Puchnutie nohy, ktoré nie je spôsobené cievnym systémom
Ahojte, máte nejaké skúsenosti s puchnutím nohy, ktoré nie je spôsobené cievným systémom. Už cca rok a pol mám stále 24hod opuchnutú ľavú nohu, lýtko pod kolenom, nepuchne mi ani členok ani priehlavok, len polovica lýtka od kolena dole. Najskôr bol rozdiel 2cm, potom 3cm a teraz už 3,5cm od pravej nohy. Obvodný ma poslal na cievne kde zistili vnútorné kŕčové žily cez celú nohu, tak som predpokladala, že to bude tým a dala som si žilu odstrániť, od zákroku ubehli dva mesiace a noha je stále taká istá, dokonca o pol CM zasa širšia. Lýtko mám citlivé, nie veľmi ale keď si pritlačím tak ma pobolieva a mám stále pocit takého tlaku. Cievny povedal, že to nie je žilami, už neviem čo s tým robiť, hanbím sa, vyzerá to zle. Mali ste niekto niečo takéto podobné? Čo vám na to zabralo?
@anavixy veru nie, teda ani neviem v akej ambulancii robia na to vyšetrenie, obvodný ma poslal len na cievne a ďalej to už nerieši.
No lymfaticky system riesi tiez angiolog, cievny lekar… mozno skuste este ineho 🤔
mojej kamarátke tak opuchla najprv jedna na lýtku o 1 mesiac druha a sa jej naliali vodou .Má choré obličky.

Lymfedém bol tiez vyluceny?