Bolesti po vybratí nervu zo zubu
Zdravim u zubara som bola uz pondelok s tym ze mi robil dva kazy a ked ma bude najblizsie boliet mam prist akutne.. a necakala som ze to bude uz v ten vecer.. hned na druhy den som tam isla musel sa vybeat nerv a cistit kanaliky.. nechal mi to otvorene .. no bolest bolo citit aj s anestezou.. o 2dni mi tam clozil chemicku vlozku.. presli tri dni a udajne by ma to malo pobolievat 1-3dni .. no ja mam velmi velke bolesti. kojim nwmohol mi nasadit antibiotika pretoze tie ktore by som mohla tak som alergicka na penicilin.. tabletky a obklady nepomahaju.. vobec sa to nezlepsilo ba naopak.. neviem co mam uz robit..
@lubka261 tak mne ich precistil a nechal otvorene tie dva dni aby mi hnis ktory som mala vo vackoch vysiel takze tlakom som to tahala a vypluvala aj s krvou a to som tahala ako s paty.. a potom naslednw mi to cistil znovu no nevedel sa docistit ake to bolo bohuzial zahnisane.. a potom mi to pekne vydenzifikoval tak chemicku vlozku co doslova zozerie vsetko okrem zuba a kosti.. najhorsie je ze nemozem si dat silnejsie nieco od bolesti a ani tiw antibiotika.. jedine keby som odstavila kojenie co kvoli malemu nechcem radsej trpim..
@katie_kate Podľa toho čo píšeš, máš to zle vyčistené, baktérie ktoré "kvasia" pod vložkou, zubom nepotrebujú k životu kyslík, takže zápal prebieha ďalej 😒 Pokiaľ ja viem, tak najskôr preliečiť zápal, potom ošetrovať. Ošetrovať v akútnom zápale, tak to je masaker. Neverím, že niesú ATB, ktoré by mohli užívať dojčiace ženy a bez penicilínu. Lebo určite sú. Skús sa nad tým zamyslieť, dojčiace ženy mávajú rôzne diagnózy (zápal pľúc, stredného ucha...) proste tie ATB musia užívať. Zápal ako ty opisuješ má tiež svoje riziká. Ja byť tebou, idem na pohotovosť, nech ti to aspoň kúsok otvoria, vypláchnu, vydezinfikujú, nech ten hnis odtečie. Skoré uzdravenie.
@katie_kate nebolo to málo? Vyberali mi nervy pred mesiacom, týždeň som mala otvorené, cítila som ako tade vyteká hnis, chodila som na čistenie tiež dosť bolelo, až potom dali liečivú vložku, znovu čistili až po mesiaci mám stálu, dlho bolelo, teraz je už dobre
@katica06 ja netusim aky je idealny cas to mat takto
@jamimo dakujem pekne za info je to mozne.. tiez mi to nedava zmysel teraz ze najprv sa ma riesit zapal...
@jamimo a bohuzial pohotovosti zubne su u nas do 12 co ma nenapadlo ist
@katie_kate tak skús zajtra alebo hneď v pondelok k svojmu zubárovi. Možno by nebol od veci RTG snímok. Držím palce
@katie_kate kanáliky, ak je možné, nech robí skúsený lekár, čo má mikroskop. inak je to neverending story

mne sa podobne stalo ked mi cistil kanaliky, bolelo to ako sialene par dni, musela som tam ist a precistil ich este raz, zrejme tam daco ostalo alebo vzduch neviem... potom uz to bolo v poriadku