Bude poisťovňa preplácať dentálnu prehliadku, keď som nestihla preventívnu?
Na preventívnu prehliadku sa chodí každé dva roky. Naposledy som bola 31.12.2023. Dnes som volala že sa chcem objednať na preventívnu prehliadku. Sestrička povedala, že majú plno,že až si zavolám v januári. Chcem sa spýtať, ak pôjdem na budúci rok na dentálnu bude mi preplatená poisťovňou? Alebo nie, keď som nestihla prehliadku. U gynekológa a zubára mám urobenú prehliadku.
neviem moja ,ale ja ked idem vseobecnemu tak sa neobjednavam , pridem do cakarne a cca do hodinu som už preč ...
@princkrason asi nezije v zaprdenej dedine kde funguju este cakarne
neviem moja ,ale ja ked idem vseobecnemu tak sa neobjednavam , pridem do cakarne a cca do hodinu som už preč ...
@princkrason No u nás sa musíš objednať, ale nečakala som že budú mať plno, lebo sú tam dvaja lekári. Iba ak ideš na prehliadku do práce tak tam sa neobjednavas lebo si to platíš.
@princkrason To, ze takto to funguje u vas, neznamena, ze to tak funguje vsade. Na system fungovania u vas sa autorka nepyta.
@anonym_autor Podmienku absolvovania preventivky raz za dva roky nesplnis. Pre istotu sa vsak informuj v poistovni. Ak si vo VsZP, rataj do buducna s tym, ze nemusis cakat takto natesno, preventivku mozes absolvovat kedykolvek v tom druhom roku (info priamo z poistovne).
@princkrason na preventívnu sa všade objednáva a to najmä z dôvodu, aby človek nesedel v čakárni s chorými ľuďmi. A neviem teda, ale ja vždy dva dni predtým mám prísť rano aj na krv. To kam ty chodis? Zaspali dobu.
@princkrason na preventívnu sa všade objednáva a to najmä z dôvodu, aby človek nesedel v čakárni s chorými ľuďmi. A neviem teda, ale ja vždy dva dni predtým mám prísť rano aj na krv. To kam ty chodis? Zaspali dobu.
@anonym_414f15 Neobjednáva sa všade, prídem, sadnem, čakám, Zoberie mi krv, odovzdám moč, na druhý deň mám výsledky.
@anonym_414f15 Neobjednáva sa všade, prídem, sadnem, čakám, Zoberie mi krv, odovzdám moč, na druhý deň mám výsledky.
@mandzula a to si tam zdrava sadnes medzi chorých ľudí? Aké pokrokové. Toto som nezažila ani pred kovidom.
U nás sa na krv chodí vopred, aby na preventívke už lekárka mala výsledky pred sebou. Podľa mňa to logiku ma.
@mandzula a to si tam zdrava sadnes medzi chorých ľudí? Aké pokrokové. Toto som nezažila ani pred kovidom.
U nás sa na krv chodí vopred, aby na preventívke už lekárka mala výsledky pred sebou. Podľa mňa to logiku ma.
@anonym_414f15 Sadnem a neochorela som ani raz. Má proste taký systém, chodím k nemu roky a som spokojná. Je to pán pred dôchodkom, zrejme nemieni nič meniť a ani ja nie, keďže inak je super a poznám ma od hlavy po päty. Raz za dva roky tú hodinu sedieť bez problémov vydržím. Pokrokové, nepokrokové, každý si môže vybrať, tebe vyhovuje jedno, mne druhé. Výsledky mám dobré, túto info mi pokojne môže dať aj cez telefón.
Neviem, aku mas poistovnu, ale radim ti, najprv si sprav prehliadku, potom chod na dentalku. Dovera teraz pekne vyjebabrala so svojimi poistencami, pretoze dakedy stacilo dorobit si tu prehliadku a bolo na to pomerne dost casu, vzdy som to v pohode stihla.. Teraz mas na to presne 10 dni aj s vikendom, co je absolutne nerealne stihnut. Este to tak "premakali", ze ta nepusti system, cize tu fakturu z dentalky tam nenahras, kym tu preventivku nemas spravenu.. Takze ja som prisla o tych 30 smiesnych ecok a akurat sa nas..la, nie kvoli par chechtakom, ale kvoli principu.
@anonym_autor riešim aktuálne s VšZP. Teraz som bola na dentalke a preventívkyvraj stačí do konca marca absolvovať. Tak dúfam, že na tej infolinke dobre povedala...