icon

Čakám, kedy skolabujem

16. máj 2022

Ahojte. Už nejaký týždeň som pod veľkým tlakom kvôli práci. Každé ráno vstávam s bolesťami brucha, mávam kŕče a točí sa mi hlava. Doslova čakám kedy ma klepne lebo už nevládzem. Robím v oblasti ktorú najčastejšie navštevujú ľudia ktorí majú dlhy alebo iné problémy. Celý život robím s ľuďmi, no toto ako nás doslova naši klienti šikanujú v poslednom čase, to nemá obdobu. Je to strašné, padajú všeliaké vyhrážky a nadávky na nás ako na osoby. Nemáme kamery, nemáme sbs, nemáme nič. Sťažovať sa nemá význam, dostaneme akurát školenie proti stresu ktoré školia ľudia ktoré vyzerá ako stretnutie sekty. Na pracovisku už takéto kolabsy boli v minulosti. Chcem prácu nechať ale nemôžem si to dovoliť. Posielam životopisy do iných zamestnaní ale nikto sa mi zatiaľ neozval. Už som na pokraji síl.

autor
16. máj 2022

Tam k tomu školeniu, chcela som napísať že to školia ľudia čo o tom nič nevedia.

martinkatinka
16. máj 2022

Urcite chod na PN, dovod na to mas.... Cakat kedy skolabujes , je vyslovene hlupost.

anjelicek26
16. máj 2022

Chod na pn... a paralelne hladaj druhu pracu.. pohovory si daj pocas vychadzok... s burn outom mozes byt na PN aj rok...

autor
16. máj 2022

@martinkatinka
@anjelicek26 PN si žiaľ momentálne nemôžem dovoliť. Môj príjem je jediný aký máme. Manžel stratil prácu a tiež si nevie nájsť niečo. Má takú že brigádu, ale to je len pomoc, nie stály príjem. My tu na východe sme úplne v riti s prácou. Tu pozrieš profesiu a nič. Ale že absolutne ničaté nič. Toto čo mám teraz sa považue za teplé miestečko. Keď som sa posťažovala svokre že to chcem nechať tak ma hneď odsúdila že čo viac od života chcem. A že načo si také všímam že sa mi vyhrážajú? Však oni sa vyhraážajú všade. Aha, že keď mi niekto povie že ma zabije keď ma uvidí na ulici to je pohoda, lebo šak to je etnikum a oni takí predsa sú. A keďže takí sú, tak im to tolerujme.

martinkatinka
16. máj 2022

@anonym Nieco podobne som zazila, robila som na poste a tam to bolo bezne, ze niektori vykrikovali, ze si nas pockaju, ze malo vyplacame, ze si peniaze schovavame..... Ale ja som to zase vedela spracovat.
Tak a psychologa si nenavstivila?

bolarazjedna
16. máj 2022

Ja poznám človeka - veľmi pozitívna, šikovná, pracovitá žena, na ktorú sa dalo vždy spoliehať - ktorá kvôli prepracovanosti skončila na psychiatrii. Pritom ani nebola psychicky labilná osobnosť. Takže treba zvážiť, čo ďalej, lebo tvoje telo už dáva signály, že není to takto dobre...
Keď pôjdeš na PN, úplne nezostaneš bez príjmu. Nemáte žiadne úspory, že by si aspoň na mesiac mohla ísť na PN? Je možnosť, že sa situácia v práci zlepší o nejaký čas?
Druhá možnosť je užívanie Magne B6, relaxačné techniky - keď si doma, čo najviac chodiť do prírody, pravidelný spankovy režim, ideálne 8 hodín denne, redukovať domáce práce a povinnosti na minimum, namiesto toho dopriať co najviac psychického oddychu, pravidelný šport taktiež pomáha k psychickému zdraviu.

stanulienkat
16. máj 2022

Kúp si fejkovu kameru, daj si ju na pracovný stôl a pred každým pohovorom upozorni zákazníka, že rozhovor je monitorovaný.

babajaga
16. máj 2022

ahoj,ja som psychiatricky pacient,mala som nervovy kolaps-dlhodoby bezvychodiskovy stres,psychicky som sa zrutila,plus mi to vyvolalo schyzofrenicke stavy,byvam na dedine,kazdy sa po mne pozera,sepka...donieslo sa mi do usi vselico co o mne hovoria...ale tymto ti chcem povedat..ze skus sa odosobnit,jednym uchom dnu,druhym von...ak to nedokazes,zmen pracu,pretoze sa mozes znicit....ako ja.

anjelicek26
16. máj 2022

V prvej rade teda nech sa vzchopi muz a najde si pracu, aj keby v zahranici v nejakej partii steny malovat. Docasne. Niekde sa treba odpichnut a preklenut to obdobie. Ked ty zmenis pracu, mozete inak uvazovat, ale teraz ina cesta nebude, ako ta PN/vypoved. Inak to poziadat zamestnavatela o kamery je najmenej. Jedine, co treba potom upozornit klienta - ze ich rozhovor je nahravany kvoli bezpecnosti oboch stran...urcite by tych vyhrazok hned bola polovica menej...

autor
16. máj 2022

@martinkatinka ja som to tiez dlhy cas dokazala spracovavat robim s ludmi 15 rokov, ale uz to je neunosne. Psychologa ano zvazujem ak to uz nebudem zvladat uplne. Zatial mam este nejakych 30% baterky obrazne povedane.

@bolarazjedna Ja som dost aktivny clovek, chodim na prechadzky, za kulturou ked sa da, chodila som aj cvicit to ma bavilo velmi ale uz aj na tych treningoch nie su taki ludia ako boli. Kedysi sme boli super partia, to bolo cvicenie a zabava v jednom. Teraz si ide kazdy svoje a verejne posmesky sa tam robia ked tam je niekto tucny alebo nevie cvik, uplne ako v materskej skole. Na zumbe co som chodila to len pocuvam ze jeziiis kukaj na nu, naco sem chodi ked sa nevie hybat. A teraz napr ani ja sa neviem hybat a hned viem ze takto sa bavia aj o mne. Radsej zalozim sluchatka a idem behat sama. Magnezko, kalciove tablety to je moja rutina. Fakt nie som clovek co zabori hlavu do piesku a place. Prave naopak. Ale uz to nedavam ani ja. Mam kamosky baby co sa zosypali z takejto prace uz davno. Nechcem takto skoncit.

@stanulienkat Nemozem, firma nedovoli.

@babajaga Dakujem za tvoje slova. ❤️
@anjelicek26 Nedaju kamery, uz davno baby ziadali, este ja som tu nebola. Vravim max co vedia urobit je skolenie o strese. Manzel sa snazi naozaj na max. Nemozem povedat jedno zle slovo na neho.

Baby dakujem Vam za vase slova. Rano som sa citila uplne mizerne ale ste ma neskutocne nakopli ze to zvladnem. A pojdem prec odtial. Nenecham zo sebou zametat. Potrebovala som to nutne pocut od druhych. Lebo moj muz mi stale vravi ze som uzasna, ze vsetko zvladneme. Ale ono od vlastneho to akoby niekedy nemalo taku hodnotu ako od cudzieho. Dakujem ❤️ Nech sa vam dari vsetkym ❤️

autor
16. máj 2022

@babajaga verim ti. Ale to aj male mesto je take nieco ako dedina. Mam kamosky co sa tiez liecia, vobec by som ich kvoli tomu neodsudila

whatever1
16. máj 2022

To máš teda parádnu svokru. Miesto toho aby sa hanbila že sa syn nevie postarať o rodinu tak teba prehovára aby si v praci ostala aj napriek tomu že sa ti vyhrážajú zabitím. Aký máte vzťah s mužom? Keby som bola na jeho mieste tak ťa do práce nepustím aj keby sme mali žiť mesiac na rožkoch. Uvedom si že tam nemôžeš ostať. Máš len dve možnosti. Buď pôjdeš na pn teraz keď si ešte v psychicky ako tak v poriadku a máš možnosť sa dať dokopy a žiť normálne alebo pôjdeš na pn neskôr až keď sa zrutiš. To sa dokopy už možno nedáš a ak áno tak to môže trvať aj roky. Možnosť tam ostať pre teba neexistuje, príjmi to ako fakt. Ak tá muž a svokra prehovaraju aby si to vydržala tak je to preto že ťa neberú vážne a nezáleží im na tebe a keď sa zrutiš tak sa o teba nepostaraju a nebudú ti oporou, keď ani teraz nie sú.

jeennyv
16. máj 2022

Chapem ta ako sa citis, ja som s kolegynou dostala do hlavy skoro telefonom, lebo kolega neprisiel pravnik do firmy…cize ani to nasa vina nebola vies co a potom si koleLega prisiel vysmiaty, peniaze treba no to za to nestoji..budes mat dlhu dobu svoj dalsi zivot do…je…bany doslova

deti95060810
16. máj 2022

@babajaga prosím ťa ako sa ti prejavil ten kolaps?

autor
16. máj 2022

@whatever1 moj muz je poklad. Nemozem na neho povedat krive slovo. Stale bol on ten kto tahal vsetko. Ale stalo sa, v praci s nim paradne vy…. a ostal na kolenach. Robi naozaj vsetko pre to aby sme sa mali dobre. Ani si nevies predstavit.
Svokra ta robi v rovnakom sektore a tiez je toho syta. Ja chapem ze nechce aby sme riskovali. Nejde len o mna, ona to takto berie aj u svojich deti. Ale ona uz si to pretrpi lebo dochodok za rohom.

autor
16. máj 2022

@whatever1 To aj kolegyni som povedala ze uz ma to tam nebavi a ze nebudem tam. A ona len frkla ze hej kde by si isla, netaraj.

babajaga
16. máj 2022

@deti95060810 prestala som jest,komunikovat,triasla som sa vnutorne a len som lezala,v noci som vobec nespala

whatever1
16. máj 2022

Nemôžeš sa porovnavat so svokrou, kolegyňou, s nikým. To že oni to psychicky dávajú neznamená že su lepsie alebo silnejšie. Tu sa jedná o tvoje zdravie. Bolesti brucha, kŕče, tocenie hlavy, stres, strach..., si ozaj krôčik od kolapsu. Veľa ľudí podcenuje psychicke zdravie, keďže nevidno na oko ako napr nohu v sadre. To čo si opísala je vážny dôvod na to aby si šla na pn.Ak by si sa zajtra zobudila s horúckou 39, išla by si do práce? Asi nie. A ty máš vážnejší problém, omnoho...

daniela2202
17. máj 2022

Totálne vyčerpaná, ten kolaps určite príde

autor
17. máj 2022

@whatever1 mas pravdu. A kazdy den je to horsie v tej praci. Cakam, maju sa mi ozvat z jednej firmy kde som posielala zivotopis. Nechcem si to pokazit teraz PN. Ale som rozhodnuta odist cize ak oni povedia ze ma nechcu tak pojdem na tu PN.

whatever1
17. máj 2022

Tvoj mozog ta VARUJE a vysiela varovné signály do tela. Môže sa to prejavovať fyzicky ako búšenie srdca, hnačky, kŕče v bruchu, nechutenstvo, nespavost a pod. Takto začínajú úzkosti, ktoré sa budú zhoršovať až do silnych panickych atakov. Ak nechceš skončiť na psychiatrii tak si to tam zbytočne nepredlžuj. Každým jedným dňom si bližšie ku kolapsu. Ak to chceš risknut ešte pár dni kým sa ti neozvu z inej firmy ok, ale nik ti nezaručí že to dovtedy vydržíš.