Bolestivé a studené nohy
Zdravím vás.
Idem si sem po radu a skúsenosti.
Už dlhší čas mám pocit ťažkých nôh, akoby aj opuchnuté (ale v skutočnosti opuchnuté nie sú, len tu ide psychika do popredia), studené a stuhnuté svalstvo.
Absolvoval som aj cievne vyšetrenie, ktoré neukázalo problém s cievami. Dr.mi povedal, že cievny systém (nohy) je v poriadku.
Môžu byť teda nohy ťažké, "opuchnuté", únavné a studené zo stresu a zlej obuvi? Často si nohy, hlavne keď ma bolia, obzerám, či nie sú opuchnuté. Pretože si vtedy namýšľam, či to nie je cieva... bolia ma obe ale viac ma bolí a nepokoj pociťujem v ľavej nohe, mám pocit, akoby to bolo aj svalstvo, pretože ma bolí v oblasti lýtka a stehna, za kolenom a keď si nohu pomasírujem, mám pocit pulzovania na priehlavku. To už bude as"úradovať" psychika, že? Nohy si po kúpeli natieram hrejivým a chladivým krémom. Čo vám pomohlo? Môže tu hrať rolu PSYCHIKA, OBUV, STRES A ÚNAVA?? Nemusí to hneď byť upchávanie ciev. Ospravedlňujem sa za dlhú správu, za NORMÁLNE komentáre, odpovede, ďakujem.
@ninka297 môže byť...len divne je, že ma bolí ľavá noha viac, aj také divné pocity v nej mam...akoby mi niekto/niečo tlačivo a ťahalo svalstvo, šľachy v lýtku a v stehne...plus aj v priehlavku mi pulzuje...
Cievne je OK, tak neviem. Možno od chrbtice, obuv alebo psychika...a možno všetko dokopy. Ale cievy asi nie.
@fifozbs nemali ste covid? Ja som mala veľmi podobné + pocit akoby mi dážďovky v lýtkach chodili, cievne tiež OK, trvalo to dlho aj pár mesiacov a potom prešlo, Dr. zhodnotila ako post covid
@xela007 dobry den ja som momentalnr po covide 3 mesiace ale po mecelom mesiaci som.mala akoby dalsiu virozu a od vtedy ma velmi bolia lytka a stehna zo zadnej strany a trpim silnou unavou mali ste to podobne? Co vam vtedy pomihlo aj som uplne neschopna tie nihy su take intenzivne ze mam pocit ze mam stale chripku mali ste podobne stavy za tyzden mam termin u lekata ale krvne testu boli ok tak preto ma napadol tiez post covid ...nepomohlo vam cosi na to? Dakujem

@fifozbs nemali ste covid? Ja som mala veľmi podobné + pocit akoby mi dážďovky v lýtkach chodili, cievne tiež OK, trvalo to dlho aj pár mesiacov a potom prešlo, Dr. zhodnotila ako post covid