icon

Bolí oprava zubu?

28. aug 2023

Ahojte baby boli vrtanie zubu? Alebo endodoncia? Je to bolestive? Raz v zivote mi len trhali zub a to bolo ok tak sa jemne obavam tohoto. Dakujem

gejb
28. aug 2023

Si šťastný človek keď to nevieš 😁😁 záleží aký hlboký máš kaz. Ak len povrchový tak je to skor nepríjemné, teraz ale väčšinou už pichaju injekciu na umrtvenie

tuippo
28. aug 2023

daj si pichnúť lokálnu anestézu. Ja tak tiež absolvujem zubné ošetrenie. Som potom viac v kľude

iwesska
28. aug 2023

Oprava kazu vobec nijako dramaticky neboli - mensi vibec a hlboky trosku. Treba sa nastavit psychicky na to,ze to moze byt neprijemne a mysliet cely cas na to,ze zubar sa snazi odstranit ten cierny hnus,co tam mas. Nikdy si anestezu nedavam. Endodencia ma caka,to ale s anestezou. Zatial neviem posudit.

rachel36a
28. aug 2023

Oprava zubu boli podstatne menej ako trhanie...pokial nemas velky kaz az do korenoveho systemu

gemerka17
28. aug 2023

Dnes sa píše rok 2023 a lokálna anestéza je bežná vec. Je to malý v pich a počas ošetrenia už nič necítiš, za ten drobný príplatok to stojí pri každom ošetrení.

katulienkax
28. aug 2023

@iwesska zijeme v 21 storoci existuje anesteza a netreba sa psychicky nastavovat. Ja som mala velmi citlivy zub , bolestivy uz pri fuknuti, nepotrebujem si dokazovat ze zvladnem bolest

veselo_neveselo
28. aug 2023

V tomto storoci uz sa do zubov nevrta nazivo. Kto to stale robi je podla mna masiar a nenechala by som si to robit bez znecitlivenia.
Toto je dovod, preco sa vela ludi boji zubarov, aj ked sa vobec bat nemusia.
Preto koniec mytom, lokalna anesteza a mozu ti v ustach robit cokolvek a nebudes to citit. Ak to citis, treba sa ozvat a dopichnut. Navsteva zubara ma byt v dnesnej dobre bezbolestna.

veselo_neveselo
28. aug 2023

@rachel36a Aj ked je kaz velky, tak jeho oprava pri spravnej anesteze bude bezbolestna.

viky173
28. aug 2023

ak mas zapal, tak anesteza nemusi uplne zabrat

klejkaez
28. aug 2023

endodoncia len s anestézou. To ide hlboko a prepchavaju sa kanaliky. To je oproti trhaniu zuba masaker.

katka5161
28. aug 2023

Endodonciu by si bez anestezy nezvládla. Mne pichli 2 injekcie do dasna ktoré nezabrali, následne injekcia do svalu a tak. Ale stale som to trosilinku cítila. Da sa vydrzat. Aspon neprídeš o zub 🙂

estellas
28. aug 2023

@veselo_neveselo Moja zubárka nepoužíva anestéziu pri vŕtaní. Len ak ju poprosím aby mi dala mi dá ale inak nedáva.

gemerka17
28. aug 2023

@estellas treba zmeniť zubára, máš masochistku vychovanu socializmom. To preto. Treba prejsť do roku 2023.

rachel36a
28. aug 2023

@veselo_neveselo za mna je anestez pri oprave zuba zbytocna

iwesska
29. aug 2023

@katulienkax Vsak to je tvoje rozhodnutie. Mna to neboli tak,ze by som potrebovala anestezu. A plombu mi robil taku,ze ju mam polozenu na nerve. Proste to beriem ako sucas osetrenia,nepotrebujem mat kvoli tomu strpnutu polku ust. Autorka sa pytala ci to boli. Tak som odpovedala,ze to nie je nic strasne.