icon

Bolesť zubov po návšteve novej zubárky: Čo robiť?

16. nov 2024

Ahojte,

mala som dlhe roky mozno 15 rokov zubarku, ale isla do dochodku, nikdy ziadny problem. Teraz po nej prevzala ambulanciu nova zubarka, velmi prijemna, ale vsetky vyvrtane zuby ma dlhodobo bolia, ani jeden nie je ok. Predtym, ked mi zubarka vyvrtala zub, dala plombu a mala som pokoj. Teraz mam vsetky zuby vyplnene vlozkami a stale bolia. Nenasla som ziadne recenzie na pani zubarku, asi sa nevenovala predtym tejto profesii. Zmenili by ste zubara? Dakujem

autor
17. nov 2024

blbe je to, ze zarabam podpriemerne, cize si nemozem dovolit zubara s mikroskopom, uz som pozrela niekolko klinik a dobre im šibe s cenami

gemerka17
17. nov 2024

Ono raz kvalitné ošetrenie s mikroskopom stoji menej ako chodiť na klavír k zubárovi, ktorý sa ním stal náhodou a skúša co tvoja peňaženka vydrží.

autor
17. nov 2024

@gemerka17 tu v KE su priserne ceny, pod 500 e neurobi ani na jednom zube nikto korene, preto ma to trapi, lebo jeden zub mi chyba prave kvoli tomu, ze som na mikroskkopicke osetrenie nemala, tak isla stolicka za 30 e von

ronie338
18. nov 2024

Ale to je blbosť ako traky naozaj nie je mizne, že nevidí na rtg žiaden kaz a zrazu na každom jednom je a hlboký. Na tých rtg snímkach ke vidno malý kaz. Robim v zubnej ambulancii 12 eokov, ďalšie 4 som študovala zubného asistenta, kvantum školení, tisícky rtg snímkov. Je to vidno. Na zahryzovych je vidno kazy. Ak si z Košíc, robila som tam na klinike, schill v auparku, začali spolupracovať s poisťovňami, zavolaj tam a zisti aké sú ceny. Za nich dám ruku do ohňa ze sú skvelý a nespravia žiadnu blbosť ako táto tvoja zubárka.

ronie338
18. nov 2024

A to ze ty povieš tu ma boli nie je dané ze je tam kaz. Proste len vrtala a čakala co nájde a potom povedala ze hlbokx kaz.

bielasovicka
18. nov 2024

No toto je veľmi zvláštna zubárka. Hľadaj si inú.

ronie338
18. nov 2024

Nejde mi pridať fotku ako vid o malý kaz na zahryzovom snímku. Toto za mňa nie je dobra zubárka. Bolesť zuba sa vie prenášať. Paradoxne často pacient povie ze ho boli dole a pritom je horny zub problém. Spravi sa q je po bolesti. Alebo nevie určiť, nájde sa ktorý je problém a sa opraví a je po bolesti. Ale nie ze poviem boli ma ten a ten a ona vŕta. To robil jeden doktor co som počas školy bola uňho až dva dni ma brigádu a som šla. Takto sa proste zuby neupravuju. Ja by som si vypýtala os nej rtg snímky a šla by som aspoň na konzultáciu inde s tými snímkami a co mi povedia. A keď mala pravdu ze sú tam kazy ok ale ak nie sú a ona vrtala podala by som podnet. Lebo to je poškodenie zdravia keď zbytočne vŕta zub. Každý sa teraz snaží zachrániť zuby nevrta keď netreba, ak áno tak minimálne aby ostalo co najviac vlastných zubných tkanív, a ona vŕta lebo ty povieš zr ta boli ten a ten zub

ronie338
18. nov 2024
ronie338
18. nov 2024

@ronie338 to v krúžku je malý kaz

ronie338
18. nov 2024

Takto ho vidno na rtg, tak si predstav ako je vidno veľký kaz.

autor
18. nov 2024

tak mam vybrate nervy, ale stvrty nenasla, udajne zapaleny bol jeden, ked by som mala tazkosti, ze skusi najst aj stvrty, zub zatial otvoreny a dala mi tam vlozku nabuduce vyplni kanaliky

autor
18. nov 2024

@ronie338 tam tusim chodi kolegyna, mrknem cennik dakujem

autor
18. nov 2024

@ronie338 no ja sa teraz bojim, ze ked nenasla stvrty nerv bude problem, kolko je nervov v zube to vidno na rtg ze

autor
18. nov 2024

volala som inemu zubarovi cenovo podobne dokonca lacnejsi, tak ked teraz budem mat problem po akutnom osetreni pojdem uz rovno k nemu

janulik2008
18. nov 2024

@gemerka17 mne sa najviac páči ako jeden zubár povie že všade mám kaz a druhý žiadny kaz nevidi 😀

autor
18. nov 2024

@janulik2008 niektori za slaninu vystudovali

ronie338
18. nov 2024

@janulik2008 nerobia rtg. Kazy v medzizubnych priestoroch vidno len na zahryzovych snímkach. Preto sa majú robiť pri každej preventívnej prehliadke. Je to aj ak by náhodou bol problém dôkaz ze aha naozaj tam bol. Ale veľa lekárov ich stále nerobí. To akoby gynekológ spraví prehliadku bez cytologie alebo sona. Nie je kompletná. A vždy sa vysvetľuje pacientovi co vidno na rtg aj sa priamo ukazuje. Rovnako niektorý majú aj kameru, že robí fotky pred začatím, keď rozvrta zub, keď skončí. Niektorý keď rozvrtaju dajú zrkadlo do ruky a ukážu pacientovi. To je pre mňa správny prístup zubára. Ukáže vysvetli. Nie ze nič nevidí na rtg a vŕta hlava nehlava

autor
18. nov 2024

Baby a da sa mat dvoch zubarov naraz? ze by mi tie pootvarane zuby doriesil iny, pripadne aj stvrty koren, ze by nasiel🥺

gemerka17
18. nov 2024

Zubárov môžeš mať koľko chceš avšak len v prípade ak nerobia na poisťovňu.
K pôvodnej zubárke by som sa už nevrátila.
Ono ak sa bude robiť ošetrenie korenovych kanálikov bez mikroskopu, tak šanca ze ti to nevyjde a zub bude musieť ísť von je veľmi vysoká = sú to fakt zbytočné vyhodené peniaze. Je tu o tom popísané veľa.

autor
18. nov 2024

@gemerka17 tak hlavne ma stve, ze nenasla stvrty nerv a ostatne zuby pootvarane, len nemala uz cas na mna dat plomby, tak s tymi vlozkami beham nadalej a bolia ma, injekcia uz prestala posobit a vidim to na tbl, zajtra volam inde

gemerka17
18. nov 2024

Od tej zubarky odid, avšak to sa ti snažím povedať, že bez potrebnej techniky ti nikto tie kanaliky nenájde. To nemala šancu, jednoducho tam nevidí a robí na slepo. Ostatne zuby mohla zvládnuť. Čas na pacienta, odbornosť a kvalita práce je niečo čo u lacného zubára nenajdes. A vždy na to doplatis ty ako pacient, stojí ťa to peniaze a zdravie. Ak si chceš zuby zachovať, budeš to musieť zaplatiť znova.

autor
18. nov 2024

@gemerka17 ten druhy dr. ma same super recenzie, ale riez nema mikroskop, ale na ten fakt nemam. Zaspala som, ale strasne bolesti mam po zakroku, teraz nevoem ci je to v poriadku

gemerka17
18. nov 2024

Nie je to v poriadku, potrebuješ akutne ošetrenie s mikroskopom alebo zub vytrhnúť, pokus to zachrániť halabala bude len výkrik do tmy a strata peňazí. Bud teraz na pohotovosť alebo zajtra k novému zubárovi, akutne.

autor
18. nov 2024

@gemerka17 uvidim do rana, do kelu aj s tym vsetkym 😭

pozerala som aj ten cennik schill v KE, ale to je neralne od 530 jeden zub kanaliky, ked clovek zaraba 800 neda sa

joesvk
18. nov 2024

Nájdi so zubára inde.Michalovce,Humenné Vranov.

ronie338
18. nov 2024

A ktorý zub robila? Lebo 4 nervy nemá každý a záleží aj od umiestnenia. Ani zadné stoličky. Bežne majú dole šestky sedmičky 3 kanáliky. Hore šestka ma 4, nie vždy sa ale podarí nájsť. Zuby múdrosti sú zapeklite, môžu ich mat aj 5. 4ky a5ky max dva, zvyšok jeden. Málokto ma iný počet kanálikov. Naozaj je to raritne. Ale ona je na dve veci aj tak by som ju vymenila. A vieš sa v jeden deň odhlásiť u jedného a ďalší nahlásiť u druhého zubára co robí s poisťovňou. A nemusí to byť len k prvému v mesiaci, hoc kedy môžeš.

autor
18. nov 2024

@ronie338 robila mi 7 micku a teraz ako to mam rozba rane ma bolia presne tie zuby s ktorymi tam chldim ako na klavir, ale aj injekcia do vnutornej strany dasna ma priserne bolela a teraz sa to asi pospajalo. Ja som sa jej po zakroku opytala, ci sa jej podarilo vytiahnut vsetky nervy a ona, ze nie, ze stvrty nenasla, ale to nevadi, ze uvidime a uz som ostala nervozna, este aj ten chlor ci co tam davaju mi stiekol do hrdla a som sa skoro dovracala, iny zubar moze pokracovat ked mam takto pootvarane zuby?

autor
18. nov 2024

hore 7 micku

ronie338
18. nov 2024

Robia aj s poisťovňou. Ako jediný zo všetkých kliník schill. Pozri ak nemáš problém cestovať, viem ti poradiť v Poprade zubára. Vedela by som aj v snv ale ta ma toho kvantum. Pripadne môžem kolegyni napísať z KE ze kto ešte. Ona ich tam viac pozná. Ale ich pre to som písala lebo som tam robila keď sa klinika otvorila do 2021, šla som preč len pre to lebo som šla pomôcť otvárať ambulanciu do ba jednej doktorke co som sľúbila a mala som to hodinu vlakom. A viem ako tam ti zubári začínajú. Pretože si zakladajú na kvalite. Mám ešte jeden nápad ale nechcem to tu tak rozpisovať. Ak chceš napíš mi správu a napíšem ti co ma napadlo. Ak nie v pohode.

autor
18. nov 2024

@ronie338 napisem dakujem 🌹