení ešte v kresle som zostala vydesená z toho pocitu predkusu. Ale zubárka má presviedčala, že je to tak v poriadku a je to len otázka zvyku. No ukázalo sa, že môj prvotný pocit ma neklamal a že sa na to nedá zvyknúť. Strašne sa mi zhoršila kvalita života a hrozne sa bojím, že sa to nebude dať opraviť a úľavy sa nedočkám. Akurát dnes idem k zubárovi, ale k inému, lebo tá zubárka, čo mi korunky robila, nie je k dispozícii a možno už ani nebude.

marjuk
autor
3. okt 2019

@lolitka89 Tak to veru nezávidim, určite je mostík zle urobený. Tie zuby by si mala cítiť tak ako keby boli tvoje vlastné. Určite choď k inému zubárovi nech sa na to pozrie. Držím palce nech sa to vyrieši a budeš spokojná. Kľudne mi napíš ako to dopadne.

teta7
17. okt 2019

Ahojte. Poradte prosim, dnes mi zubar nasadil nalepil mostik, mam pocit ze mi dal zavazie, tlak citim a zavadzia mi tak, ze normalne je zub a dasno zarovno, ale tu zub mi trci (viac do priestoru) ako dasno. A to mi zavazia.

marjuk
autor
18. okt 2019

@teta7 Ahoj, to ti uz nacementoval? Pred nalepenim ti ho musel vyskusat, vtedy to sedelo? Mne po nalepeni tiez som mala divny pocit, no zvykla som si nan.

teta7
18. okt 2019

@marjuk vravel lepidlo tak asi, hned som mu vravela ze je to divne ale ze je dobre. Spytal sa ma ci mi daco nezavadzia len ja som bola v takom soku ze mi vsetko vadilo.teraz to uz vnimam inak, viem povedat co mi vadi

marjuk
autor
18. okt 2019

@teta7 hmm no tak by si mala ist k nemu nech sa na to pozrie a koľko zubov ti urobil myslim na mostiku?

teta7
18. okt 2019

Bola som dnes ze vraj technikovi to uslo trochu, aj on si to vcera nevsimol nejako. Laborantka mi hned povedala ze to bude problem, ked videla stisk, ze tam ani sondu nevopcha. Tak volala doktorovi ze problem, on dako dopasuje. Dohodli sme sa ze surovy mostik posle doktorovi a ked to bude ok da sa vyrobit uz riadny. Vcera som to doktorovi vravela ze to nie je dobre aj tak mi to nalepil a podla mna zabudol ze sa dohodli inak. Dnes mi jamu dolepil nejakou hmotou ale stale nechape ze mi to zavadzia. Mam sa ozvat vo stvrtok ale asi to nevydrzim aj tlaky mam....ze posle nafotene snimky technikom nazad

teta7
18. okt 2019

2 nove zuby a 3 mi brusil cely blok 5 zubov

marjuk
autor
18. okt 2019

@teta7 nechce to len zvyk? Ci myslis ze je mostik zle urobeny?

teta7
19. okt 2019

Skor to druhe lebo aj stisk mi vcera opravoval mne to stale zavazia

marjuk
autor
19. okt 2019

@teta7 tak ho.reklamuj nech ti urobi novy mostik. Mal by ti.sadnut tak aby si mala pocit ze su to.tvoje zuby i ked.su umele.

lolitka89
23. okt 2019

@teta7 Myslím že ja mám ten istý problém. Písala som vyššie. Na môj nový korunkový mostík na hornej čeľusti sa už pozreli traja zubári a všetci tvrdia, že je všetko v poriadku a nevedia mi pomôcť. Aj ja vnímam, že mi korunky trčia viac dopredu, než boli moje vlastné zuby, doslova ako predkus, hoci vizuálne je to OK. Mám pocit, akoby zuby boli vo zveráku, tiež cítim tlak, ktorý sa v priebehu dňa stupňuje. Jeden zubár vyslovil názor, že vraj je to preto, lebo mi na dolnej čeľusti chýbajú na obidvoch stranách žuvacie plochy (vľavo a vpravo dole mi chýbajú stoličky). Preto plánujem doplniť aj zuby na dolnej čeľusti (buď snímacia náhrada alebo korunky, lebo implantátov sa bojím), ale úprimne povedané, neverím, že mi toto odstráni môj problém na hornej čeľusti. Ale musím to vyskúšať, napokon aj preto, lebo beztak treba mať žuvacie plochy aj dolu.

teta7
24. okt 2019

Tak dievcata ahojte. Zaver mojho problemu. Technik so zubarom sa zhodli ze odtlacky su ok, inak by mi mostik nesadol. Prvy krat mal takyto problem samozrejme. Takze tie zuby mi dnes odstranil(mam tam opat dieru) a korunky na troch zuboch mi nechal. Prisla ulava pre mna. Inak ten zirkon bol podla mna dost tazky, mala som tie zuby v ruke, aj ked on tvrdil ine. Tvrdil ze na skusku nosit bez lepenia mostik nema vyznam, ked sadol. Cize do buducna navrhol: urobit zivicovy mostik ten sa da bruuusit a tvarovaaaat ako ja potrebujem a zalozit ho na nejaky cas. Az potom vyhotovit "original". Samozrejme ze znova platit ale zeby sme sa "dohodli" takze min. 500e je v kosi a je mi do placu. Lebo z jeho strany je to ok, len trosku to technikovi uslo ale to ze je v pohode. Tak som z toho nanervy

lolitka89
25. okt 2019

@teta7 Znamená to, že si budeš musieť znovu zaplatiť živicový mostík? A po nejakom čase opäť vymeniť za zirkónový? Koľko stojí jedna zirkónová korunka u tvojho zubára? Ja som v Bratislave platila za jednu 450 eur. Tiež uvažujem, či si nedám zirkónové vymeniť za živicové, aj keď nie všetky, vyskúšala by som 4 horné, aby sa mi uľavilo.
Zubári však živicu neodporúčajú na dlhodobo, vraj je to menej hodnotný materiál, ktorý sa rýchlo opotrebuje. Hoci, pokiaľ viem, v minulosti sa používala bežne aj na celý chrup. Kámoška má už 15 rokov živicový mostík a stále je dobrý. Zatiaľ som nenabrala guráž na ďalšie kroky pri riešení môjho stavu. Ešte plánujem konzultovať s nejakým ďalším zubárom a cvakať a cvakať.
Ty by si sa mala pokúsiť, aby ti zubár opravil zuby v rámci reklamácie. Trvaj na tom. Daj vedieť, keď bude dačo nové.

januska62
29. okt 2019

Ahojte baby prosím vás aký je postup pri tom mostíku čaká ma tiež a bojím sa

lolitka89
30. okt 2019

@januska62 Samotného postupu sa nemusíš obávať. Je to bezbolestné. Akurát injekcia môže trochu pri vpichu bolieť a mne napríklad vadí, že treba dlho držať otvorenú hubu podľa toho, koľko zubov treba zbrúsiť. Takže najskôr sa zúbky obrúsia, vezmú sa otlačky a hneď potom sa v ambulancii zhotovia dočasné korunky z provizórnej živice, aby si nechodila štrbavá, kým sa vyrobia trvalé korunky - mostík. Potom sa dočasné korunky odstránia a nasadia trvalé. To je celé. Dôležité je, či budeš spokojná s výsledkom, či ti korunky - mostík sadnú, či sa s tým budeš cítiť komfortne. Držím palce, aby ti to dobre dopadlo.

marjuk
autor
30. okt 2019

@lolitka89 No mne zubarka chcela obrusovat zuby bez inekcie, ja som chcela tak mi pichla inekciu, obrusila zuby, zobrala otlacky a poslala ma domov, nedala mi ziadne docasne korunky. Nikomu neprajem tu bolest ked mi doucinkovala infekcia. Vyse tyzdna som jedla tabletky od bolesti. Po tom tyzdni som si bola vyskusat mostík ale bol zle urobeny, tak som ho reklamovala, dalsie 2 tyzdne cakat, to som mala neskutocne bolesti. Nakoniec som sa objednala na kliniku v BA kde mi vybrali nervy z obrusenych zubov. Zubarku som poziadala o vratenie penazi a zmenila som ju. Novy zubar mi dal urobit novy polokeramicky mostik. Takze moje zdrave zuby su uz bez nervov a su mrtve.