Celiakia a neustály pocit hladu

Zodpovedané
15. feb 2019

Dobrý deň,

mám 35 rokov, vážim 61 kg a meriam 162 cm. Už 5 rokov držím prísnu bezlepkovú diétu a 2 roky bezlaktózovú.

Problém je, že mám neustály pocit hladu. Pociťujem celodennú únavu, slabosť. Moja imunita je oslabená, pichajú mi Immodin, mám hormonálne problémy a užívam Duphaston. Trpím panickými záchvatmi, na ktoré užívam lieky. Takmer po celom tele mám kožnú pleseň.

Čo môžem konzumovať, aby som sa lepšie cítila a fungovala?

Ďakujem za odpoveď

Dobrý deň,

súhrn problémov, ktoré spomínate poukazujú na možný problém kvasiniek vo vašom organizme. Kvasinky sa prejavujú ako na koži tak aj na trávení. Pocit hladu vyplýva z premnoženia patogénov v črevnej mikroflóre, ktorej nerovnováha môže mať za následok aj panické záchvaty alebo stavy úzkosti.

Bezlepková diéta často obsahuje slabé výžvivového hodnoty. Snaha výrobcov bzl produktov, často vedie k vytvoreniu dokonalej náhrady pečiva a nepozerajú na zloženie. Tým pádom sa v zložení môže nachádzať nadmerné množstvo jednoduchých cukrov, nedostatok vlákniny a prídavné látky. Toto všetko vplýva negatívne na imunitný systém, zaťažuje ale aj oslabuje črevný bióm aj ostatné tráviace ústrojenstvo,

Slabosť a únava môže byť spojená s malabsorpciou. Nevstrebáva vám základne mikroživiny ako sú minerály a vitamíny. Malabsorpcia môže byť spôsobená zápalom, zničením mikroklkov alebo nesprávnym osídlením črevného epitelu.

Odporúčam vyšetriť candidu albicans a iné kvasinky príp. SIBO a nasadiť liečbu a správnu diétu a výživu, ktorou vás rada prevediem.

Užitočné informácie sa dozviete aj v mojom článku https://imwell.sk/blog/keď-bezlepková-diéta-nes...


Prajem Vám pekný deň,
Mgr. Veronika Mičianová, PhD.

+421 944 331 420
mail: info@imwell.sk
web: www.imwell.sk
FB: https://www.facebook.com/imwell.sk/