icon

Bolestivá podkožná gulička na pysku

marietuska
26. máj 2016

ahojte,všetci
pred par dnami ma cosi pobolievalo pri rozkroku hore,pri zhybe,ale nevenovala som tomu moc pozornosť. potom som mala styk, a po nom ma dost stipalo, aj pri moceni tak somsi dala canesten a tak, (to mávam castejšie,tak to uz moc neriešim,to je od mechura vacsinou,nejake bakterie)
a no dnes som si nahmatala takú mensiu gulicku akoby pod kozou hore na jednom pysku. je az tak vysoko ako sa zacina klitoris a smerom akoze do nohy, k rozkroku, k zhybu a nohe..
je to menšie zacervenane miesto a strasne to boli,ked sa toho chytím.neviem,čo si na to dať ?propolis,alpu, alebo niečo ?na dezinfekciu,je to asi nejaky zapal, ale netuším coho.a co na to...v lekárni mi nevedela povedat.
za každu radu budem vdacna,lebo je to neprijemne a bolestive....dakuejm 🙂

marietuska
autor
29. máj 2016

@three a prosím ťa,to dostat normalne aj v lekárnach,alebo ? lebo mne na to v lekárnach dokonca som v troch bola,mi na to nevedeli poradit vobec niť...len dezinfikovat alebo propolis,alebo cajovnikovy olej...co mam aj doma..a potieram striedavo,ale prakticky nepomáha,cize netusim,co s tym mam robit,nech to zmizne uz co najskor, mam bolesti trosku .apredsa len nepridáva mi na pohode,ked to tam mam a vidim to :( a z coho sa to robí,povedali ti ,?dokedy to zmizne ?

three
30. máj 2016

No myslim, ze je to na predpis - ale mne to vytiahlo hnis z vecera na rano..naliat na gazu, prilepit a do rana to bolo prec

marietuska
autor
30. máj 2016

@three skoda,ze je to na predpis :(( ufff...tak to si sama neporadím...dakujem za radu ...a tiež ta to velmi bolelo ,a všetko ? a mala si to skoro pri zhybe a bolo to cervenšie,resp..ffialove ??

snapi
30. máj 2016

@marietuska nabuduce si to rozhodne nevytlacaj......Fakt to nerob.....ja ked mam taketo nieco, tak si natieram gafrovou mastou s ichtamolom...da sa kupit v lekarni. natriem, prilozim gazovy svorcek a necham takto do rana. Opakujem podla potreby. Gazovy svorcek davam preto, nech tam mam tu mast celu noc, nech sa mi neobtrie o pyzamo...Stiahne ti to ten zapal, zmakne to, a bud to praskne samo pri nejakom pohybe, jemnom dotyku, alebo sa ti to akoby vstrebe a zmizme ti to po par dnoch samo. Ak sa ti to nezmensi, smer doktor. Ak sa ti to bude zvacsovat, zvysi sa ti nebodaj teplota, tak aj smer pohotovost....Mne sa tvoria taketo gulicky z casu na cas a to sa pri tom ani od isteho casu neholim, len striham....

three
30. máj 2016

@marietuska no ja som si to tiez chcela vytlacit ale sestricky povedali, ze v ziadnom pripade..a navyse to bolo nejak hlbsie pod kozou, lebo aj ked som sa o to pokusala, tak to neslo..mna to nebolelo, len ma stvalo, ze to tam mam..ked ta to boli mozes to mat zapalene..radsej s tym potom chod

marietuska
autor
30. máj 2016

@snapi no ja sa zial na natlak frajera musim holit, niekedy iba striham,ale strihanie je lepsie, fakt,toto je asi vazne z holenia,alebo co...daco sa zapalilo..
nemam to vytlacat fuha ,robim to uz druhý den,ale moc to nejde, no ked to vytlacam to je este len bolest vidim vsetky hvoezdy,preco sa to nema vytlacat ?
no presne tuto mast mam...a davam si ju prikladam,ale nic moc...
aj teba to bolieva tak velmi ?ci iba mna ?

@three prečo sa to nesmie vytlacat ? co si tym mozem daco sposobit ?ale ano,ani mne to moc nejde vonku....natieram vsetkym moznym uz vazne ....

mimi1237
30. máj 2016

@marietuska Uz je pondelok,diskusiu si zalozila tusim v piatok,ci cez vikend.Preco si nebola u lekara,ak mas zdravotny problem ,ktory ti vyslovene vadí a bolí ta ....hm?

three
30. máj 2016

Asi aby sa to nezapalilo

marietuska
autor
31. máj 2016

@mimi1237
@three dnes som uz bola u lekára,skor sa nedalo, obvodna mi dala na to mast belogent ci tak nejako, atb mast a mam to potierat sedem dni. ale bolest -tak uz moc necitim,len furt to tam je ,zialbohu....tak dufam,ze ta masticka spravi zazrak 🙂))

snapi
31. máj 2016

@marietuska nevytlacat, aby si si tam enzaniesla infekciu a zapalovalo by sa ti to este viac.... Ono ani neholenie to nemusi poriesit, ja mavam sem tam na inom mieste trocha ako ty a aj teraz mam zapaleny chlpok, hoci som sa na tom mieste neholila uz rok a pol...nechapem tomu, ale tak nevadi...jasne, ze to boli ako fras, je to na citlivom mieste. Ono musis na ten krem dat ten stvorcek, lebo sa nevsakuje poriadne a teda sa hned otrie, takze nech tam an tom mieste neoazaj vydrzat.

pehavcek
31. máj 2016

Keď vytlacas, tak okrem iného čo už tu bolo spomenuté , si to môžeš zatlačiť hlbšie a infekciu zaniesť aj do ďalších casti a vedľa sa ti môže spraviť ďalšia.alebo keď to zatlačiť hlboko tak už len rezať.takze netlačí len liec

marietuska
autor
31. máj 2016

@snapi je to prisserne..trhavo to boli. ale zase nie tak,ze to nemozem vydržať.
@pehavcek @snapi no chyba bola ta,ze ja som si to dvakrat vytlacila,ale cistymi rukami,aj som to hned dezinfikovala, lebo baby mi to tu radili,ze oi to tiež tak spravili,ale asi som veru horšie urobila,lebo mamm to take dofialova,sice je to o cosi menšie,ale dofialova ..a asi zapal tam bude,kedze to boli tak trhane..nechapem z coho sa to robí,možno preto,ze som brala norefisteron 10 dni, možno..to tam píšu, ale doktorka sa snazila dala m ina to masticku,tak snad sa TRAFILA a neposkodim si nou.lebo som citala neziaduce ucinky,a tam je napisane,ze moze vzniknut zapal vlasoveho vacku,len ja neviem,ci prave to nemam a to ma akoze ta mast vyliečiť ..
prestanem sa holiť,len sa zacnem strihat odteraz a vidim..ale podla mna sa to robí aj z tepla,ked je to spotene..:(
ja len dufam,nech to rycho prejde, nech to potrem a prejde a nech sa to nikdy nevrati lebo mat taketo intimne problémy je priserne :(a ked ani netuším z coho vznikaju

tanita007
31. máj 2016

Ahoj,Florsalmin roztok,nastriekať po každom WC.Hlavne nemačkať keď je to ešte len v začiatku,treba to nechať vyhnisať aby si to našlo cestu von.Vtedy to už pôjde lahučko vytlačiť.Nemusí to byť z holenia ale aj môže.

olifcek
31. máj 2016

@marietuska proste sa upchali zlazove kanaliky, ci co... mne to vysvetloval gyndos 🙂 je to neskodne 🙂 a vobec si neurobila chybu, ze si si to vytlacila 🙂

joja35
31. máj 2016

mala som presne taky vred....bolestivy a s hnisom...po prasknuti mi to gynekolog odborne vycistil a je vsetko v poriadku...

marietuska
autor
31. máj 2016

@joja35 ano? a aj pod kozou si to mala ?a strasne bolestive ?kolko ti to trvalo,kde presne si to mala ?a bolo to aj farebne ?ja vidim,ze cez kozu to presvita akoby fialova,ci co...

@olifcek a z coho sa mozu prepána upchat mazove kanaliky :(( ja nechapem vobec tomu...dezinfikujem ako to ide,ale bojim sa, staršne dlho m ito už trva...nahmatala som si to asi pred vyse tyzdnom..odvtedy sa to mierne zmenilo....vyhnisalo to,ale furt to tam je a je to strasne tvrde a bolestive a tak :(ach jaj

joja35
1. jún 2016

mala som to na pyskoch, pod kozou. je to cysticka, ktora sa plni hnisom a po prasknuti alebo vycisteni nastane okamzita ulava. ja som s tym isla gynekologovi, vycistil mi to, dal dezinfekciu a odvtedy nic...navstevu neodkladaj aj ked ta to bude nieco stat.

olifcek
1. jún 2016

@marietuska ked si to poriadne vytlacis, bude to ok 🙂 netreba ani dezinfikovat. no a ako sa to moze stat? je teplo, cize aj od vlozky...

marietuska
autor
1. jún 2016

@joja35 a samo to neprejde ,neprestane ?:( musim za nimist ?vsak si to cistim a dezinfikujem aj sama..dokonca mam uz od obvodnej na to mastičku....
@olifcek no nechcem to moc tlait,strasne ma to boli,vidim hviezdičky,ked to tlačím...no teplo je ,bola som spotena,tak sa to asi tam nejak sparilo :( a aj vlozky som veru nosila cez to teplo,ale nikdy predtym sa mi to nestalo,ach :(

magdi21
1. jún 2016

Je to zapálené.Ak sa tam nadalej bude tvoriť hnis, bude treba ísť k chirurgovi.Obvoďáčka dá lístok. Hanbiť sa budeš, ale isto sa ti potom uľaví. Dezinfikuj si to to betadinom( aspoň 3 x denne).A nejaké repíkové obklady. Tým nič nepokazíš 😉 .

tanita007
1. jún 2016

Nerýp do toho,môže sa stať že si infekciu zanesieš do okolia,príp.do hľbky a dostaneš teploty.Potom to už nebude sranda.Ja osobne by som tomu dala pokoj čo sa týka vytláčania,a skúsila zo 2 dni ten Florsalmin/to je extrakt za šalvie/ pár krát za deň potrieť.Malo by sa to zlepšovať ,ak nie určite lekár.No záleží aj v akom stave to máš.Ak tam už máš nejakú ranu išla by som určite hneď.Hlavne si to netlač teraz keď to velmi bolí a vidíš pri tom hviezdičky od bolesti.

tanita007
1. jún 2016

@marietuska A videla to vôbec tá obvodná?Myslím,že asi nie....Či len nedala masť na zápal všeobecne podla tvojho opisu.

marietuska
autor
1. jún 2016

@tanita007 ale nie,rana tam neni,to uz by som bezala na pohotovosť ..nie..nehazardujem tak so sebou, neni tam dokopy nič,len take tvrdie pod kozou a fialovej farby to je trošku...cize zapalene..nic viac a boli ma cela oblast z toho ,tak pobolievaa proste....obvodna ja som jej to chcela ukazat,a ona ze netreba, vobec..a dala masť naslepo prakticky, nevidela,nechcela to vidieť..och ved asi jej to bolo,ked je to na takom mieste :( asi dala masť na zapal vseobecne skor.
@magdi21 tak k chirurgovi ma nik nedostane,aby mi to rezali,to v krajnom prípade..ale počkám este par dni,ako to dopadne...
čo myslíte keby som si okrem tej masti na to davala aj propolis?ten mi krásne vždy vysusuje vyrazky na tvári..aj v ohanbi ked ich mam na povrchu
ale toto je skor asi nejaka cysticka proste,kedze to nechce prestat uz vyse tyzdna ach...
n

netlačím si to vobec..a len dezinfikujem...ja nechápem,ako može byt taky vred tak bolestivy ze to stale citim,nechapem tomu vobec...co sa toto deje...ach..hroza.nech uz to prejde co najskor,nechcem s tym uz nikam chodiť,je mi to trápne nanajvys ..toto furt dakomu hovoriť a ukazovat to a gyndos by ma zase vysmial,ze co tam chodím :( s malichernostami,ze na take nema cas,ako mi povedal minule,ked som tam dosla s uzlinou zdurenou v tej oblasti, ze co tam robim sana mna dival...:( ach ,to bolo trapne..

pehavcek
1. jún 2016

neviem či som si to len nesprávne vysvetlila ale ja mám z teba pocit, že si to stále obzeráš, chytáš, stláčaš a skúmaš. Čím viac do toho ideš, tým viac to dráždiš a zatláčaš do hĺbky. Vôbec nesúhlasím s tým, že to máš pokojne vytlačiť. Ak by to bolo vyhnisané smerom von tak by ti to už dávno bolo pri tlačení vyšlo. Ak je to bolestivé a fialové, znamená, že si to stále tlačila ale ono to vyhnisané nebolo a spravila si si tam pravdepodobne nejakú modrinku. Proste ti to pod tou kožou zakrvácalo. Takže moja rada je: Prestaň do toho rýpať a chytať to. Vyčisti to dezinfekciou, masť ktorú ti dala doktorka daj na stvorcek gázy alebo niečo podobné, daj si to tam a nechaj to pôsobiť. Prestaň sa na to tak sústrediť. Máš to v hlbke a nevylieči sa ti to zo dňa na deň. Chce to liečbu aspoň 5 dní. Kúp si peknú knižku, vypadni niekam na kávu, sústreď sa na niečo iné. Ak to dokonca týždňa neprejde, choď v pondelok na gyndu. Buď ti s tým pomôže gynekológ alebo ťa bude musieť poslať na chirurgiu. Poznám kopu ľudí, ktorým rezali vred na zadku. Prežili to, sú tu žíví a zdraví. A to, že sa ti to spravilo teraz, neznamená, že sa ti to bude robiť pravidelne.

pehavcek
1. jún 2016

a zmeň gynekológa. Toto sú veci, za ktoré ťa nemá čo vysmiať. Ty nie si lekár a nevieš posúdiť čo tam máš. Mohlo by sa stať, že práve kvoli takémuto prístupu sa bojí prísť pacientka, ktorá má napr. genitálny herpes. A liečba je predsa v jeho kompetencii. Takže hladaj druhého gynďoša. ja som tiež nebola spokajná s mojim, síce bol veľmi milý ale neliečil to čo mal, tak som od neho odišla. A nový ma dal doporiadku.

tanita007
1. jún 2016

@pehavcek presne súhlasím s tvojim názorom

marietuska
autor
1. jún 2016

@pehavcek dakujem za rady, vsak sa snazim,práveže vobec si to neobzeram,ani nechytam,tavrim sa,ze to nemam,len ked citim tu bolest .D to sa potom horšie všetko rieši....:D a musim teda na to mysliet ..nestlacam to ani nič..nevyhnisalo to vonku, takze nič cakam ..mam tam momentálne tu mast a tak caje pijem proti zapalu,a tak...gyndos moj,no on je kapitola sama o sebe, on mam pocit,ze ho otravujem a pritom tam chodim raz za dva roky,a:( ale strašne vazne ..ako sa chová.
snažím sa to vylieciť,dufam,že budem uspešna !!dakujem baby za nazory..snad nebudem musiet ist ku gyndosovi ani ku inemu doktorovi...snad to ustupi samé ,pomocou mastičky..a ak nie,tak neviem. neviem mne osobne sa to zdá dosť malichernosť na to,aby som trielila k gyndosovi, zase ma vysmeje a chapete,no vred proste ..co uz s nim,sice na haklivejšom mieste,ale taktiez mohol vyrast na tvari,alebo kde..proste vyrazka ..nemozem to brat tak tragicky, iked bolest je..hm,uvidim,co bude do vikendu,potom spravím s tym daco.
este raz,som asi nepochopila, preco to sfialovelo ??? ale ono to bolo fialovejsie a cervensie,aj ked to rastlo , ked som to ešte nestlacala,zial..nie az po vytlacani.

magdi21
1. jún 2016

@marietuska sfialovelo to preto, že je to zápal. Pod tým sa ti tvorí hnis. Môže to ustúpiť samé, ale ak to bude viac bolieť a bude to na dotyk horúce( a nebodaj aj bude ťa v tom trhať), nečakala by som na návštevu lekára. Mám niečo podobné za sebou (aj ked nie na takom mieste ) a tiež som musela ísť. Po otvorení a dezinfekcii , bola úľava. 😉 Neboj nič, sme baby 🙂 ( Vydržíme) 😉

pehavcek
1. jún 2016

Ak to bolo fialové a červené aj predtým ako si tlačila tak to je pravdepodobne prejav zápalu. Ty to len pekne liec, buď ti to zmizne a vstrebe sa, alebo vyhnisa alebo to bude rovnaké alebo horšie a to už pomôže iba lekár a pravdepodobne narezanie a hĺbkové vyčistenie.viac neporadim.nie som lekár. Nechces ku gyndosovi ísť ale my tu s tebou zázraky neporobime (myslím to v dobrom). Niekedy sa proste musíš zaťať a ísť a nech si myslia o tebe čo chcú. Daj tomu do pondelku cas a potom uvidíš.

marietuska
autor
1. jún 2016

@pehavcek ano,istotne tomu dám cas,budem to vsemozne liecit do pondelka,apotom uvidim,co s tym,pripadne pojdem za tym gyndosom.hm..
aj som predpokladala,ze sfialovelo to preto,lebo je tama zapal..ach:( hroza fakt,ale z coho to netusi ani boh vazne..@magdi21 dufam,ze to prejde same iba s mastickami,kebyze mi to ma rezať,tak asi sa obesím. zaziva rezať boze..
ja práveže nie som clovek,co vydrzi vela,bolest a tak celkovo,preto mam z toho stres normalne,co to je..a nech je to uz preččččččččččč ,lebo sa asi zblaznim..a nech sa to uz v zivote nevrati !
tak mna v tom trhane boli od zaciatku, a je to fialove,aj teple na dotyk,aj švetko,cize zapal tam je...len co snim :(