Celý život mám problém s akné

7. feb 2024

Ahojte. Mám celý život problém s akné. Od 12 do 26 rokov. Doteraz teda. Vždy som dostávala len mastičky, vraj to je hormonálne pretože sa mi robí vždy len na krku a brade. Nerobili mi žiadne iné vyšetrenia,.len z pohľadu povedali že je to hormonálne. A že napravila by to antikoncepcia ale keďže beriem antidepresíva tak by som antiku brat nemala. Mastičky sú mi nanič keďže vyrážka mi zmizne a na druhý deň sa objaví ďalsia. Pýtala som sa či mi nemôže vyšetriť helikonaktera a ze vraj zbytočne že to stým nič nemá. Už som zúfalá. Pýtala som sa či to nemôže byť alergiu na nejaké jedlo a vysmiala ma. Tak čo iné mi ostáva ? Chcem riešiť príčinu nie dôsledok.

lavender94
7. feb 2024

Prečo nemôžeš brat antikoncepciu s antidepresivami? Nestretla som sa s tým, že by to mal byt problém. Veľa žien to tak užíva, ja tiež. Tam je riziko nejakej interakcie medzi týmu dvomi liekmi úplne minimálne. Ale chápem, nie každý chce antikoncepciu. Skús napríklad Macu peruánsku na vyrovnanie hormónov, alebo ak chceš, môžeš napísať na ig na profil alchymista, ja ho rada čítam, lieči rozne problémy fytoterapiou a ma výborne výsledky. Riešil už aj hormonálne nerovnováhy. Určite by ti vedel odporučiť niečo prírodne. A ma aj vzdelanie, nie je to nejaký šarlatán, ktorý si prečítal par kníh

gabika0825
7. feb 2024

Pokial nemáš nejakú ťažkú formu akné tak by som do antikoncepcie nešla. Ak ti vyrážka zmizne a potom sa objaví ale nie je to nič rozsiahle, bolestivé alebo čo by ti vyslovene obmedzovalo život tak nechod do toho. Treba si prečistiť organizmus, kvalitne probiotiká nasadiť a mne pomohla na akné chlorella. Na úpravu hormonálnej nerovnováhy sa dajú nasadiť aj prirodnejsie veci, ktoré sú účinne tak isto, síce to trvá dlhšie ale po čase sa výsledok dostaví a je to prírodne a nie chémia. Určite skús vylúčiť aj mliečne výrobky a vyradila by som aj lepok. Nepit alkohol a nefajčiť. Treba zaradiť do jedálnička viac zeleniny.

domiklik
7. feb 2024

Koľko kožných si vystriedala? Ja 3 pokiaľ mi urobili ster zo stolice a následne pre liečili atb.

1mina
7. feb 2024

Ja len za mna - tiez mam 30 a stale nemam ok plet, raz je to fakn, inokedy jak pubertak. Uz sama neviem. Mala som ak liecby od koznej, vzdy som mala.super plet kym som to brala a potom sa to vratilo do normalu. Ale to som chcela povedat, ze mala som aj vela.rokov antiku s prestavkami - ani to nie je riesenie, lebo vzdy som mala super plet kym som mala antiku a kludne aj dva roky vkuse son ju brala, a ked som vysadila bolo zas to co predtym. Takze antika tiez nie je dlhodobe riesenie.

mandzula
7. feb 2024

Skus na cas vysadit laktozu a lepok. Dalej mozes mat v tele skryty zapal (zuby, mandle...), daj si vysetrit ASLO.

alexnina777
7. feb 2024

@mandzula presne tak👌presne toto si dala vyšetrit dcéra a všetko sa potvrdilo, zápal - vysoké Aslo- prekonaná stretoloková infekcia - dlhodobý zápal.. plus jej vysla intolerancia na lepok,ten lepok jej ten zápal len podporoval.. plus treba dat urobit výter z hrdla aj z krku, aj tam vie byt skrytá baktéria, ktorá tam sposobuje problém ako napr. stafylokok… nezmyselne si patlať maste na kožu a hltať tableky naozaj nie je riešenie, treba nájsť príčinu..

majkaaa318
7. feb 2024

Ja som na tom bola v mladosti podobne, strašne veľa peňazí som minula na kozmetiku proti akné. Určite malo u mňa na stav pleti trávenie, viac krát mi zistili helicobactera a vtedy som mala stav naozaj zlý, ale aj s trávením problémy. Po prelieceni atb na chvíľu pomohlo. U mňa to ale naozaj bolo hormonálne, lebo ako som bola 2x tehotná tak sa akné úplne stratilo. Vlastne počas tých tehotenstiev sa mi stav upravil a preliecilo sa to do hĺbky. Stále ale pracujem na tej hormonálnej rovnováhe, užívam teraz Wild yam, kyselinu pantotenovu, vyššie dávky vitamínu A, omega 3 a doplnky na čistenie pečene (napr. Silymarin).

mandzula
7. feb 2024

@alexnina777 ale vies co, dcere paradoxne celiakia ani laktozova intolerancia nevysli, no zda sa, ze vysadenie lepku a laktozy jej pomaha. Mne zas vyslo vysoke ASLO, dala som si vybrat mandle a prd z toho, skoncila som na Roaccutane - odvtedy mam vyse 13 rokov pokoj. Takze niekedy ani svaty netusi, co za tym je, a treba len skusat.🙂

alexnina777
7. feb 2024

@mandzula určite, skúšat treba až kým sa nepríde na príčinu, lebo príčina tam vždy nejaká je.. a samozrejme k tomu dcéra chodila k dobrej kozmetičke na pravidelné odborné čistenie a chemická kozmetika preč.. inak intolerancia na lepok a celiakia nie je to isté myslím..

mandzula
7. feb 2024

@alexnina777 ano, mas pravdu, no beriem to tak, ze podla vysetrenia by teoreticky problem s lepkom mat nemala, a kedze na zaklade odporucania kozmeticky vysadila aj lepok, aj laktozu, neviem, co z toho vlastne zabralo. Po vycisteni pleti mame nasadit najprv jedno z toho, zistit, ci to bol problem, a potom pripadne druhe. Natrafili sme na dobru kozmeticku, krasne dcere vycistila plet, do poslednej bodky ju vytlacila, po 2 tyzdnoch znova a 90 % vyrazok je prec. Plus sa natiera niacid-amidom, ten by mal stiahnut flaky.

alexnina777
7. feb 2024

@mandzula tak sme to poriešili podobne s tými dcérami, my sme tiež našli výbornú kozmetičku- odborníčku na akné.. snáď si z toho autorka vezme to čo potrebuje a pomože jej to s jej problémom..

thoughtfulweirdo
7. feb 2024

Mám rovnaký problém, riešenie zatiaľ žiadne dlhodobé. Len k tej antikoncepcii, tá skutočne žiaden problém nevyrieši a lekár, ktorý ti toto povie, by sa mal urýchlene vrátiť k štúdiu. Ja som antikoncepciu užívala 2x, nie kvôli akné a áno, síce počas užívania sa mi pleť zlepšila, okamžite po vysadení bolo akné v pôvodnom stave, takže toľko k "vyriešeniu" 😅

isis234
7. feb 2024

Napíš do poradne ENERGY.sk . Odpíšu ti, bezplatne
Môžeš aj do : Zdravysvet.sk - poradňa . V labáku pracuje lekárka

cindy22
7. feb 2024

Ja som s tým bojovala 8 rokov a to som mala akne fakt hrozne, ani makeup to nezakryl, boli dni keď som sa hanbila vyjsť z domu.. kto nezažil nevie. A tiež som vyskúšala všeličo, rôzne diéty, vegánsku stravu skúšala som či nemám alergie, dokonca hypnozu.... Masticky od kožnej nepomáhali, ani kozmetika..
Teraz mám pleť jak bábätko, vďaka tretinoinu. Nemyslím tie tabletky, ale je to niečo podobné len vo forme krému. Skús na nete pohľadať viac. Za mňa topka, len treba trpezlivosť a vedieť ako to používať.