icon

Bolí ma chrbát medzi lopatkami a mám bolesť na srdci

dubek
25. máj 2023

Dobrý deň
Možno má niekto alebo mal podobný problém a bude mi vedieť poradiť, chystám sa k lekárke viac krát som sa u nej s týmto sťažovala stále rovnaká odpoveď a len lieky od bolesti 😒
Už asi dva týždne ma boli chrbát medzi lopatkami a vpredu kľúčné kosti ale najväčší problém mi robí akoby bolesť na srdci akoby stres aj sem tam pichnútie cítim sa už dva týždne "na infarkt" samozrejme hneď myslím na najhoršie. Nemá niekto skúsenosť či to je skôr chrbtica alebo niečo zo srdcom??

Strana
z2
diewcatqoo
25. máj 2023

Inak, disekcia aorty sa prejavuje naozaj rozne, nemusi zakazdym boliet chrbat. Moj blizky clen rodiny mal akutnu disekciu aorty a chrbat ho nebolel, ani hrudnik. Takze netreba hned pri kazdej bolesti chrbta mysliet na to najhorsie.
Samozrejme, netreba nic podcenit, ale netreba sa vzdy obavat tej nahorsej diagnozy. U mladych ludi pri bolesti chrbta ide vacsiou o bolesti z chrbtice alebo o bolesti spojene s traviacou sustavou.

aniee_aniee
25. máj 2023

@dubek skús zajsť k fyzio, zrejme ide o problém v chrbtici,blokuje nerv v oblasti hrudníka 🙂 nemysli na najhoršie🙂

stanulienkat
25. máj 2023

Keď ťa bolí medzi lopatkami, zrejme máš zablokovanú hrudnú chrbticu, bolesti vystreľujú aj do hrudníka. Pacient si potom myslí, že má srdcové ťažkosti. V drvivej väčšine to nie je pravda. Môže sa pridružiť aj ťažkosti s dýchaním, ale stále je to od chrbtice. Ak by si mala problémy so srdcom, tak by si bola v takom stave, že do 10 minút voláš sanitku.

betulinka1
25. máj 2023

@dubek to teraz bude citit a bat sa vela ludi, led si prečítali o smrti toho herca. Mozes mat problem s chrpticou a citis to ako bolest chrpta. Na bolesti chrpta nie su lieky ale jedine cvicenie. Cize zacni cvicit a uvidis cinti ti prejde. Kukni stranku fb, rozhybto alebo na youtube rychla fyzioterapia. S tym vies zacat doma. Idealne je ak pojdes za fyzioterapeutom a rehabilitacie. Naucia ta cvicit. Potom vies aj doma. Napr. Sm system je super ale to ta musia najprv naucit ako spravne cvicit a dychat pri tom.

kris_tin257
25. máj 2023

Ja som skončila na pohotovosti kvôli tomu že som nevedela poriadne dýchať, pravá strana pľúc ma bolela nevedela som sa zhlboka nadýchnuť pichalo ma a ta bolesť vystreľovala do pravej ruky ktorá mi trpla... Mala som problémy nakoniec s pravou lopatkou niečo zablokované čo mi vystreľovala do pravej strany tela, čiže ja chodím pravidelne každý mesiac na fyzioterapiu to pomáha

dubek
autor
25. máj 2023

@betulinka1 dakujem

vanilkovazmrzka
25. máj 2023

Bude to od chrbtice, treba trosku zacat cvicit, posilnit core, chrbat, a zlepsi sa to. Netreba ziadne krkolomne cvicenia, idealne by bolo absolvovat nejaku rehabilitaciu v nemocnici.

milan64
12. dec 2023

@dubek Mam to iste. Hlavne zachovať kľud. Srdce to zrejme nie je aj ja mam testy na srdce negatívne. Všetko by som mal mat v poriadku a aj tak sa mi zle dýcha a aj tak cítim pichanie a pálenie na hrudi a neviem co. Idem o hrudnu chrbticu a blokove postavenie stavcov čo spôsobuje utlačanie spinalnych nervov ktoré vedú do hrudníka. To znamená do srdca, pľúc a dýchacej trubice. Tuším aj do žalúdka. Já mávam dní kedy je fajn, alebo naopak kedy mi tlači asi na všetky organy a je mi ťažko od žalúdka, ťažšie sa mi dýcha a srdce hapruje. Ale to je len nervový vzruch. Reálny problém to nie je len mozog mysli že áno. Preto vyvolala paniku.

Strana
z2