icon

Bolesti hlavy a ucha

20. mar 2025

prosim co znamena ked ma boli bok hlavy a bolest ide do ucha? moze to byt zo zuba ? mala som aj tlak vysoky 144/95 a to ja bezne nemavam :(

majamat
20. mar 2025

bok halvy je siroky pojem. a tazko povedat. aj zo zuba moze boliet ucho , aj hlava.

co sa tyka tlaku, zas vysoky nie je, je len mierne zvyseny. a teda hodnotit tlak, ked sa necitis dobre je narocne, lebo hoci vysoky tlak sposobuje bolest halvy ( tnto ale vysoky nie je ), no na druhej strane, ak je organizmus nejakym sposobom zatazeny, cize bolestou hlavy napr , tak tlak moze ist hore. v takom pripade to nie je dosledok tlaku, ale pricina jeho zvysenia.

katina02
20. mar 2025

Môže to mať súvis, len podľa týchto informácií to ťažko povedať na sto percent.

srnka79
20. mar 2025

Podla mna uz je to tlak zvyseny (pokial to nie je merane po fyzickej namahe alebo velkom strese a ako pises, ze taky nemavas) a treba to sledovat, ked su pri tom aj bolesti hlavy a vyraza do ucha. Ak by to bolo opakovane, nebodaj zhorsenie zraku, zavrate a stupalo by to, tak kludne aj urgent, mojej mamine to pred pol rokom zachranilo zivot (nestrasim, informujem), ale jej uz stupal vrchny na 170 a odpadavala a nasledne bola pozorovana pristrojom zo tri dni a nabehla na liecbu tlaku, lenze mala 68 rokov. A zacalo to infekciou oka, do toho covid, nasledne aj zavrate, zistili zvyseny ocny tlak a aj bezny tlak vysoky, bolest hlavy az trpnutie. Mne sa presne v tej istej dobe zhorsil zrak, rovnako ocny tlak vysoky, takze znizovat kvapkami, k tomu tinnitus a migreny, az po pol roku (cize teraz v marci) mi na mr zistili nejake cievne zmeny, mam to v rieseni. Takze sice v klude bez paniky, ale preverit u obvodnej, ci ide len o prechodny stav alebo o zacinajuci problem na liecbu. Nevieme detaily, vek, ako dlho to trva, mozme len na zaklade vlastnych skusenosti povedat, o co islo u nas pri podobnych problemoch.

autor
20. mar 2025

@srnka79 beriem betablokatory , dnes uz bolo lepsie

autor
20. mar 2025

@srnka79 len sa mi trocha tocila hlava, asi je to zmenou tlaku aj pani v obchode ze ju bolela hlava tak uvidim budem to sledovat dakujem

srnka79
21. mar 2025

Tak drzim palce, nech sa zlepsi. Meteosenzitivni ludia to maju tazsie, poznam🙂