icon

Často mávam zápchy. Čo mi pomôže?

klokanica
11. aug 2020

Často mávam zápchy, čo mám robiť?

luulinkaa
11. aug 2020

Jest vlákninu, zeleninu, ovocie..

silviazlat
11. aug 2020

@klokanica Skús sušené slivky - na noc namočiť do vody. Ráno zjesť a vypiť aj tú vodu. A lepšie sa stravovať. Viac ovocia a zeleniny, vlákninu, semienka, chudé mäso

lindusss2016
11. aug 2020

Viac tekutin a hlavne sa viac hybat. na noc namocit lanove semienka, rano pomixovat, uspech zaruceny

heidy222
11. aug 2020

Strukoviny, kyslomliecne produkty... Stravu dobre pozut a jest pomaly

akinom0077
11. aug 2020

Dostatocny pitny rezim, uprava stravy, pohyb, denne probiotika uziavt

jessicai
11. aug 2020

@klokanica Lanové semeno asi lyžičku ráno a lyžičku večer a ešte k tomu med je na to dobrý.

123369
11. aug 2020

@klokanica ja už roky pijem vlákninu,v lekárni kupujem psyllium ,2 čaj lyžičky rozrobim trochu vo vode a rýchlo vypijem.Niekdo to nemusí ale mne to nevadí.Lebo nie vždy sa zdravo stravujem 🙊

lelluska
11. aug 2020

@klokanica Mne sa osvedčil laktuozovy sirup. Môžu ho tehotné aj dojciace a fakt pomáha👌

krisbar
11. aug 2020

Prestat jest mliecne vyrobky. Mne zapchu sposobuje intolerancia na mlieko

megyi1711
13. aug 2020

@klokanica tiez som mala problem dlho dlho a pritom jem vela ovocia aj zeleniny,mne uz manzel kadeco namixoval stym ze "z tohto urcite pojdes" a nic..ale skusila som pit actimel..kazdy vecer jeden vypijem a odvtedy kazde rano idem pravidelne..staci ze zacitim kavu a uz bezim..vyskusaj 😉

megyi1711
13. aug 2020

@klokanica tiez som mala problem dlho dlho a pritom jem vela ovocia aj zeleniny,mne uz manzel kadeco namixoval stym ze "z tohto urcite pojdes" a nic..ale skusila som pit actimel..kazdy vecer jeden vypijem a odvtedy kazde rano idem pravidelne..staci ze zacitim kavu a uz bezim..vyskusaj 😉

mladena
13. aug 2020

všimla som si, že dosť dobre pomáhajú aj marhule čerstvé alebo sušené a hrozienka.

zaba21
13. aug 2020

@klokanica
Pravidelne jesť, dostatočný pitný režim, pohyb. Každý deň zjesť :
- celozrnný chlieb, pečivo, vločky...
- ovocie
-zelenina
- živý jogurt
Skúsiť si odsledovať, čo spôsobuje zápchu. Mne konkrétne vadí : veľa ryže, banány, horká čokoláda, čierny čaj, čučoriedky. Je naozaj dôležité vytvoriť si režim a pravidelnosť. Mne dosť pomáha aj káva.