icon

Bolestivé pľuzgiere na perách pri mori: Čo robiť?

maminatimka
27. máj 2024

Dievčata , každy rok chodíme k moru a po par dňoch sa mi na perach vždy objavia take bolestive pluzgiere, beriem všelijake vitaminy aj b komplex, mam svoj vlastny pribor, alebo je to od slnka?? Neviem čo už vyskušať ☹ a druha vec že v lietadle ma strašne bolua uši, prisaham ja som všetko možne vyskušala ☹ nič nepomaha ☹ poradte 🙏🙏🙏🙏

smutok20
27. máj 2024

@maminatimka skús si kúpiť balzam na pery aspoň s SPF 50. Majú ich aj v DM. Mne to pomohlo, tiež som to mala a bolo to zo slnka.

kp7333
27. máj 2024

nie je to herpes? ten sa zvykne aktivovat ma prudkom slnku.

maminatimka
autor
27. máj 2024

@smutok20 nemam blizko Dm ☹

maminatimka
autor
27. máj 2024

@kp7333 je to akoby herpes, taky pluzgierik a bolestivy a furt iba tam

betulinka1
27. máj 2024

@maminatimka tak skoc do lekarne alebo si objednaj cez net ale ber SPF 50.

nikaeli
27. máj 2024

@maminatimka to bude zo slnka, spálené pery - je tam jemná kožička, pravidelne ich krémuj pomádou, aj keby nie s SPF. Určite nájdeš akúkoľvek drogériu alebo lekáreň. Ja počas dovolenky vymastím celú pomádu, mám ju v každej taštičke, kabelke, fakt všade.

betulinka1
27. máj 2024

@maminatimka Dr. Max lekaren

maminatimka
autor
27. máj 2024

@betulinka1 dakujem ❤ skočim do dr max, labello mam ten cherry ale tam nie je žiadna ochrana
@nikaeli

kp7333
27. máj 2024

hlavne sa treba vyhybat slnku v case od 11.00 do 15.00.

nikaeli
27. máj 2024

@maminatimka skús balzam bez akejkoľvek príchute, farby, vône. Nejaký 'basic'. Možno ak by si našla s nechtíkom lekárskym 😉

belaanabela
27. máj 2024

@maminatimka holky Ti dobre rádia, chce to balzam na pery s OF....moja mama má presne toto isté, a máme to už odskúšané.

anna777115
27. máj 2024

Toto sa aj mne robí normálne mám rozleptane celé ústa ešte aj bradu zliatu. To, je od soli. Mne pomáha nahrubo natrieť okolie úst nejakým mastným krémom, aby tá slaná voda neprenikla ku pokožke.

amelie2017
27. máj 2024

Je to zo slnka, zijem pri mori a balsam na pery s 50 ochrannym faktorom je must have. Nedam si a hned mam cele pery ako opisujes. Plus aj nos. Ak sa nenatriem, herpes na cely nos.

didian
28. máj 2024

Obycajny med...vyskusane

cukroska
29. máj 2024

@maminatimka to je herpes zo snka,.To mám každý rok pri mori aj ja. Inak doma nikdy ani v lete. Už používam balzam s faktorom,ale aj tak sa mi ku koncu urobil.

cukroska
29. máj 2024

@maminatimka stačí kúpiť krém z vyšším faktom a natrieť pery. Buď pomôže alebo nie.

maminatimka
autor
29. máj 2024

@cukroska to si ma nepotešila ☹ je to bolestive jak fras...ale vyskušam ten balzam a uvidíme...

cukroska
30. máj 2024

@maminatimka možno to nebude tvoj prípad 🙏 Ja to píšem za seba. Spočiatku som to nejako ani nevnímala,ale už som si to dávno všimla ,že na každej dovolenke som označkovaná 😬 A došlo mi to hneď,že silné slniečko ,more možno aj slaná voda a pluzgiere mi zdobia ústa. Zvyknem dať hneď zovirax a niekedy je menší a niekedy nie.
Už si natieram balzamom,ale keďže nie som zvyknutá tak to veľký efekt nemá u mňa. Minule úplne mi koncu sa mi urobil.Ano je to bolestivé ja si to veľa alpujem teda vysušujem a trvá to dlhšie kým sa zahojí.